Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Сорбційні каталітичні завантаження для водопідготовки лікеро-горілчаного виробництва(2023) Олійник, Світлана Іванівна; Сіденко, Іван ОлеговичНаведено способи коригування заліза та марганцю у воді, застосування каталітичних активних зернистих завантажень та волокнистих матеріалівДокумент Удосконалення технології кондиціювання води для виготовлення безалкогольних напоїв(2021) Ліщук, Андрій Олександрович; Чернова, Наталія МиколаївнаЗапропоновано зміни конструкції фільтра іонообмінного очищення води на систему з протитиском UPCORE у відділенні водопідготовки для покращення якості води для виготовлення безалкогольних напоїв. Проведено експериментальні дослідження щодо пом’якшення природної води з бювету при попередньому коригуванні її складу в область жорстких значень з використанням катіонообмінника Dowex HCR-S/S у натрієвій формі.Документ Obtaining purified water research process using ion exchange technologies(2022) Kravets, Myroslava; Barashovets, Yaroslav; Chernova, NataliiaThe ion exchange technologies expediency to obtain purified water was established. The necessary stage of work with commercial ion exchangers was their treatment with 20-25% sodium chloride solution to prevent grains cracking and some organic impurities "salting out" from the ion exchangers matrix. By comparing total water hardness change it was found that the most effective stage of purification is FMA, loaded with Dowex MB 50. The softening reached degree was 90% for the volume of purified water 215 dm3.Документ Активне вугілля у водопідготовці при виробництві алкогольної та безалкогольної продукції(2016) Юрченко, Юлія; Савлук, Павло Олександрович; Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана ІванівнаПроведено дослідження активного вугілля зі шкаралупи кокосового горіха, встановлено його механічні та фізико-хімічні показники, визначено перспективність застосування у водопідготовці для лікеро-горілчаного виробництва. The research of active coal from the shell of coconut was carried out, its mechanical and physico-chemical parameters were determined, the prospects of application in water preparation for the distillery production were determined.Документ Использование природного материала в водоподготовке для напитков(2015) Олейник, Светлана Ивановна; Куц, Анатолий Михайлович; Самченко, Ирина Александровна; Тарасюк, Леся АнатольевнаПроведено исследование природного фильтрационного материала обсидиана, в сравнении с контрольным образцом кварцевого песка, для установления оптимальных параметров и эффективности фильтрации. Использование обсидиана дает возможность обеспечить органолептические показатели подготовленной воды и показано перспективность использования в водоподготовке для производства напитков. Observing the natural filtrational material of obsidian, in comparison with a control sample of quartz sand, to establish optimal parameters and filtration efficiency. The use of obsidian makes it possible to provide organoleptic indicators of prepared water and shows the promise of use in water treatment for the production of beverages.Документ Використання мінералів при підготовці води для виробництва напоїв(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено процес зброджування квасного сусла культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10 при використанні сорбційних матеріалів на стадії водопідготовки. Вода оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Встановлено оптимальну температуру бродіння досліджених зразків при використанні дріжджів раси Saccharomyces cerevisiae МП-10. The process of fermentation of kvass whiskey by yeast culture of Saccharomyces cerevisiae MP-10 was studied with the use of sorption materials at the stage of water treatment. Water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. The optimum fermentation temperature of the investigated samples was determined using yeast of the Saccharomyces cerevisiae MP-10 race.Документ Приготовление медового ферментированного напитка(2016) Чуприна, Наталья Викторовна; Олийник, Светлана Ивановна; Прибыльский, Виталий Леонидович; Куц, Анатолий Михайлович; Бондарь, Николай Васильевич; Самченко, Ирина АлександровнаУстановлена актуальность усовершенствования технологии медовых ферментированных напитков. Общая дегустационная оценка на всех стадиях приготовления ферментированного напитка увеличивается на 1-3 балла для образцов, приготовленных на воде питьевой профильтрованной с применением активного угля и микропористого минерала. Проанализировано изменение показателей активной кислотности и окислительно-восстановительного потенциала на разных стадиях приготовления напитка. The effect of different water treatment methods on the quality of the finished product; the impact of aromatic raw materials on fermentation speed and quality of the drink; the use of additional power to improve the process of fermentation of honey wort. The paper analyzes the changing parameters of active acidity and redox potential in various stages of preparation of the drink. Also found varying ranges of basic and additional quality parameters of the finished beverage. Defined organoleptic properties of the finished beverage. The choice of technology of preparation of fermented honey drink with additional water treatment aromatic raw materials and auxiliary power for yeast.Документ Подготовка воды для медовых ферментированных напитков(2015) Чуприна, Наталья Викторовна; Олейник, Светлана Ивановна; Прибыльский, Виталий Леонидович; Самченко, Ирина Анатолиевна; Горчинская, Юлия АлександровнаВ производстве напитков большое внимание уделяется использованию высококачественной воды и натурального сырья, пополняющих дефицит жизненно необходимых веществ в организме человека. Подготовка воды с использованием актививарованного угля и микропористых минералов позволяет интенсифицировать процесс брожения и придать оригинальные вкусо-ароматические свойства готовому медовому ферментированному напитку. In the production of beverages, much attention is paid to the use of high-quality water and natural raw materials, replenishing the deficiency of vital substances in the human body. Preparation of water using activated carbon and microporous minerals makes it possible to intensify the fermentation process and give the original flavor and aroma properties to the finished honey fermented beverage.Документ Отримання очищеної води за умов мембранного розділення біологічних рідин(2015) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Корнієнко, Людмила Вікторівна; Мирончук, Валерій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович; Пащенко, Богдан СергійовичЗастосування мембранних процесів у технологіях переробки молочної сироватки, післяспиртової барди та змивних вод дозволяє отримати у вигляді очищеної води не менше 65 % від їх початкового об’єму. Вміст розчинених речовин у такій воді не перевищує 0,2 г/дм. The application of membrane processes in whey processing technology, pislyaspyrtovoyi bards and flush water can get in the form of clean water for at least 65% of their original volume. The content of dissolved substances in such water does not exceed 0.2 g / L.Документ Використання кавітаційних апаратів для очищення води від нафтопродуктів(2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій ГригоровичВикористання гідродинамічного кавітаційного оброблення з одночасним підведенням окислювача дозволяє підвищити ефективність очищення води, забрудненої залишками нафтопродуктів. При цьому за аналогічною схемою підведення можуть бути використані і інші окилювачі. The use of hydrodynamic cavitation treatment while carrying oxidizer improves the efficiency water treatment contaminated with oil residues. In this case, a similar pattern can be used supply other okylyuvachi.