Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Традиції випікання хліба
    (2015) Майборода, Олена Іванівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Корж, Марія Олександрівна
    Скільки на світі живуть люди, стільки вони випікають хліб. How many people live in the world, so they baked bread.
  • Ескіз
    Документ
    Національне виховання в системі освіти України
    (2013) Поденко, Віктор Петрович
    Національне виховання в системі освіти України являє собою діалектичну єдність усіх компонентів: теоретико-методологічного забезпечення, змісту й організації освітнього процесу, які, у свою чергу, є складними підсистемами зі своїми підструктурними елементами, що знаходяться у певних взаємозв’язках і взаємозалежності. National education in education Ukraine is the dialectical unity of all components: theoretical and methodological support, content and organization of educational process, which, in turn, are complex subsystems with their pidstrukturnymy elements that are in certain relationships and interdependence.
  • Ескіз
    Документ
    Етнологія критської гастрономії: традиції і сучасність
    (2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Коренюк, Марія Ігорівна
    Крит - грецька земля, що зростила великого бога-громовержця Зевса. Загадковий острів, на якому реальність мирно співіснує з древніми міфами. Звідси бере свій початок наша цивілізація, і, зрозуміло, кухня. Могутні боги продумали все, і навіть те, чим будуть харчуватися мешканці землі: античні технології страв, запорука довголіття, досі є основою щоденного раціону місцевих жителів.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи відновлення традицій єврейської кухні під час прийому хасидів в Україні
    (2014) Терещук, Іванна; Лазоренко, Наталія Петрівна
    Протягом кількох останніх десятиліть релігійний рух хасидизму заснувався на території України, і значна частина євреїв відвідують нашу країну щорічно, особливо багато їх приїжджає на святкування різних єврейських свят. Тому кожного року місцева влада та жителі міста Умань ретельно готується до приїзду хасидів.
  • Ескіз
    Документ
    Meals and Customs in America
    (2014) Shapran, Ludmila
    Food is of paramount importance around the world not just because of our fundamental need to consume it but because of the cultural and sorial connotation it is given. In all cultural traditions, food is only one aspect but yet it is probably one of the most constant. Food plays an inseparable role in our daily lives. Without food we cannot survive. But food is much more than a tool of survival. Food is a source of pleasure,comfort and security. Food is also a symbol of hospitality, social status, and religious significance. What we select to eat, how we prepare it, serve it, and even how we eat it are all factors profoundly touched by our individual cultural inheritance.
  • Ескіз
    Документ
    Традиції та новаторство у сучасній чеській кухні
    (2014) Науменко, Наталія Валентинівна
    Історично склалося так, що чеська кухня має багато спільних рис із українською. Для приготування страв використовують одні й ті самі продукти, проте застосовують різні технології. М'ясо чехи завжди готують із соусом (всесвітньовідома «свічкова на сметані» з яловичини, якою частують найповажніших гостей). Традиційними є також свинина з кнедликом та капустою, шніцель із картоплею. Далеко за кордоном відомі й «брамбораки», від слова «брамбори» (картопля) - аналог українських дерунів. Historically, the Czech cuisine has much in common with Ukrainian. For cooking use the same products but use different technologies. Czechs always cook meat with sauce (The world-famous "candle with sour cream" beef, which has been treating most distinguished guests). Traditional is also pork with dumplings and cabbage, schnitzel with potatoes. Far abroad and known "bramboraky" from word "brambory" (potatoes) - similar to Ukrainian potato pancakes
  • Ескіз
    Документ
    Innovations in Coffee
    (2014) Krasnik, Anastasia
    "Coffee culture" can be witnessed all over the world, from South America and Africa to the Western World. In Europe it ranges from the espresso connoisseurs in Italy to the afternoon Kaffee und Kuchen enjoyed over a good round of gossip in Germany. Coffee culture is also spreading in Asia, where tea is typically favoured; over a third of the Chinese are now said to consume coffee outside the home.
  • Ескіз
    Документ
    Travels broaden the mind
    (2014) Netyazhevskyy, Alexander
    Our world is a great mixture of places, people, things, built by humans, or other, created by nature. It is like a huge whirlpool, twirling you in its deep layers of knowledge.