Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Екструзійний кормовий продукт (Патент на винахід № 114020)
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Тракало, Тетяна Олександрівна
    Винахід відноситься до екструзійному кормовому продукту, що містить подрібнене зерно кукурудзи та пшениці, причому кормовий продукт додатково містить лляний екстракт на основі сироватки.The invention relates to an extrusion feed product containing crushed corn and wheat grain, and the forage product further comprises a serum-based flax extract.
  • Ескіз
    Документ
    Екструзійний кормовий продукт (Патент на корисну модель № 105132)
    (2016) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Тракало, Тетяна Олександрівна
    Екструзійний кормовий продукт, складається з подрібненого зерна кукурудзи та пшениці, та додатково використовують лляний екстракт на основі води. An extruded feed product consisting of crushed corn and wheat grain and additionally uses a flax extract based on water.
  • Ескіз
    Документ
    Екструзійний кормовий продукт (Патент на корисну модель № 104339)
    (2016) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Тракало, Тетяна Олександрівна
    Екструзійний кормовий продукт складається з подрібненого зерна кукурудзи та пшениці, лляного екстракту на основі сироватки. The extruded feed product consists of crushed corn and wheat grain, flaxseed extract based on serum.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівне біорозкладальне покриття для кондитерських виробів (Патент на корисну модель № 136510)
    (2019) Роботько, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Їстівне біорозкладальне покриття для кондитерських виробів містить структуроутворювач, желатин, гліцерин, вітамін Е та воду. Як структуроутворювач використовують желатин та крохмаль.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування емульсії масло-вода з крохмалем (Патент на винахід № 114031)
    (2017) Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович
    Винахід належить до харчової промисловості, а саме, до виробництва емульсій типу масло вода, які використовуються в виробництві харчових продуктів та напоїв. The invention relates to food industry, namely the production of emulsions of the type oil water used in the manufacture of food products and beverages.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання сушеного напівфабрикату функціонального призначення з картоплі (Патент на корисну модель № 110861)
    (2016) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Писарєв, Максим Григорович
    Спосіб отримання сушеного напівфабрикату функціонального призначення з картоплі, який передбачає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення та доочищення, різання, бланшування та охолодження, сульфітацію, сушіння до вмісту вологи 8 %, інспекцію, дозування, упакування, зберігання, який відрізняється тим, що як сировину використовують сорти картоплі з вмістом крохмалю 12-15 %, різання підготовленої сировини проводять на пластинки товщиною 1-1,5 мм та направляють на триразове вимочування у воді при температурі 40-80 °C протягом 10-60 хвилин кожне, при співвідношенні картоплі й води 1:3-1:5, а потім проводять бланшування 1-2 хвилини у розчині ізоаскорбінату натрію концентрацією 0,01-0,1 % при температурі 85-98 °C та охолодження з витримуванням у розчині аскорбінової кислоти концентрацією 0,1-10,0 % протягом 1-30 хвилин при температурі 4-24 °C. Method dried semi functionality of potatoes, which involves sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning and refining, cutting, blanching and cooling sulfitization drying to a moisture content of 8%, inspection, dispensing, packaging, storage, wherein which is used as raw potato varieties with starch content of 12-15%, cutting materials prepared spend at 1-1.5 mm thick plate and sent to triple soaking in water at a temperature of 40-80 ° C for 10-60 minutes each, at a ratio potatoes and water 1: 3-1: 5, blanching and then spend 1-2 minutes in a solution of sodium izoaskorbinatu concentration of 0.01-0.1% at a temperature of 85-98 ° C and cooling of aging in a solution of ascorbic acid concentrations of 0, 1-10,0% for 1-30 minutes at 4-24 ° C.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва кулінарного напівфабрикату для перших страв (Деклараційний патент на корисну модель № 103291)
    (2015) Пушка, Ольга Сергіївна; Іллючок, Антон Юрійович; Гавриш, Андрій Володимирович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ткачук, Юрій Михайлович; Дитюк, Юлія Сергіївна
    Спосіб виробництва ку-лінарного напівфабрика-ту для перших страв (Деклараційний патент на корисну модель № 103291). Method for the production of culinary semi soups (Patent for utility model number 103291).
  • Ескіз
    Документ
    Формовані картопляні чипси «Здоров’я» (Деклараційний патент на корисну модель № 110505)
    (2016) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Волощук, Артур Олександрович; Грох, Богдан Євгенійович
    Формовані картопляні чипси містять картопляну крупку, крохмаль, воду, сіль. Крім цього, додатково містять житні висівки у такому співвідношенні інгредієнтів, мас. %: картопляна крупка 17,00-10,47 крохмаль 3,90-3,40 сіль 0,50 житні висівки 0,3-6,00 вода 78,30-79,63. Molded potato chips contain grains potato starch, water, salt. In addition, further containing rye bran in the following ratio of ingredients, wt. %: potato nibs 17,00-10,47 starch 3,90-3,40 salt 0,50 rye bran 0,3-6,00 78,30-79,63 water.
  • Ескіз
    Документ
    Склад емульсії масло/вода з крохмалем (Патент на корисну модель № 105889)
    (2016) Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович
    Корисна модель належить до харчової промисловості до виробництва емульсій типу масло вода, які використовуються в виробництві харчових продуктів та напоїв. The utility model relates to food processing to the production of emulsions of the type oil water used in the manufacture of food products and beverages.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування емульсії масло/вода з гуміарабіком (Патент на винахід № 109863)
    (2015) Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович
    Винахід належить до способу приготування емульсії масло/вода з гуміарабіком, який включає приготування водної фази з додаванням гуміарабіку в кількості 5 %, приготування масляної фази, приготування предемульсії змішуванням, двостадійну гомогенізацію під тиском, з отриманням концентрованої емульсії та введення в харчовий продукт, де приготування водної фази проводять при температурі 25-30 °C, перемішування проводять 50-100 об/хв., отриману водну фазу відстоюють 4-5 год. до зникнення піни, при приготуванні масляної фази використовують 9-10 % цитрусової олії, процес проводять при температурі 25-30 °C, приготування предмульсії проводять при швидкості перемішування 2500-3000 об/хв. протягом 15-20 хв, гомогенізацію проводять під тиском 310-320 кг/см2. The invention relates to a method of preparation of the emulsion oil/water with the gum Arabic, which includes preparation of a water phase containing gum Arabic in the amount of 5 %, cooking oil phase, mixing cooking predeals, dostudio homogenization under pressure, to obtain a concentrated emulsion and incorporating into the food product, where the preparation of the aqueous phase is carried out at a temperature of 25-30 °C, agitation is carried out 50-100 rpm, the resulting aqueous phase defend 4-5 hours. until the disappearance of foam, in the preparation of oil phase used is 9-10 % citrus oil, the process is carried out at a temperature of 25-30 °C, cooking pedals carried out at a stirring speed of 2500-3000 rpm for 15-20 min, homogenization is carried out under a pressure of 310-320 kg/cm2.