Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 1697
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання сиру м’якого з козиного молока (Патент України на винахід № 126521)
    (2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Скрипник, Олексій Вікторович
    Винахід стосується способу отримання м'якого сиру, що включає використання як молочної основи молока козиного незбираного, яке піддають зсіданню під дією сичужного ферменту, а також додають до молока кальцій хлористий та закваску чистих культур молочнокислих мікроорганізмів, причому додатково в козине молоко додають прянощі, такі як куркума або імбир, або гуньба сінна.
  • Ескіз
    Документ
    Цукерка з фруктовим корпусом «Вата» (Патент України на винахід № 120241)
    (2018) Авраменко, Максим Михайлович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Винахід стосується цукерки з фруктовим корпусом, що містить курагу, мед, волоський горіх та додатково містить корицю, мускатний горіх, куркуму, кардамон, банан сушений, насіння соняшникe, моркву сушену, морські водорості.
  • Ескіз
    Документ
    Цукерка з фруктовим корпусом «Пітта» (Патент України на винахід № 120576)
    (2019) Авраменко, Максим Михайлович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Винахід стосується цукерки з фруктовим корпусом, що містить сухофрукт інжир, мед, горіх волоський, м'яту, бутони троянд, коріандр, куркуму, банан сушений, насіння гарбуза, селеру сушену, морські водорості.
  • Ескіз
    Документ
    Цукерка з фруктовим корпусом «Капха» (Патент України на винахід № 120575)
    (2019) Авраменко, Максим Михайлович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Винахід стосується цукерки з фруктовим корпусом, що містить сухофрукт інжир, мед, горіх волоський, м'яту, бутони троянд, коріандр, куркуму, банан сушений, насіння гарбуза, селеру сушену, морські водорості.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134861)
    (2019) Колодязна, Катерина Сергіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Корисна модель належить до харчової промисловості, зокрема харчоконцентратної галузі, а саме стосується виробництва снекової продукції. Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134860)
    (2019) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Колодязна, Катерина Сергіївна
    Спосіб виробництва чіпсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані білі коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв., причому під час бланшування у воду вносять смакові та ароматичні добавки в кількості 0,1-30,0 % відносно маси продукту. A method for the production of white root vegetable chips, which includes the following: washing, inspection, peeling, cutting, drying, cooling, packaging, which differs in that the cut white root vegetables are blanched at a temperature of 50...110 °C for 1...15 minutes, and during blanching, flavouring and aromatic additives are added to the water in the amount of 0.1-30.0% by weight of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання солоду з голозерного вівса
    (2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина Миколаївна; Марущак, Герман Русланович; Коберніцька, Аліна Олександрівна
    Спосіб отримання солоду із голозерного вівса включає сортування, миття, дезінфекцію,замочування при температурі води для замочування 12-20 °C, солодорощення вівса протягом5-6 діб при вологості 41-42 %, температурі пророщування від 15 до 18 °C, висушування довологості 5-7 %, відбивання паростків. Спочатку проводять очищення вівса від зернових ісміттєвих домішок, замочування проводять до вологості 41-43 %, тривалість замочування 20-26год., пророщування вівса протягом 3-5 діб, висушування солоду проводять при поступовомупідвищенні температури сушильного агента від 40 до 75 °C, протягом 22-24 год. Зберіганняпроводять шість тижнів для завершення всіх біологічних процесів у сухому солоді
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для здійснення періодичного повороту вала стола фасувальної машини-автомата на задані кут та час вистою (Патент на винахід №109337)
    (2015) Любімов, Валерій Михайлович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Легун, Анастасія Валеріївна
    Винахід належить до пристроїв, які призначені для здійснення періодичного повороту вала стола машини-автомата при фасуванні харчових продуктів у споживчу тару, а також можуть бути використані в хімічній, фармацевтичній та інших галузях промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Лінія для виготовлення пет-пляшок (Патент на винахід №109545)
    (2015) Волчко, Анатолій Іванович; Волчко, Андрій Анатолійович; Дубовик, Євгеній Сергійович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Пристрій належить до засобів для виготовлення пустотілих виробів типу пластикових місткостей для рідин методом роздування з витягуванням попередньо нагрітих преформ із поліетилентерефталату. The device belongs to the means for manufacturing hollow products such as plastic containers for liquids by blow molding with the extraction of preheated polyethylene terephthalate preforms.