Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 39
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147222)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Спосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C та очищенням отриманого розчину від колоїдних частинок шляхом мікрофільтрації із застосуванням фільтраційних мембран із розмірами пор 0,3-0,2 мкм. The method of obtaining a clear aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 ° C and purification of the resulting solution from colloidal particles by microfiltration using filtration membranes with pore sizes of 0.3- 0.2 μm.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147221)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Спосіб отримання водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C. The method of obtaining an aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extraction of amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 °C.
  • Ескіз
    Документ
    Лінія виробництва прозорого водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147220 )
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Лінія виробництва прозорого водного екстракту бурштину складається з послідовно встановлених екстрактора, фільтрпреса, випарної установки, двох купажних чанів. Додатково лінія оснащена дробаркою, збірником екстракту, реактором, підігрівачем екстракту, дистилятором, збірником водного екстракту, мембранним фільтром та збірником прозорого водного екстракту. The production line of transparent aqueous amber extract consists of sequentially installed extractor, filter press, evaporator, two blending vats. Additionally, the line is equipped with a crusher, extract collector, reactor, extract heater, distiller, aqueous extract collector, membrane filter and transparent aqueous extract collector.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання спиртового екстракту з бурштину (Патент на корисну модель № 146711)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Спосіб отримання спиртового екстракту з бурштину, що включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту, який відрізняється тим, що як екстрагент використовується спиртовий розчинник, процес екстрагування проводять із застосуванням низькочастотних механічних коливань частотою 3-9 Гц протягом 40-80 хвилин за температури 50-75 °C, а гідромодуль розчинник:бурштин складає 4:1-10:1. A method of obtaining an alcoholic extract from amber, including purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate meal and extract, characterized in that the extractant is an alcoholic solvent, the extraction process is carried out using low-frequency mechanical oscillations with a frequency of 3-9 Hz for 40-80 minutes at a temperature of 50-75 ° C, and the hydromodule solvent: amber is 4: 1-10: 1.
  • Ескіз
    Документ
    Віброекстрактор періодичної дії з НВЧ камерою (Патент на корисну модель № 146700)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Віброекстрактор періодичної дії з надвисокочастотною камерою містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагента та надвисокочастотних хвиль контейнером, який виготовлено із суцільного жорсткого матеріалу, та штуцерами введення екстрагента і відведення екстракту, який відрізняється тим, що корпус складається із двох секцій, розділених проникною для контейнера гнучкою перегородкою, верхня секція якого обладнана магнітроном для надвисокочастотної обробки сировини. The intermittent vibrating extractor with ultra-high frequency chamber comprises a cylindrical body with a lid and a vibrating actuator connected via a vibrating rod to a container permeable to extractant and ultra-high frequency, made of solid rigid material, and extractor inserts. consists of two sections separated by a flexible partition permeable to the container, the upper section of which is equipped with a magnetron for ultra-high frequency processing of raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Віброекстрактор періодичної дії з надвисокочастотною камерою (Патент на корисну модель № 146699)
    (2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович
    Віброекстрактор періодичної дії з надвисокочастотною камерою, що містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагента та надвисокочастотних хвиль гнучким контейнером, та штуцерами введення екстрагента і відведення екстракту, який відрізняється тим, що корпус складається із двох секцій, розділених проникною для контейнера гнучкою перегородкою, верхня секція якого обладнана магнітроном для надвисокочастотної обробки сировини. Batch vibrating extractor with ultra-high frequency chamber, comprising a cylindrical body with a lid and a vibrating actuator connected via a vibrating rod to a flexible container permeable to extractant and ultra-high frequency waves, and fittings for introducing the extractant and extracting the extract. , separated by a flexible partition permeable to the container, the upper section of which is equipped with a magnetron for ultra-high frequency processing of raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Віброекстрактор періодичної дії (Патент на корисну модель № 143983)
    (Патент на корисну модель № 143983 UA, МПК B01D 11/02 (2006.01) Віброекстрактор періодичної дії з жорстким контейнером / Зав'ялов В. Л., Мисюра Т. Г., Попова Н. В., Чорний В. М. : заявник Національний університет харчових технологій. – № u 202001227 ; заявл. 25.02.2020 ; опубл. 25.08.2020, Бюл. № 16, 2020 р., 2020) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович
    Віброекстрактор періодичної дії, що містить циліндричний корпус з кришкою та віброприводом, з'єднаним через вібруючий шток з проникним для екстрагенту гнучким контейнером, та штуцери введення екстрагенту і виведення екстракту, який відрізняється тим, що контейнер виконано у вигляді суцільної проникної для екстрагенту поверхні, закріпленої на верхньому фланці із вібруючим штоком.
