Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318 А)(1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок.Документ Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот (Патент на винахід № 10430)(1996) Гулий, Іван Степанович; Штангеєва, Надія Іванівна; Лужков, Олександр Михайлович; Клименко, Лариса Степанівна; Краєва, Н. К.; Роговєр, В. С.; Козявкін, Анатолій ПетровичСпосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот, що включає розбавлення меляси до необхідної концентрації водою, додавання в отриманий розчин хімічного реагенту, нагрівання, перемішування, витримування, відділення осаду, який відрізняється тим, що в якості хімічного реагенту використовують амофос при його масовому співвідношенні з іонами кальцію у вихідній мелясі 0,4-0,8:1,0. Амофос вносять в мелясу, розведену водою до вмісту сухих речовин 61-62%. Амофос використовують у вигляді 25%-ного водного розчину. Після додавання амофосу і відділення осаду мелясу обробляють сірчистим газом до залишкового вмісту в ньому сульфітів 0,05-0,3%.Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36317)(1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалену установку для отримання спирту ректифікованого високоякісного. An invention behaves to a spirit industry and is the improved setting for the receipt of alcohol rectificatе high-quality.Документ Спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 35247)(1999) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Циганков, Петро Семенович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Королюк, Костянтин Євгенійович; Сікач, Людмила Пилипівна; Сизько, Валерій Борисович; Самойліченко, Роман ВікторовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of receipt of spirit home-brewed beers from starch-containing raw material.Документ Спирт етиловий денатурований (Патент на винахiд № 35132)(1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Новіков, Іван Миколайович; Мантуло, Олександр Павлович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Сватков, Леонід Борисович; Худик, Богдан Іванович; Шуляковський, Геннадій Францович; Пашков, Володимир Іванович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Мінченко, Анатолій КалениковичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового денатурованого шляхом зміни кількісного і якісного складу при збереженні органолептичних властивостей.Документ Спосіб одержання спирту етилового технічного із крохмаль- і цукровмісної сировини (Патент на винахід № 24330)(1998) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Сватков, Леонід Борисович; Зінченко, Людмила Іванівна; Каналош, Оксана Анатоліївна; Худик, Богдан Іванович; Шуляковський, Геннадій Францович; Яценко, Ольга Володимирівна; Пашков, Володимир Костянтинович; Рудаков, Володимир КостянтиновичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового технічного шляхом зміни технологічних операцій та зв,язків між ними для зменшення енерговитрат, збільшення виходу кінцевого продукту.Документ Спосіб одержання спирту етилового технічного із крохмаль- і цукровмісної сировини (Патент на винахід № 24329)(1998) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Сватков, Леонід Борисович; Зінченко, Людмила Іванівна; Каналош, Оксана Анатоліївна; Шуляковський, Геннадій Францович; Яценко, Ольга Володимирівна; Пашков, Володимир Костянтинович; Худик, Богдан Іванович; Рудаков, Володимир КостянтиновичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб одержання спирту етилового технічного шляхом зміни технологічних операцій та зв,язків між ними для зменшення енерговитрат, збільшення виходу кінцевого продукту.Документ Спосіб кристалізації фруктозних розчинів (Патент № 24151)(1998) Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій ГригоровичСпосіб кристалізації фруктозних розчинів, який включає згущення і охолодження фруктозного сиропу, кристалізацію і центрифугування утфелю першого продукту, а також згущення суміші першого відтоку першого продукту і другого відтоку другого продукту, охолодження цієї суміші, кристалізацію і центрифугування утфелю другого продукту, який відрізняється тим, що при кристалізації першого продукту в якості затравки використовуються кристали другого продукту в кількості 10 - 12 відсотків до маси утфелю першого продукту. Method fructose crystallization solutions, including condensation and cooling fructose syrup, crystallization and centrifugation massecuite first product, as well as thickening of the mixture first flight of the first product and the second outflow second product, cooling the mixture, crystallization and centrifugation massecuite second product, wherein that during crystallization of the first product as seed crystals used second product in quantities of 10 - 12 percent by weight of massecuite first product.Документ Спосіб одержання глюкозно-фруктозних сиропів (Патент на винахід № 21978)(1998) Танащук, Людмила Іванівна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Івчук, Надія Павлівна; Карпович, Микола Сергійович; Костюк, Ігор ВікторовичЗапропоновано спосіб отримання глюкозно-фруктозних сиропів з використанням в якості вихідної сировини жовтого цукру ІІ продукту. Розчинення цукру здійснюється в електроактивованій воді до рН 2,0-2,5 з подальшим нагріванням суміші до температури 70-85оС та термостатуванням 5-60 хв в залежності від заданого ступеню гідролізу. Proposed method for glucose-fructose syrup, using as feedstock brown sugar II product. Dissolution of sugar produced in the electro water to pH 2.0-2.5, then heats the mixture to a temperature of 70 85 ° C and incubated it for 5-60 minutes. depending on the degree of hydrolysis.