Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 53
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 49414 А)
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Шавров, Олександр Анатолійович
    Спосіб очищення водно-спиртового розчину включає попереднє фільтрування, сорбційне очищення та кінцеве фільтрування. Сорбційне очищення здійснюють вуглецевим адсорбентом Silcarbon К 48 Aktivkohle, при цьому вуглецевий адсорбент додатково модифікують хімічними реагентами. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у суттєвому зниженні вмісту шкідливих домішок в готовому продукті за рахунок підсилених сорбційних процесів та зниженої каталітичної активності адсорбенту, підвищення інтенсифікації процесу. Method for purification of aqueous-alcoholic liquid includes previous filtering, sorption purification and final filtering. Sorption purification is carried out by carbon adsorbent Silcarbon K 48 Aktivkohle, carbon adsorbent being additionally modified by chemicals. The technical result of the method of reduction of harmful impurities due to the strengthening of sorption and catalytic reduction processes inherent activated carbon.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих (Патент на винахід № 57494 А)
    (2003) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Кошовий, Олександр Васильович; Ларюнов, Олег Миколайович
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих передбачає фільтрування води через активоване вугілля, її пом'якшення, демінералізацію та кондиціювання, одержання сортування шляхом змішування води зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення сортування на вугільно-очисній батареї пропусканням послідовно через кварцовий пісок, активоване вугілля і кварцовий пісок та внесення рецептурних інгредієнтів, видержування, контрольне фільтрування і розлив. Method for production of vodka and special vodka includes filtering of water through activated charcoal, its softening, demineralization and conditioning, sorting by mixing water with rectified ethyl alcohol, filtration and purification of sorting on charcoal battery by successive transmission trough quartz sand, activated charcoal and quartz sand and addition of formula ingredients, aging, control filtration and bottling.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих (Патент на винахід № 70186 А)
    (2004) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Друян, Михайло Якович; Левчук, Ігор Михайлович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійник, Світлана Іванівна; Мозовенко, Оксана Юріївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Олійнічук, Оксана Володимирівна; Горбатюк, Валерій Васильович
    Спосіб приготування горілок і горілок особливих включає фільтрування води через активне вугілля, її пом'якшення, одержання сортівки шляхом змішування води зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення сортівки на вугільно-очисній батареї пропусканням послідовно через кварцовий пісок, активне вугілля БАУ-А і кварцовий пісок та внесення рецептурних інгредієнтів, витримування, контрольне фільтрування і розлив. Сортівки після вугільно-очисної батареї додатково очищають через систему фільтрувальних елементів або в один прийом безпосередньо через систему фільтрувальних елементів з гранульованим активним вугіллям зі шкаралупи кокосового горіха, імпрегнованим сріблом. Воду після пом'якшення демінералізують і кондиціюють. A method for the preparation of vodkas and special vodkas involves filtering water through active carbon, softening thereof, obtaining grade by mixing water with ethyl rectified alcohol, filtering, purifying grade with carbon-purifying battery by passing consecutively through quartz sand, active carbon BAY-A and quartz sand and incorporation of formula ingredients, ageing, control filtering and bottling. After carbon-purifying battery grades are additionally purified through the system of filtering elements or at once directly through the system of filtering elements with granulated active carbon of coconut shell, impregnated with silver. After softening water is demineralized and conditioned.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід № 78246)
    (2007) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Міць, Микола Георгійович; Михайльо, Віктор Миколайович; Загоруйко, Дмитро Вікторович; Каганов, Валентин Якович
    Спосіб підготовки води для виробництва напоїв передбачає попереднє механічне фільтрування води, її пом'якшення або пом'якшення і демінералізацію, додаткову обробку активованим вугіллям та кондиціювання, причому як завантаження при механічному фільтруванні використовують попередньо підготовлений і модифікований сорбційно-фільтраційний антрацитовий фільтрант або його сполуку з пісочним матеріалом. The method for water preparation for beverage manufacturing provides previous mechanical water filtration, its softening or softening and demineralization, additional treatment with activated carbon and conditioning at that at mechanical filtration as a charging a previously prepared and modified sorption and filter anthracitic filtrate is used or its compound with sand material.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очистки водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 35010 A)
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб передбачає очистку сорбентом і фільтрацію через пісочний матеріал. Як сорбент використовують меланін WS 121 з показником адсорбційної активності 40-80% до маси сорбента, концентрацією парамагнітних центрів g фактор =2,0030-2,0035, при цьому об'ємна витрата водно-спиртового розчину міцністю більше або менше 80% становить 10-40 дал/год і 30-80 дал/год відповідно. The invention relates to food industry. Method provides purification with sorbent and filtration through sand material. As sorbent melanin WS 121 is used with index of adsorption activity of 40-80 % to mass of sorbent, concentration of paramagnetic centers g factor =2.0030-2.0035, at that volume consumption of aqueous-alcoholic solution with strength more or less 80 % is 10-40 dal/hour and 30-80 dal/hour respectively .
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 46107)
    (2002) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шинкаренко, Любов Миколаївна; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Олійнічук, Олексій Сергійович
    Спосіб зброджування крохмалевмісної сировини, який відрізняється тим, що змішану з водою сировину нагрівають до температури 50-60°С, витримують 30-50 хвилин, оцукрювання та зброджування крохмалю проводять в одну стадію змішаною культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae та пліснявих грибів Aspergillus niger в співвідношенні 2,5:1
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва активних сушених хлібопекарських дріжджів з меляси (Патент на винахід № 43019)
    (2000) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Почечун, Анатолій Олександрович; Мирза, Василь Михайлович; Бейко, Наталія Євгенівна
    Спосіб відрізняється тим, що використовують штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5009, а як стабілізатор якості застосовують бетаїн.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго (Патент на винахід № 40494)
    (2003) Янчевський, Віктор Казімірович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Сватков, Леонід Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Ткаченко, Алла Феодосіївна; Фаррахутдінов, Фірдавіс Ягудінович; Шевченко, Василь Іванович; Єпіхін, Валерій Петрович
    Спосіб зброджування соку цукрового сорго, який відрізняється тим, що виділений сік розподіляють на дві частини в співвідношенні 1:(1 – 4). Першу частину збагачують фосфорним і азотним живленням із розрахунку 0,2% Р2О5 и 0,01% азоту і вирощують на ній виробничі дріжджі. Після цього додають другу частину соку для зброджування середовища до концентрації незброджених цукрів у бражці не більше 0,1 г/100 см3.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування (Деклараційний патент №55157)
    (2003) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Михайльо, Віктор Миколайович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій Іванович
    Cпосіб передбачає внесення α-амілази и глюкоамілази в зерновий заміс, піддають більш тонкому подрібненню одночасно з розчиненням і оцукрюванням крохмалю в одну стадію в умовах турбулентного режиму на рівні 140000-280000 Re. The method provides addition α-amylase and glucoamylase in the grain batch, which was subjected to a more finely ground simultaneously with the dissolution and saccharification starch in a single stage in a turbulent regime at 140000-280000 Re.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування сусла із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід 41095)
    (2004) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Янчевський, Віктор Казімірович; Іщенко, Петро Юхимович; Кудирко, Петро Степанович; Скічко, Михайло Олександрович; Кривчун, Олександр Миколайович; Демчук, Василь Петрович
    Cпосіб передбачає неперервне зброджування сусла і відрізняється тим, що оцукрювання здійснюють до утворення в суслі 90-97% моно- і дисахаридів від введеного крохмалю.The method provides continuous fermentation of the wort and differs in that saccharification is carried to form in the wort 90-97% mono-and disaccharides from the introduction of the production of starch.