  • Ескіз
    Документ
    Екстрактор (Патент на винахід № 121127)
    (Патент 121127 UA, МПК B01D 11/02 (2009.03) Екстрактор / Мисюра Т. Г., З ав'ялов В. Л., Попова Н. В., Рибачок А. В., Чорний В. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № a201708117 ; заявл. 04.08.2017 ; опубл. 10.04.2020, Бюл.№ 7, 2020-04) Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович
    Екстрактор, що містить циліндричний корпус з кришкою та штуцерами введення екстрагента і виведення екстракту, а також контейнер, виконаний у вигляді гнучкої та проникної для екстрагента поверхні, причому контейнер закріплений у корпусі між сітчастою нерухомою опорою та верхнім рухомим фланцем, який через шток з'єднаний з коливальним механізмом з електродвигуном, який відрізняється тим, що шток виконаний гвинтоподібним, а коливальний механізм виконаний з можливістю надання штоку одночасно обертального коливання та зворотно-поступального руху вверх-вниз. An extractor comprising a cylindrical body with a lid and fittings for the extractant and the extract, as well as a container made in the form of a flexible and permeable to the extractant surface, and the container is fixed in the housing between the mesh fixed support and the upper movable flange with an oscillating mechanism with an electric motor, characterized in that the rod is made helical, and the oscillating mechanism is made with the possibility of providing the rod simultaneously rotational oscillation and reciprocating up and down.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва гіркої настоянки (Патент на корисну модель № 106057)
    (2016) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович
    Спосіб виробництва гіркої настоянки включає процес екстрагування з подальшим фільтруванням та купажуванням, який відрізняється тим, що процес екстрагування проводять підготовленою водою при температурі 35-45 °С та перемішуванні протягом 70-90 хв, а після фільтрування проводять випарювання екстрактів під розрідженням при температурі 35-45 °С, з подальшим купажуванням концентрованих екстрактів з додаванням водно-спиртової суміші до міцності 40 % об. The method of producing a bitter tincture includes the extraction process followed by filtration and blending, which is characterized by the fact that the extraction process is carried out with prepared water at a temperature of 35-45 ° C. and stirred for 70-90 minutes, and after the filtering, the evaporation of the extracts under dilution at a temperature of 35- 45 ° C, followed by blending concentrated extracts with the addition of a water-alcohol mixture to 40% strength.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва гіркої настоянки (Патент на винахід № 114035)
    (2017) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович
    Спосіб виробництва гіркої настоянки включає процес екстрагування з подальшим фільтруванням та купажуванням, який відрізняється тим, що процес екстрагування проводять підготовленою водою при температурі 35-45 °С та перемішуванні протягом 70-90 хв, а після фільтрування проводять випарювання екстрактів під розрідженням при температурі 35-45 °С, з подальшим купажуванням концентрованих екстрактів з додаванням водно-спиртової суміші до міцності 40 % об. The method of producing a bitter tincture includes the extraction process followed by filtration and blending, which is characterized by the fact that the extraction process is carried out with prepared water at a temperature of 35-45 ° C. and stirred for 70-90 minutes, and after the filtering, the evaporation of the extracts under dilution at a temperature of 35- 45 ° C, followed by blending concentrated extracts with the addition of a water-alcohol mixture to 40% strength.