Підручники

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7506

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 26
  • Ескіз
    Документ
    Світовий ринок товарів та послуг
    (2009) Мазаракі, Анатолій Антонович; Воронова, Євгенія Миколаївна; Юхименко, Володимир Васильович; Чаус, Ірина Володимирівна; Ващенко, Н. П.; Мельник, Тетяна Миколаївна; Шпарага, Тетяна Іліодорівна; Софіщенко, Ірина Ярославівна; Донченко, Олексій Олександрович; Гладкий, Олександр Віталійович; Головня, Юлія Ігорівна; Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Манжалій, С. М.
    Підручник присвячений теоретичним засадам формування світових товарних ринків, характеристиці світових товарних ринків. Проаналізовано різні класифікації світових товарних ринків, запропоновано авторський підхід щодо товарно-галузевої структурисвітового ринку. Висвітлено роль та місце України на світових ринках, представлено аналіз потенційних можливостей інтеграції України до конкурентного товарного ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія м’яса та м’ясних продуктів : підручник
    (2006) Клименко, Михайло Миколайович; Віннікова, Людмила Георгіївна; Береза, Іван Григорович; Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Буша, Олексій Олексійович; Ткаченко, Катерина Деміївна
    Подано характеристики основних видів забійних тварин, птиці та кролів.Наведено хімічний склад, технологічні та біологічні властивості м’яса. Описано асортимент продукції; технологію забою і первинної переробки худоби, свиней, птиці та кролів; оброблення продуктів забою та яєць; виготовлення ковбасних виробів, напівфабрикатів і м’ясних консервів; виробництво кормової та технічної продукції з м’ясної сировини. Особливу увагу приділено проблемам ресурсозаощадження в м’ясній галузі, виробництва комбінованих м’ясних продуктів, якості м’ясних виробів, санітарно-гігієнічним, економічним питанням і перспективам розвитку технології м’яса та м’ясних продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія рослинних олій
    (2006) Осейко, Микола Іванович
    Викладено теорію, практику, технологію, блок-схеми, роботу обладнання, наукові й практичні основи промислових і інноваційних процесів видобутку рослинних олій і екстрактів, їхнього первинного очищення. Приведено відомості про хімічний склад і структуру вихідної сировини, жирнокислотний і ізомерний склад, властивості рослинних і модифікованих олій, технохімічний контроль, сучасні інструментальні методи оцінки якості і безпечності продукції, систему КТІОЛ (комплексні технології, інжиніринг, обладнання, лінії), інноваційні й аплікаційні технології олійно- жирових і білково-ліпідних продуктів функціонального й оздоровчого призначення. Для студентів вищих навчальних закладів. Книга буде корисною магістрам, аспірантам, науковим співробітникам, інженерно-технічним працівникам оліє-жирового комплексу, АПК й суміжних галузей промисловості, при підготовці і перепідготовці спеціалістів оліє-жирових і суміжних виробництв, особливо на етапі підготовки і при вступі у СОТ, широкому колу споживачів. The theory, practice, technology, flowcharts, equipment work, scientific and practical bases of industrial and innovative processes are described. Extraction of vegetable oils and extracts, their initial purification. Information is given on the chemical composition and structure of the raw material, Fatty acid and isomer composition, properties of vegetable and modified oils, techno-chemical control, modern instrumental methods for assessing the quality and safety of products, CTIOL system (integrated technologies, engineering, equipment, lines), innovative and application technologies of oil-fat and protein-lipid products of functional and well-being purposes. For students of higher educational institutions. The book will be useful to masters, graduate students, research workers, engineers and engineers of the oil and fat complex, agroindustrial complex and related industries, in the preparation and retraining of specialists in oil and fat and allied industries, especially at the stage of preparation and accession to the WTO, to a wide range of consumers.
  • Ескіз
    Документ
    Класифікація методів формування харчових продуктів і обладнання для проведення процесів формування
    (2007) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Пушанко, Микола Миколайович; Орлов, Леонід Олексійович; Українець, Анатолій Іванович; Лісовенко, Олексій Тимофійович; Таран, Віталій Михайлович; Гуцалюк, Валерій Михайлович; Яровий, Володимир Леонідович; Литовченко, Ігор Миколайович; Парахоня, Андрій Миколайович
    Розглянуто теоретичні основи технологічних процесів в переробній і харчовій галузі. Приводиться призначення, будова, принцип дії та та основні розрахункові залежності типового технологічного обладнання, згрупованого за технологічними ознаками.
