Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Obtaining and properties of active charcoal from pyrolized wood waste
    (2019) Kuzmin, Anton; Kuzmin, Oleg; Shendrik, Tatiana
    Activated carbon with a high yield, developed specific surface (mainly with micropores) was obtained by the method of alkaline activation of pyrolyzed wood waste from the smoking industry (carbonized chips). Their high sorption capacity toward phenol, lead ions and dye - methylene blue wass determined.
  • Ескіз
    Документ
    Якість помадних цукерок виготовлених на основі редукувальних цукрів
    (2020) Онофрійчук, Оксана Сергіївна; Кохан, Олена Олександрівна
    У тезі показані результати досліджень показників якості неглазурованих цукерок кристалічної структури , що виготовлені із заміною сахарози на такі цукри як глюкоза, фруктоза, лактоза та тагатоза і їх комбінації. Проаналізовано причини відхилення певних фізико-хімічних показників якості від допустимих меж передбачених вимогами нормативної документації. Досліджено вплив завищеного вмісту редукуючих речовин на якість помадних цукерок при зберіганні.The thesis presents the results of research on the quality of unglazed candies of crystalline structure, made with the replacement of sucrose with sugars such as glucose, fructose, lactose and tagatose and their combinations. The reasons for the deviation of certain physico-chemical quality indicators from the permissible limits provided by the requirements of regulatory documentation are analyzed. The influence of inflated content of reducing substances on the quality of fondant sweets during storage has been studied.
  • Ескіз
    Документ
    Модель сорбції вологи капілярно-пористими тілами
    (2018) Чорний, Валентин Миколайович; Гапонюк, Ігор Іванович; Новицький, Є.
    В роботі отримані експериментальні дані міжфазової взаємодії різних енергій, що підтверджують справедливість уточненої моделі внутрішньокапілярної дифузії вологи капілярно-шпаруватих тіл різних значень активної поверхні, співвідношення гідрофільних складових та розмірів тіл зернин. In this paper, experimental data are obtained on the interphase interaction of different energies, confirming the validity of the refined model of intracapillary diffusion of the moisture of the capillary-shurated bodies of different values of the active surface, the ratio of the hydrophilic components and the sizes of the bodies of the grains.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу нанорозмірного стану водних суспензій металів на процес сорбції під час бродіння тіста
    (2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Робота присвячена дослідженню використання речовин з твердою фазою в нанорозмірному стані для інтенсифікації технології хлібобулочних виробів. Встановлено вплив наночастинок на життєдіяльність дріжджової мікрофлори та на структурно-механічні властивості тіста. The work is devoted to the research of the use of materials with solid phase in nanoscale state for intensification the technology of bakery products. It has been set the influence of nanoparticles on yeast microflora on the structural and mechanical properties of dough.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості кінетики сорбції вологи зернинами різних розмірів
    (2016) Гапонюк, Ігор Іванович
    Для приведення зерна в стійкий стан зберігання його вологість зменшують до так називає мого критичного стану, або вологовмісту. Проте залежно від параметрів довкілля зерно, як капілярно-пористе колоїдне тіло, неперервно перебуває в процесі динамічного вологообміну із довкіллям. За підвищеної температури та вологості довкілля зерно може сорбувати вологу і його вологість може перевищувати критичний вологовміст. To bring grain storage stable state to reduce its moisture so critical state of my calls or moisture. However, depending on your environment grain as capillary-porous colloidal body continuously in the process of dynamic moisture from the environment. For high temperature and humidity environment grain can absorb moisture and humidity exceed the critical moisture content.
  • Ескіз
    Документ
    Сенсорометрический анализ и оценка качества растительных масел
    (2013) Калиниченко, Ася Александровна; Арсеньева, Лариса Юрьевна
    Разработан метод оценки качества растительных масел с применением анализатора газов «МАГ-8» с методологией «электронный нос». Проанализированы изменения количественного и качественного состава легколетучих веществ над растительными маслами в процессе хранения. A method for analysing and assessing quality of oils using gas analyzer «MAG-8» with the methodology of «electronic nose» has been developed. Changes in the quantitative and qualitative composition of volatile substances above oils during storage have been analysed.