Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості кондуктивного вологообміну капілярно-пористих тіл за різних градієнтів температури(2018) Гапонюк, Ігор ІвановичВ роботі викладено результати лабораторних досліджень кондуктивного вологообміну між нерухомими шарами зерна за різних градієнтів температури. Експериментально не встановлено явище тепло-волого-перенесення та викладено пояснення цього для капілярно-пористих колоїдних тіл. Відсутність даного явища обумовлює перегляд режимів сушіння капілярно-пористих тіл та конструкції існуючих сушарок. In the paper, the results of laboratory tests of conductive water exchange between stationary layers of grain for different temperature gradients are presented. The phenomenon of heat-moisture-transfer is not experimentally established and the explanation for this is given for capillary-porous colloidal bodies. The absence of this phenomenon causes a revision of the modes of drying capillary-porous bodies and the design of existing dryers.Документ Вивчення впливу фізичних та хімічних чинників на якість пюре з бульб топінамбура(2017) Мазур, Оксана; Івчук, Надія ПавлівнаМетою дослідження було вивчення впливу температури та органічних кислот на ступінь готовності бульб топінамбуру при бланшуванні та органолептичні показники пюре з них. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано, що для виготовлення пюре з бульб топінамбура з хорошими органолептичними показниками бланшування сировини необхідно проводити при температурі 95°С, протягом. 8 хв., використовуючи розчини лимонної кислоти концентрацією 2,0…3,0%. // The aim of the study was to study the effect of temperature and organic acids on the degree of readiness of the tubers of Jerusalem artichoke in blanching and the organoleptic characteristics of mashed from them. Experimentally researched and scientifically justified, for making mashed from Jerusalem artichoke tubers with good organoleptic indicators of blanching raw materials it is necessary to conduct at a temperature of 95 ° C, during. 8 min., Using solutions of citric acid with a concentration of 2.0 ... 3.0%.Документ Усовершенствование технологии солода из гречихи(2016) Кошевая, Валентина Николаевна; Коберницкая, Алина Александровна; Кинаш, Дарья АлександровнаДаная работа посвящена изучению влияния температуры солодоращения на химический состав гречишного солода. Установлено, что для замачивания и солодоращения гречихи установлен оптимальный режим замачивания 4 часа выдержки гречихи под водой и 6 часов воздушная пауза при температуре замочной воды 16ºС в течении 24-32 часов. Солодоращение также проводилось при разных температурах: 14, 16 и 18ºС. Оптимальной оказалась температура 16ºС, продолжительность проращивания 24 - 32 часа. При этой температуре солодоращение и влажности 44% максимальная амилолитическая способность солода была после первых суток и составляла 320 ед. This work was dedicated to the study of the effect of malting temperature on the chemical composition of buckwheat malt. It was found that steeping and malting buckwheat set the optimum mode soaking 4:00 extracts of buckwheat under water and 6 hours of air pauses steeping water temperature 16ºS within 24-32 hours. Malting also held at different temperatures: 14, 16 and 18ºC. The optimum temperature was 16ºS duration germination 24 – 32 hours. At this temperature, malting and humidity 44% maximum capacity amylolytic malt was after the first day and was 320ed.Документ Вплив мікроклімату на стан працівників гарячих цехів у закладах ресторанного господарства(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Радченко, Катерина СергіївнаДля створення оптимальних умов праці важливе значення має швидкість руху повітря, що сприяє віддачі організмом тепла в зовнішнє середовище і прискорює випаровування вологи з поверхні шкіри, полегшуючи тим самим самопочуття працівника при високій температурі і високій відносній вологості повітря. Необхідно відзначити, що при температурі повітря вище 36,50С збільшення його швидкості дає протилежний, тобто нагріває ефект [3]. To create optimal conditions is important air velocity, which helps return the body heat into the environment and accelerates the evaporation of moisture from the skin, thereby facilitating health worker at high temperature and high relative humidity. It should be noted that when the air temperature above 36,50S increase its speed makes it the opposite, that heats the effect [3].