Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 141
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Сосиски консервовані (Патент на корисну модель № 122445)
    (2018) Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Храпачов, Олег Вікторович; Рамік, Оксана Сергіївна; Пасічна, Світлана Петрівна; Костишин, Василь Дмитрович
    Корисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва м'ясних та м'ясомістких консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, шляхом додавання до їх складу розробленої композиції, компенсувати смакові та поживні характеристики, а також зберегти харчову цінність. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, by adding to their composition the developed composition, compensate for taste and nutritional characteristics, and preserve nutritional value.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки бобових для м’ясо-рослинних консервів (Патент на корисну модель № 139157)
    (2019) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Ришканич, Роман Олександрович; Штельмах, Валерія Леонідівна; Святненко, Роман Сергійович
    Корисна модель належить харчової промисловості, а саме до м'ясної галузі – технології м'ясо-рослинних консервів. Поставлена задача вирішується тим, що для замочування застосовується попередньо підготовлена пом'якшена вода жорсткістю. Використання для замочування бобових попередньо пом'якшеної води зі зменшеним вмістом солей кальцію і магнію сприяє збільшенню поглинання вологи, що сприяє підвищенню вологоутримуючої здатності білків квасолі і покращення технологічних характеристик готового продукту. The utility model belongs to the food industry, namely to the meat industry - the technology of canned meat and vegetables. The problem is solved by using pre-prepared softened water for soaking. The use of pre-softened water for soaking beans with a reduced content of calcium and magnesium salts increases the absorption of moisture, which increases the moisture retention capacity of bean proteins and improves the technological characteristics of the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    М'ясовмісні напівфабрикати посічені «Путивльські» (Патент на корисну модель № 138606)
    (2019) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович; Жаровський, Борис Борисович
    Корисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до м'ясної промисловості, та може бути використана при виробництві продуктів для загального харчування. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясомістких посічених напівфабрикатів загального харчування та низькою собівартістю, які мають високу харчову та біологічну цінність, органолептичні та споживчі характеристики, збалансовані за вмістом повноцінних білків. The utility model belongs to the food industry, namely the meat industry, and can be used in the production of food products. The utility model is based on the task of developing meat-containing cut semi-finished products of general nutrition and low cost, which have high nutritional and biological value, organoleptic and consumer characteristics, balanced in terms of content of complete proteins.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясовмісні котлети «Ганнівські» (Патент на корисну модель № 138605)
    (2019) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович; Будницька, Ганна Олександрівна; Понпа, Валентина Володимирівна
    Корисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до м'ясної промисловості, та може бути використана при виробництві продуктів для загального харчування. Найбільш близькими за технічною суттю та досягнутим результатом є м'ясовмісні напівфабрикати посічені "Ярославські", що містять м'ясо качки обвалене, м'ясо карася сріблястого, хліб пшеничний, панірувальні сухарі, цибулю ріпчасту, яйця та спеції. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісних посічених напівфабрикатів загального харчування та з низькою собівартістю, які мають високу харчову та біологічну цінність, органолептичні та споживчі характеристики, збалансовані за вмістом повноцінних білків. The utility model belongs to the food industry, namely the meat industry, and can be used in the production of food products. The closest in technical essence and achieved result are meat-containing semi-finished products cut "Yaroslavsky", containing boiled duck meat, silver carp meat, wheat bread, breadcrumbs, onions, eggs and spices. The utility model is based on the task of developing meat-containing cut semi-finished products of general nutrition and with low cost, which have high nutritional and biological value, organoleptic and consumer characteristics, balanced in terms of content of complete proteins.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в жорсткій тарі з модифікованим середовищем (Патент на корисну модель № 136641)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування яблучних снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлено задачу розробки способу зберігання яблучних снеків в жорсткій тарі з модифікованим середовищем без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу харчового продукту і подовження його терміну придатності. Спосіб включає розміщення продуктів в оболонці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму. The utility model belongs to the food industry and concerns packing of apple snacks in packing with the gas environment. The utility model is based on the task of developing a method of storing apple snacks in a rigid container with a modified environment without access of oxygen to the product in order to preserve the original chemical composition of the food product and extend its shelf life. The method includes placing the products in the shell, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of high-grade gases and sealing. Removal of air from the package is carried out using a vacuum.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем (Патент на корисну модель № 136640)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування яблучних снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлено задачу розробки способу зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу харчового продукту і подовження його терміну придатності. Поставлена задача вирішується тим, що в способі зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем, що включає розміщення продуктів в оболонці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію, згідно з корисною моделлю видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю. The utility model belongs to the food industry and concerns packing of apple snacks in packing with the gas environment. The utility model is based on the task of developing a method of storing apple snacks in metal cans with a gaseous medium without access of oxygen to the product in order to preserve the original chemical composition of the food product and extend its shelf life. The problem is solved by the fact that in the method of storing apple snacks in metal cans with a gaseous medium, including placing products in the shell, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of high gases and sealing, according to a useful model of removing air from packaging by means of vacuum, filling of volume of packing is carried out by food gas mix.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання фруктових снеків (Патент на корисну модель № 136356)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування фруктових снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу зберігання фруктових снеків без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу харчового продукту і подовження його терміну придатності. The utility model belongs to the food industry and concerns packing of fruit snacks in packing with the gas environment. The utility model is based on the task of developing a method of storing fruit snacks without access of oxygen to the product in order to preserve the original chemical composition of the food product and extend its shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в комбінованій плівці з газовим середовищем (Патент на корисну модель № 136355)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування яблучних снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу зберігання яблучних снеків в комбінованій плівці з газовим середовищем без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу яблучних снеків і подовження їх терміну придатності. Поставлена задача вирішується тим, що спосіб зберігання яблучних снеків в комбінованій плівці з газовим середовищем, що включає розміщення продуктів в оболонці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію. The utility model belongs to the food industry and concerns packing of apple snacks in packing with the gas environment. The utility model is based on the task of developing a method of storing apple snacks in a combined film with a gaseous medium without access of oxygen to the product in order to preserve the original chemical composition of apple snacks and extend their shelf life. The problem is solved by the method of storing apple snacks in a combined film with a gaseous medium, which includes placing the products in the shell, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of high-grade gases and sealing.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків у газовому середовищі (Патент на корисну модель № 136354)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування яблучних снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлено задачу розробки способу зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу харчового продукту і подовження його терміну придатності. Поставлена задача вирішується тим, що в способі зберігання яблучних снеків в металевих банках з газовим середовищем, що включає розміщення продуктів в оболонці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію, згідно з корисною моделлю видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю. The utility model belongs to the food industry, namely the meat industry, for the production of pasteurized sausages. The closest analogue is the "Method of production of canned sausages", which includes the preparation of raw materials, mincing, heat treatment, stacking of sausages, brine, pasteurization, cooling, sale. The utility model is based on the task of improving the method of production of sausages with repeated pasteurization without the use of preservatives of chemical origin, which will expand the range of long-term storage products, increase the organoleptic characteristics of these products. The problem is solved by the fact that the method of production of sausages with re-pasteurization, including the preparation of raw materials, minced meat, heat treatment, packaging, pasteurization, after which the sausages are cooled.