Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
60 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)(2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила Валеріанівна; Гайдамака, Олена АнатоліївнаСпосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.Документ Спосіб очищення води від мікроорганізмів (Деклараційний патент на корисну модель № 25650)(2007) Українець, Анатолій Іванович; Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Зінюк, Олександр Іванович; Гойко, Ірина ЮріївнаСпосіб очищення води від мікроорганізмів, у якому обробку води проводять у постійному магнітному полі з напруженістю 7500-10000 Е протягом 10-20 хв., при рН 2-3 в присутності феромагнітних елементів. A process for water purification from microorganisms, in which water treatment is carried out in a constant magnetic field with intensity 7500-10000 E for 10-20 min., at pH 2-3 in the presence of ferromagnetic elements.Документ Спосіб очищення води від мікроорганізмів (Патент на винахід України № 84364)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Гойко, Ірина Юріївна; Зінюк, Олександр ІвановичСпосіб очищення води від мікроорганізмів, у якому обробку води проводять у постійному магнітному полі з напруженістю 7500-10000 Е протягом 10-20 хв., при рН 2-3 в присутності феромагнітних елементів. A process for water purification from microorganisms, in which water treatment is carried out in a constant magnetic field with intensity 7500-10000 E for 10-20 min., at pH 2-3 in the presence of ferromagnetic elements.Документ Склад морозива ацидофільного (Патент України на корисну модель № 38092)(2008) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена ВолодимирівнаДо складу морозива ацидофільного згідно корисної моделі додатково вносять екстракт гібіскусу, який виступає в якості природного барвника та смако-ароматичного рецептурного компонента. The composition according to acidophilic ice cream useful models additionally make hibiscus extract, which acts as a natural dye and flavoring component prescription.Документ Спосіб виробництва сметани з низьким вмістом жиру та природними стабілізуючими системами (Деклараційний патент на винахід № 58978)(2003) Грек, Олена Вікторівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Владимир Николаевич; Красінська, Ольга ВячеславівнаКорисна модель відноситься до молочної промисловості та може бути використана для виробництва сметани. Особливістю є використання зернових екструдатів для підвищення біологічної цінності та подовження терміну зберігання. The useful model relates to dairy industry and it can be used for production of the sour cream. Peculiarity is using of extrudate cereals for increasing biological value and increasing shelf life.Документ Спосіб очищення дифузійного соку (Патент на корисну модель № 2993)(2004) Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Василів, Володимир Павлович; Слива, Юлія Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаСпосіб очищення дифузійного соку, що включає приготування вапняного молока, попередню дефекацію, нагрівання, основну дефекацію, першу сатурацію, фільтрування, дефекацію перед другою сатурацією, другу сатурацію, фільтрування, який відрізняється тим, що при приготуванні вапняного молока використовують електрогідравлічне оброблення його 10-15 імпульсами при напрузі 30-45кВ.Документ Спосіб збагачення вершкового масла (Патент на корисну модель № 15838)(2006) Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Вашека, Оксана МиколаївнаДані досліджень показали, що внесення суспензії порошку із рослинної сировини, лецетину та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукт із лікувально-профілактичними властивостями, а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of a suspension of powder, lecithin and buttermilk in the process of homogenization provides a product with curative properties and improved consistency.Документ Спосіб збагачення вершкового масла (Патент на винахід № 6675)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаДані досліджень показали,що внесення суспензії порошку із рослинної сировини, пектину та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукті з лікувально-профілактичними властивостями,а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of suspension of powdered plant material, pectin and buttermilk in the process of homogenization provides a product with curative properties and improved consistency.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на винахід № 6678)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаДані досліджень показали, що внесення суспензії порошку із рослинної сировини,інуліну та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукт із лікувально-профілактичними властиостями,а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of suspension of powdered plant material, inulin and buttermilk during homogenization provides a product with curative vlastyostyamy and improved consistency.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на винахід № 8349)(2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Тасенко, Євгенія Петрівна; Карпенко, Петро ОлександровичДані досліджень показали, що внесення еламіну та пектину в вершкове масло надає продукту йодуючі та радіопротекторні властивості і дозволяє отримати масло з гарними органолептичними властивостями. These studies have shown that elamin and pectin in butter provides provides a butter with good organoleptic properties.