Документ Розрахунок усталеної температури турбогенератора(2014) Мазуренко, Ольга ОлександрівнаПри виникненні дефекту змінюється тепловий стан турбогенератора (ТГ) і він переходить в теплову рівновагу при інший усталеній температурі. Оскільки для управління роботою ТГ потрібно знати цю температуру, нами, на підставі теореми про дивергенцію запропонована методика її розрахунку. У нестаціонарному теплообмінному процесі аналітичне рішення задачі відносно температури й градієнтів температури в міді стрижня статорної обмотки ТГ значно ускладнюється. In the event of a defect changes the thermal state of turbine generator (TG) and he goes into thermal equilibrium with other well-established temperature. Since management of TG need to know the temperature, we have, on the basis of the theorem divergence proposed method to calculate it. In unsteady heat exchange process analytical solution of the problem of temperature and relative temperature gradients in the copper core stator winding TG much more complicated.Документ Совершенствование технологии хранения зерна с использованием регулируемой воздушной среды(2014) Федорченко, К. С.; Шаповаленко, Олег Иванович; Шаран, Андрей ВасильевичВ публикации проведен анализ развития вопроса хранения зерна в регулируемой газовой среде. Установлено, что дальнейшее охлаждение зерна дает возможность при относительно небольших энергозатратах повысить устойчивость и длительность хранения зерна, что обеспечивает избежание риска послойной конденсации влаги, порче. The analysis of development of a question of storage of grain is lead to publications in the adjustable gas environment. It is established, that the further cooling of grain enables at rather small power inputs to raise stability and storage period of grain that provides avoidance of risk of level-by-level condensation of a moisture, damage.Документ Прогресивні електрофізичні методи теплового впливу на харчову сировину(2014) Михайлов, Валерій Михайлович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Михайлова, Світлана Валеріївна; Авдєєв, Сергій Олегович; Потапенко, Артем; Бабанов, Ігор ГеннадійовичСлід відмітити, що такі відносно енергоємні процеси, як жарення та сушіння харчової сировини є досить розповсюдженими на малих переробних підприємствах. Висока енергоємність виробництва не лише перешкоджає розвитку таких підприємств, але й загалом несприятливо впливає на економічні показники країни в цілому. It should be noted that the relatively energy-intensive processes such as frying and drying of food materials are fairly common in small processing plants. High energy production not only prevents the development of such enterprises, but generally adversely affect the economic performance of the country.Документ Синергізм гідроколоїдів та можливості використання різних синергетичних пар при виробництві кондитерських виробів (матеріали конференції)(2004) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кохан, Олена Олександрівна; Кияниця, Світлана ГеннадіївнаВ статті наведені результати досліджень зміни основних властивостей нових структуроутворювачів для кондитерської промисловості в залежності від технологічних факторів. На основі досліджень встановлені синергетичні комбінації гідроколоїдів.Документ Використання харчових волокон при виробництві кондитерських виробів(2005) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кохан, Олена Олександрівна; Своєволіна, Галина ВасилівнаВ статті наведені результати досліджень технологічних властивостей порошків з рослинної сировини, що багата рослинними волокнами. На основі цих досліджень визначено раціональне дозування досліджуваних порошків при виробництві фруктових та молочних начинок для печива та пряників; а також при виробництві неглазурованих помадних цукерок.Документ Нові види гідроколоїдів і можливість їх використання у виробництві кондитерської продукції(2004) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кохан, Олена Олександрівна; Кияниця, Світлана ГеннадіївнаВиконані дослідження структурно-механічних властивостей гідроколоїдів засвідчили можливість використання гідроколоїдів у виробництві різних груп кондитерських виробів. З метою раціонального використання гідроколоїдів у виробництві різних кондитерських виробів повинен бути виконаний комплекс досліджень. Робота в цьому напрямку проводиться на кафедрі технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів НУХТ.