Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінами (Патент на корисну модель №155144)
    (2024) Носенко, Тамара Тихонівна; Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Танчик, Ренат Сергійович
    Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінами включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з вітамінним комплексом, до складу якого входить природний вітамін Е, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора, та гомогенізацію утвореної емульсії. При цьому як вітамінний комплекс використовують олійну фазу, збагачену вітаміном А в кількості 25-30 % від добової потреби та вітаміном Е в кількості 0,03-0,05 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва вітамінізованого майонезного продукту (Патент на корисну модель №154224)
    (2023) Носенко, Тамара Тихонівна; Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Танчик, Ренат Сергійович
    Спосіб виробництва вітамінізованою майонезного продукту включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з антиоксидантним комплексом, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора та гомогенізацію утвореної емульсії. Як антиоксидантний комплекс використовують збагачену вітамінами А і D3 олійну фазу, в кількості 25-30 % від добової потреби, а при гомогенізації проводять додатково обробку розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,03-0,08 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінним комплексом (Патент на корисну модель №155143)
    (2024) Носенко, Тамара Тихонівна; Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Танчик, Ренат Сергійович; Калитенко, Андрій Сергійович
    Спосіб виробництва майонезного продукту з вітамінним комплексом включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з вітамінним комплексом, до складу якого входить природний вітамін Е, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора та гомогенізацію утвореної емульсії. При цьому як вітамінний комплекс використовують олійну фазу, збагачену вітаміном А в кількості 25-30 % від добової потреби та вітаміном Е в кількості 0,03-0,05 %, а при гомогенізаціїї проводять додатково обробку розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,03-0,08 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва крекеру (Патент на корисну модель № 127291)
    (2018) Оболкіна, Віра Іллівна; Дзигар, Ольга Олександрівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Стадник, Тетяна Богданівна
    Деклараційний патент на корисну модель. Розроблено спосіб виробництва крекеру з використанням для обробки після випікання зовнішньої поверхні крекеру масляного екстракту монарди двійчастої або пажитника. Спосіб виробництва крекеру дозволяє одержати крекер з подовженим терміном придатності до споживання (до 12 місяців), оригінальним пікантним смаком, поліпшеними органолептичними властивостями. Utility model patent patent. A method for the production of crackers using for processing after baking the outer surface of the cracker oil extract monardia double or fenugreek has been developed. The method of production of crackers allows you to get a cracker with a long shelf life (up to 12 months), original spicy taste, improved organoleptic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва крекеру (Патент на винахід № 118425)
    (2019) Оболкіна, Віра Іллівна; Дзигар, Ольга Олександрівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Стадник, Тетяна Богданівна
    Патент на винахід. Розроблено спосіб виробництва крекеру з використанням для обробки після випікання зовнішньої поверхні крекеру масляного екстракту монарди двійчастої або пажитника. Спосіб виробництва крекеру дозволяє одержати крекер з подовженим терміном придатності до споживання (до 12 місяців), оригінальним пікантним смаком, поліпшеними органолептичними властивостями. Patent of the invention. A method for the production of crackers using for processing after baking the outer surface of the cracker oil extract monardia double or fenugreek has been developed. The method of production of crackers allows you to get a cracker with a long shelf life (up to 12 months), original spicy taste, improved organoleptic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки гарбузового насіння до вилучення олії (Патент на корисну модель № 129072)
    (2018) Носенко, Тамара Тихонівна; Королюк, Тамара Андріївна; Вовк, Ганна Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Костінова, Тетяна Андріївна
    Спосіб підготовки гарбузового насіння до вилучення олії, що включає подрібнення насіння, зволоження та висушування м'ятки, який відрізняється тим, що зволоження м'ятки проводиться фосфатним буферним розчином до значення вологості 50-52 % з розчиненим в ньому ферментним препаратом протеолітичної дії у кількості 0,58-0,62 %, витримування за температури 46-54 °C з періодичним перемішуванням протягом 60-120 хв. A method of preparing a pumpkin seed for extracting an oil comprising seeding, moistening and drying the pepper, characterized in that the mash is moistened with a phosphate buffer solution to a moisture content of 50-52% with an enzyme preparation of proteolytic action in the amount dissolved therein 0.58-0.62%, with a temperature of 46-54 ° C with periodic stirring for 60-120 min.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання борошна з насіння ріпаку (Патент на корисну модель № 94563)
    (2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна
    Згідно корисної моделі, спосіб отримання борошна з насіння ріпаку включає: очищення насіння від домішок, висушування, віджимання олії холодним пресуванням, подрібнення та фракціонування ситовим методом. Можливість виробництва харчового борошна з насіння ріпаку дозволяє розширити асортимент біологічно активної сировини для харчової промисловості, що характеризується повним набором незамінних для людського організму амінокислот, харчових волокон, вітамінів та мінеральних речовин. According to the useful model, obtaining of flour from rape cake meal includes: the cleaning of rape seed from impurities, drying, extracting of oil by pressing, grinding and fractionation by sieving. The possibility of obtaining of edible flour from rape cake meal can increase the assortment of biological valuable raw materials for food industry, which have entire complex of essential for human body amino acids, edible fibers, vitamins and mineral substances.
  • Ескіз
    Документ
    Хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок» (Патент на корисну модель № 94932)
    (2014) Михонік, Лариса Анатоліївна; Носенко, Тамара Тихонівна; Кот, Тетяна Олександрівна; Медвєдєв, Дмитро Олександрович
    Хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок» містить борошно, дріжджі, сіль, суху пшеничну клейковину. Згідно корисної моделі, в якості борошна використовують борошно суцільнозмеленого зерна пшениці, до якого додають борошно одержане з макухи ріпаку . Запропоноване співвідношення рецептурних компонентів дозволяє отримати хліб з підвищеною біологічною цінністю «Ріпачок», з високим вмістом харчових волокон та білку які стимулюють діяльність шлунково-кишкового тракту, покращують засвоюваність корисних для організму елементів, виводять з організму шкідливі продукти обміну речовин, радіонукліди, важкі метали. Bread with high biological value «Rіpachok» contains flour, easts,salt, dry wheat gluten. According to useful model the flour of whole milled wheat grain with rape cake meal addition were used as flour. Proposed ratio of recipe components have given possibility to obtain bread with high biological value «Rіpachok»and high content of edible fibers and proteins, which stimulate gastrointestinal tract, improve of useful substances assimilability, remove harmful metabolites, radio nuclides, heavy metals.
  • Ескіз
    Документ
    Експрес-метод визначення вологості хмелю (Делараційний патент на винахід № 62607)
    (2003) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Носенко, Тамара Тихонівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович
    Експрес-метод визначення вологості хмелю передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Визначення здійснюють в інтервалі довжин хвиль 1,85-2,01 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.
  • Ескіз
    Документ
    Крем для рук комплексної дії (Патент на корисну модель № 55123)
    (2010) Бавіка, Леонід Іванович; Носенко, Тамара Тихонівна; Пешук, Людмила Василівна; Пєтухова, Ксенія Олександрівна
    В основу корисної моделі покладено завдання створення крему для рук комплексної дії для догляду за зрілою шкірою рук та нігтями, в якому шляхом використання омолоджуючих та зволожуючих компонентів забезпечується підвищення фізіологічної та антивікової дії засобу, що дозволяє застосувати засіб для професійного та домашнього використання. The basis of the utility model tasked with creating a cream for hands complex action to care for mature skin and nails, which through the use of rejuvenating and moisturizing components of the increase of physiological and anti-aging action tool that allows you to apply for professional and home use.