Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології кондиціювання води для виготовлення безалкогольних напоїв
    (2021) Ліщук, Андрій Олександрович; Чернова, Наталія Миколаївна
    Запропоновано зміни конструкції фільтра іонообмінного очищення води на систему з протитиском UPCORE у відділенні водопідготовки для покращення якості води для виготовлення безалкогольних напоїв. Проведено експериментальні дослідження щодо пом’якшення природної води з бювету при попередньому коригуванні її складу в область жорстких значень з використанням катіонообмінника Dowex HCR-S/S у натрієвій формі.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання природних сорбентів у технології підготовки води для отримання безалкогольних напоїв
    (2021) Боярчук, Анна Леонідівна; Чернова, Наталія Миколаївна
    На основі експериментальних досліджень щодо видалення сполук загального заліза, йонів твердості, органічних речовин із водопровідної води створено наукові засади глибокого знесолення води екологічно сприятливими методами. Проведено дослідження ефективності застосування АВ з каталітичними властивостями Centaur для доочищення водопровідної води від сполук заліза та вільного залишкового хлору для виробництва безалкогольних напоїв за високих швидкостей пропускання.
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичні показники води для виробництва безалкогольних напоїв
    (2021) Ладняк, Людмила Олександрівна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Органолептичні властивості безалкогольних напоїв на основі мінеральної води залежать від іонно-сольового складу і співвідношення в ньому аніонів (гідрокарбонатів, сульфатів, хлоридів) і катіонів (кальцію, магнію, натрію). Смак безалкогольним напоям надають солі, що формують склад мінеральних вод, погіршення смакових якостей безалкогольного напою можуть викликати і присутні в мінеральній воді органічні речовини.
  • Ескіз
    Документ
    Харчові барвники та їх вплив на організм людини
    (2017) Шуліка, Аліна Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна
    Проведені дослідження показали, що вишневі нектари ТМ «Sandora», «Повна чаша», гранатовий сік ТМ «Sandora» не містять штучних барвників. В безалкогольному напою ТМ «Бон Буассон» «Кавун» було виявлено синтетичний барвник, а саме азорубін (харчова добавка E 122), який призводить до зниження концентрації дитячої уваги та виникнення реакції гіперактивності. It was shown that cherry nectars TM «Sandora», «full cup" pomegranate juice TM «Sandora» contain no artificial colors. Synthetic dyes were found in soft drinks TM "Bon Boisson" and "Watermelon", namely azorubin (food additive E122), reducing concentration of children's attention and hyperactivity emergence reactions.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення виробництва безалкогольних напоїв з використанням пряно-ароматичної сировини
    (2013) Мельничук, Галина; Корецька, Ірина Львівна
    Популярні сьогодні тонізуючі напої готують на пряно-ароматичній сировині. Вони містять речовини, збудливі, тонізуючі нервову систему, рекомендовані для вживання дорослим. Popular today tonic beverages prepared for aromatic raw materials. They contain substances excitable, nervous system tonic recommended to use an adult.
  • Ескіз
    Документ
    Способи виявлення підсолоджувачів у безалкогольних напоях
    (2016) Федоренко, Ольга Валеріївна; Науменко, Ксенія Андріївна
    Підсолоджувачі є групою харчових добавок, які використовуються для надання солодкого смаку харчовим продуктам і є альтернативою цукру. Існують натуральні та синтетичні підсолоджувачі. Sweeteners are a group of food additives that are used to provide the sweet taste of foods and is an alternative to sugar. There are natural and synthetic sweeteners.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження системи НАССР на підприємствах з виробництва безалкогольних напоїв
    (2016) Трехлебова, Ольга Олександрівна; Сидор, Василь Михайлович; Карповець, Петро Макарович; Григор'єва, Любов Іванівна
    Актуальність обраної теми у тому, що безалкогольні напої є найбільш поширеними і популярними напоями у нашій країні як серед молоді, так і серед дорослих людей. The relevance of the chosen topic that soft drinks are the most common and popular drinks in the country among young people and among adults.
  • Ескіз
    Документ
    Формування та оцінювання якості нового виду збагаченого квасу
    (2016) Бараловська, Оксана Володимирівна; Попова, Наталія Вікторівна
    Виробництво безалкогольних напоїв має особливе значення для України. Із загальної кількості безалкогольних напоїв, які виробляються в Україні, значну частину становить квас і напої на основі зернової сировини. Production of soft drinks is of particular importance for Ukraine. Of the total number of soft drinks produced in Ukraine, a significant part of kvass and drink from raw grain.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво безалкогольного напою на основі різних видів чаю
    (2016) Соболєв, Олександр Іванович; Кошова, Валентина Миколаївна
    Чайний настій, як джерело біологічно активних речовин, придатний для використання у приготуванні безалкогольних напоїв; The tea extract as a source of biologically active substances suitable for use in the preparation of soft drinks.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво безалкогольного напою на основі нетрадиційної сировини
    (2016) Обща, Лариса Олексіївна; Кошова, Валентина Миколаївна
    Сік бузини, який багатий на біологічно активні речовини і має цілющі властивості, може використовуватися як сировина для приготування безалкогольного напою в промисловості; Elderberry juice, which is rich in biologically active substances and has healing properties, can be used as raw material for making soft drink industry.