Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Склад напою із молочної сироватки забарвленої (патент на корисну модель № 123418)(2018) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Чубенко, Лариса МихайлівнаСклад напою із молочної сироватки забарвленої має молочну сироватку, підсолоджуючий компонент, наповнювач та ванілін. Молочна сироватка забарвлена отримана при виробництві молочної білково-ягідної основи. Як підсолоджуючий компонент застосовується цукор-пісок. Як наповнювач використовують гомогенізовану ягідну пасту. The composition of the colored whey drink has whey, sweetener component, filler and vanillin. Whey is colored obtained during the production of milk protein and berry basis. Sugar is used as a sweetener component. A homogenized berry paste is used as a filler.Документ Склад напою із молочної сироватки забарвленої (патент на винахід № 117439)(2018) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Чубенко, Лариса МихайлівнаСклад напою із молочної сироватки забарвленої має молочну сироватку, підсолоджуючий компонент, наповнювач та ванілін. Молочна сироватка забарвлена отримана при виробництві молочної білково-ягідної основи. Як підсолоджуючий компонент застосовується цукор-пісок. Як наповнювач використовують гомогенізовану ягідну пасту. The composition of the drink from whey containing whey, sweeteners component, filler, vanillin, and the composition of the drink as whey contains colored whey, obtained during the production of milk protein-berry basis, as sweeteners component contains sugar and as a filler contains homogenized berry paste.Документ Спосіб виробництва напою з молочної сироватки (Патент на корисну модель №95376)(2014) Іванов, Сергій Віталійович; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Чепель, Наталія ВасилівнаСпосіб виробництва напою з молочної сироватки, який включає внесення наповнювача, перемішування, теплову обробку, який відрізняється тим, що в якості наповнювача використовується клітковина рослинна з висівок жита в кількості 1,5-3,5 %, яку перед внесенням до основного об’єму сироватки піддають набуханню у пастеризованій молочній сироватці, взятій у співвідношенні до цього наповнювача як (3,5-2,5):1. The method of manufacturing a drink with whey, which includes making filler mixing, heat treatment, characterized in that a filler used vegetable fiber from rye bran quantity 1,5-3,5%, which before entering into the bulk serum subjected to swelling in pasteurized milk serum, taken in relation to this as filler (3,5-2,5): 1.Документ Спосіб виробництва сироваткового напою (Патент на корисну модель № 95374)(2014) Іванов, Сергій Віталійович; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаСпосіб виробництва сироваткового напою, який включає приймання сировини, очищення сироватки від казеїнового пилу і жиру, проведення термообробки, охолодження, внесення наповнювача, перемішування, пастеризацію, охолодження, розлив, зберігання, який відрізняється тим, що в якості наповнювача використовують харчові волокна, а саме Citri-Fi в кількості 0,1-0,2 % та шрот розторопші плямистої в кількості 2,0-3,0 % від загальної маси сироватки, який перед внесенням піддають набуханню у пастеризованій сироватці при температурі 38-42 °С протягом 10-15 хв, взятій у співвідношенні до харчових волокон як (3-2,5):1. The method of manufacturing whey drink that includes receiving raw materials from casein whey cleaning dust and grease, heat treatment of cooling, making filling, mixing, pasteurization, refrigeration, bottling, storage, characterized in that a filler used dietary fiber, namely Citri-Fi in the amount of 0.1-0.2% and meal of milk thistle in the amount 2.0-3.0% of the total weight of whey that before making subjected to swelling in pasteurized whey at a temperature of 38-42 ° C for 10 15 min, taken in relation to dietary fiber as (3-2,5): 1.Документ Спосіб виробництва сироваткового напою (Патент на винахід № 99573)(2011) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Хижняк, Наталія ОлександрівнаСпосіб виробництва сироваткового напою, який включає відбір і освітлення сироватки, пастеризацію, охолодження, фасування, який відрізняється тим, що перед фасуванням у сироватковий напій додають натуральний ароматизатор «Лимонно-кминний аромат» у кількості 0,02-0,04%. Method of manufacturing whey drink, which includes the selection of lighting and whey, pasteurization, refrigeration, packaging, wherein that before filling in whey drink added natural flavoring "Lemon-caraway flavor" in the amount of 0.02-0.04%Документ Спосіб виробництва квасу (Патент на корисну модель № 73848)(Патент 73848 UA, МПК (2012.01) А23С 21/00 Спосіб виробництва квасу / Грек О. В., Красуля О. О., Прибильський В. Л. ; власник Національний університет харчових технологій. — № u 2012 03494 ; заявл. 23.03.2012 ; опубл. 10.10.2012, Бюл. № 19., 2012) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичСпосіб виробництва квасу, який включає приготування квасного сусла, розмішування, охолодження, внесення закваски, зброджування, охолодження, відстоювання, видалення осаду, фасування, який відрізняється тим, що сусло готують на основі нативної або відновленої молочної сироватки, а після видалення осаду додатково включають внесення харчових волокон в кількості 1-3 %. Method of kvass, which includes cooking kvass wort, stirring, cooling, making yeast, fermentation, cooling, sedimentation, sediment removal, filling, which is characterized in that the wort is prepared on the basis of native or restored whey, and after removal of sediment further include making dietary fiber in an amount of 1-3%.Документ Спосіб виробництва сироваткового напою «Квасний» (Патент на корисну модель №73843)(2012) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаСпосіб виробництва сироваткового напою, який включає запарювання солоду, розмішування, охолодження з періодичним перемішуванням, очищення від осаду, внесення закваски, розмішування, бродіння, охолоджування, відстоювання та фасування, який відрізняється тим, що перед охолодженням складають суміш з сухих солоду та молочної сироватки в співвідношенні 1 : (2,1-2,5) в кількості 8-10 % від загальної маси напою, потім проводять відновлення водою при 35…45 °С з підвищенням температури до 75...80 °С Method of manufacturing whey drink which includes brewing malt, stirring, cooling with periodic mixing, cleaning of the sediment, making yeast, mixing, fermentation, cooling, settling and packing, which is characterized in that cooling to form a mixture of malt and dry whey in ratio of 1: (2,1-2,5) in the amount of 8-10% of the total weight of the drink, then spend restoring water at 35 ... 45 ° C with increasing temperature up to 75 ... 80 ° C.Документ Спосіб виробництва білкового напою на основі молочної сироватки (Патент на корисну модель № 63876)(2011) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаТехнічним результатом запропонованого способу виробництва є можливість отримання готового продукту з однорідною, ніжною, пластичною консистенцією. Розширюється асортимент напоїв з сироватки з підвищеною біологічною цінністю за рахунок введення до складу продукту харчових волокон.Документ Спосіб виробництва напою на основі молочної сироватки (Патент на корисну модель № 63877)(2011) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Красуля, Марія ОлександрівнаТехнічним результатом запропонованого способу виробництва є можливість розширити асортимент напоїв з сироватки, збагачених продуктами лікувально-профілактичного харчування на основі пророщених злаків. Отримано напої з підвищеною біологічною цінністю, які придатні для дієтичного харчування.