Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів (Деклараційний патент на винахід № 70715 A)
    (2004) Чагайда, Андрій Олегович; Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло Петрович; Черевко, Олег Леонідович
    Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів включає нагрівання, додавання суміші активованого вугілля і осаду карбонату кальцію на першій стадії очищення, додавання сульфату алюмінію у кількості 0,04-0,08 % до маси розчину, перемішування, додавання тринатрійфосфату у кількості 0,2-0,3 % до маси розчину, оброблення активованим вугіллям на другій стадії очищення, фільтрацію. A method for purifying dense sugar-containing solutions involves heating, addition of mixture of activated coal and residue of calcium carbonate at the first stage of purification, addition of aluminum sulphate at an amount of 0.04-0.08 % to the solution mass, mixing, addition of trisodium phosphate at an amount of 0.2-0.3 % to the solution mass, processing with activated coal at the second stage of purification, filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 70608 A)
    (2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон Адамович
    Спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю включає нагрівання, очищення хімічними реагентами, перемішування, відділення утвореного осаду. При цьому як хімічний реагент використовують сульфат алюмінію, після чого обробляють клеровку високодисперсним механоактивованим вапняком. A method for purifying the clarification product of cane raw sugar consists in heating, purification with chemical reagents, mixing, separation of the obtained residue. At that as chemical reagent aluminum sulphate is used, thereafter the clarification product is treated with the high-dispersed mechanoactivated limestone.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 68871 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Черевко, Олег Леонідович; Чагайда, Андрій Олегович
    Спосіб очищення дифузійного соку включає прогресивну попередню дефекацію з додаванням суспензії сатурованого соку, нагрівання, відстоювання переддефекованого соку з додаванням до нього сульфату алюмінію і отриманням декантату та згущеної суспензії, очищення отриманої згущеної суспензії та її фільтрацію, змішування фільтрату суспензії та декантату переддефекованого соку, сатурацію отриманої суміші з наступним відділенням осаду і остаточним проведенням сатурації до рН 9,0-9,2. Отриману суміш декантату переддефекованого соку з відстійника та фільтрату суспензії очищають шляхом одночасної дефекосатурації при рН 11,0-11,2 з витратою вапна 0,5-1,0% СаО до маси буряків. A method for purification of diffusion juice includes progressive predefecation with adding of suspension of saturated juice, heating, settling of predefecated juice with adding to it of aluminium sulfate and receiving of decantate and concentrated suspension, purification of received concentrated suspension and its filtration, mixing of suspension filtrate and decantate of predefecated juice, saturation of received mix with following separation of residue and final saturation up to pH 9,0-9,2. Received mix of decantate of predefecated juice from settler and suspension filtrate is purificated by means of simultaneous defecosaturation at pH 11,0-11,2 with expense of lime 0,5-1,0 5 CaO to the beet-roots mass.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 69179 A)
    (2004) Чагайда, Андрій Олегович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Ліпєц, Антон Адамович
    Спосіб очищення дифузійного соку включає прогресивну попередню дефекацію з додаванням суспензії сатурованого соку, вапняного молока і високодисперсного механоактивованого вапняка, нагрівання, передсатурацію переддефекованого соку з наступним відділенням отриманого осаду, оброблення вапняним молоком перед другою сатурацією. A method for purification of diffusion juice consists in progressive predefecation with adding of suspension of saturated juice, lime milk and highdispersed mechanically activated limestone, heating, presaturation of predefecated juice with following separation of residue, treatment with lime milk before second saturation.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 65150 A)
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович
    Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю включає афінацію і відділення афінаційного відтоку. Афінацію проводять насиченим розчином цукрози при температурі 19 - 21°С протягом 50 - 60 хвилин. A method for purification of raw cane-sugar involves affination and separation of affination reflux. The affination being performed for 50-60 minutes with saturated solution of sucrose at the temperature of 19-21°С.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва (Деклараційний патент на винахід № 59861 A)
    (2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Бібік, Дмитро Віталійович; Воробйова, Оксана Володимирівна; Чагайда, Андрій Олегович
    Спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва включає відбір сиропу після третього корпусу випарної установки очищення сиропу, фільтрацію, повернення сиропу для подальшого згущення в четвертий корпус і концентратор випарної установки. При цьому очищення сиропу проводять дефекосатураційним осадом при перемішуванні, фільтрації. Method for purification of syrup of sugar beet production comprises of the syrup extraction after the third housing of the syrup purification evaporation apparatus, with returning the syrup for following condensation to the fourth housing and concentrator of the evaporation apparatus. At that, purification of the syrup is carried out through defecosaturation residue at mixing and filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 59317 A)
    (2003) Ліпєц, Антон Адамович; Чагайда, Андрій Олегович; Воробйова, Оксана Володимирівна
    Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю включає афінацію, дефекосатураційну обробку клеровки вапном та вуглекислотою, фільтрацію, знебарвлення. При цьому очищення клеровки цукру-сирцю здійснюють осадом карбонату кальцію першої сатурації. A method for cleaning the raw cane-sugar comprises affination, melt liquor defecosaturation treatment by lime and carbonic gas, filtration, decoloration. At that the cane raw-sugar clarification is carried out by calcium carbonate residue of the first saturation.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення перших відтоків утфелю першої та другої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 59222 A)
    (2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чагайда, Андрій Олегович; Бібік, Дмитро Віталійович; Щербак, Лариса Валентинівна; Воробйова, Оксана Володимирівна
    Спосіб очищення перших відтоків утфелю першої та другої кристалізації включає розбавлення відтоків до вмісту 50-55% сухих речовин, очищення та фільтрацію. Очищення перших відтоків здійснюють активованим осадом карбонату кальцію в кількості 10-15% до маси відтоку та сульфатом алюмінію в кількості 0,04-0,06% до маси відтоку. A method for cleaning first outflows of first and second crystallization fillmass comprises diluting the outflows to the content of 50-55% of dry substances, cleaning and filtration. The first outflows are cleaned by an activated calcium carbonate residue at a quantity of 10-15% to the outflow mass and by aluminium sulfate at a quantity of 0.04-0.06% to the outflow mass.