  • Ескіз
    Документ
    Формування та управління витратами виробництва
    (2009) Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Скригун, Наталія Петрівна; Антошкіна, Лідія Іванівна
    В підручнику розглянуті теоретичні основи формування витрат на підприємстві: принципи та функції управління витратами, їх економічна сутність та зв’язок з теорією виробництва; розроблена класифікація витрат з метою здійснення ефективного управління ними в процесі здійснення виробничої діяльності. Описано методичні підходи до планування загальних та середніх витрат; способи оптимізації поточних витрат та виробничих запасів, досліджено взаємозв’язок витрат та ефективності виробництва. Особлива увага приділена принциповим особливостям калькулювання собівартості продукції в окремих галузях промисловості. Theoretical bases of charges forming on the enterprise are considered in a textbook: principles and functions of management charges, their economic essence and connection with the production theory; created the charges classification with the aim of effective management realization in the process of productive activity realization. The methodical approaches according to the planning of general and middle charges are described; methods of current outlays optimization and productive supplies, intercommunication of charges and production efficiency. The special attention is spared to the fundamental features of unit cost calculation in the separate branches of industry.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунки при проектуванні та реконструкції систем електропостачання промислових підприємств
    (ІСДО, 1993) Сірий, Олег Миколайович; Шестеренко, Володимир Євгенович
    Розглянуті питання вибору обладнання систем електропостачання промислових підприємств - силових трансформаторів/автотрансформаторів, шинних конструкцій, комутаційних апаратів, вимірювальних трансформаторів,- методи обмеження струмів короткого замикання та вибору структурних схем електричних з’єднань підстанцій. Наведені методики розрахунку електричних мереж промислових підприємств; режиму напруг, вибору пристроїв регулювання напруги та компенсації реактивної потужності; релейного захисту систем електропостачання. Розрахований на студентів електроенергетичних спеціальностей вузів та інженерно-технічних працівників, що займаються проектуванням і експлуатацією систем електропостачання промислових підприємств. Questions of a comprehensive approach to the problem of improving the quality of electric power, reactive power compensation, the negative impact of higher harmonic voltage power system, additional energy losses and increase energy at the error counters nesynusoyidalnosti voltage systems approach to the work of compensating devices, principles of pulse voltage regulation. The textbook is designed for undergraduate and graduate energy majors universities as well as for students of correspondence and distance learning these specialties. It may be useful for engineers involved in the design and operation of electric power systems.
  • Ескіз
    Документ
    Імпульсна та цифрова техніка
    (2005) Гуржій, Андрій Миколайович; Самсонов, Валерій Васильович; Поворознюк, Назар Іванович
    У підручнику викладено загальні питання та основні поняття з імпульсної та цифрової техніки, характеристики і параметри імпульсних сигналів, розглянуто будову імпульсних пристроїв та процеси, що в них відбуваються. This handbook sets out common issues and basic concepts of pulse and digital equipment, the characteristics and parameters of pulse signals, consider the structure of pulsed devices and processes that occur in them.
  • Ескіз
    Документ
    Інформатика та інформаційні технології
    (2007) Гуржій, Андрій Миколайович; Поворознюк, Назар Іванович; Самсонов, Валерій Васильович
    У підручнику викладено загальні питання і основні поняття інформатики, апаратне і програмне забезпечення комп’ютерних систем, описано операційні системи і комп’ютерні мережі. Розглядаються широко вживані прикладні програми загального призначення. Детально описуються логічні елементи, цифрові пристрої обробки інформації, системи автоматизованого проектування електронних пристроїв. Для учнів і викладачів навчальних закладів системи професійно-технічної підготовки. Може бути корисна особам, які використовують комп’ютер у повсякденному житті. In the book sets out common questions and basic concepts of computer science, hardware and software computer systems described operating systems and computer networks. We consider the widely-used general-purpose applications. Detail the logic elements, digital device, information processing, computer-aided design of electronic devices. For students and teachers of schools of vocational training. It may be helpful to people who use computers in their daily lives.
  • Ескіз
    Документ
    Перестройка экономического механизма в перерабатывающей промышленности
    (1990) Белов, Г. Н.; Белова, Татьяна Геннадьевна; Кошелюк, Петр Александрович
    Рассматриваются вопросы перестройки хозяйственного механизма в перерабатывающей промышленности. Подчеркивается приоритетность развития агропромышленного комплекса, указывается на необходимость форсированного развития его перерабаты¬вающих отраслей как важного резерва пополнения продовольственных ресурсов. Розглядаються питання перебудови господарського механізму в переробній промисловості. Підкреслюється пріоритетність розвитку агропромислового комплексу, вказується на необхідність форсованого розвитку його переробних галузей як важливого резерву поповнення продовольчих ресурсів. The issues of restructuring the economic mechanism in the processing industry. Emphasizes the priority of the agro-industrial complex, indicates the need for accelerated development of its refining industries as an important reserve replenishment of food resources.
  • Ескіз
    Документ
    Совершенствование технологических процессов в перерабатывающей промышленности
    (1991) Заяц, Юрий Александрович; Прохоров, Александр Николаевич; Яровой, Владимир Леонидович
    В книге рассказывается о совершенствовании технологии и модернизации существующих машинно-аппаратных систем на базе новейших достижений науки и техники. Освещаются основные пути организации исследовательской работы в перерабатывающих отраслях АПК. The book talks about the improvement of technology and the modernization of existing computer-hardware systems based on the latest achievements of science and technology. Highlights the main ways of organizing research in Agrarian and industrial complex processing industries