Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів (Патент на винахід № 114358)
    (2017) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Турчун, Олена Володимирівна
    Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів шляхом адсорбції шунгітом фракції 1-2 мм у співвідношенні адсорбент:водно-спиртовий розчин 1:10 - 1:20, тривалість процесу - 10-20 хв.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів (Патент на корисну модель № 105279)
    (2016) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Турчун, Олена Володимирівна
    Спосіб очищення промислових водно-спиртових розчинів шляхом адсорбції шунгітом фракції 1-2 мм у співвідношенні адсорбент:водно-спиртовий розчин 1:10 - 1:20, тривалість процесу - 10-20 хв.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту (Патент на корисну модель № 94899)
    (2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій Петрович
    Спосіб регенерації природного вуглецевовмісного мінералу шунгіту, що передбачає оброблення відпрацьованого адсорбенту, яке проводять перегрітою парою при температурі 120…180°С протягом 14…40 хв.. A method of regenerating a carbonaceous natural mineral shungite comprising spent adsorbent treatment which is conducted with superheated steam at a temperature of 120 ... 180 ° C for 14 ... 40 min ..
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення яблучного соку (Патент на винахід № 95728)
    (2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб прояснення яблучного соку, що передбачає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 2,0-3,0 мм концентрацією 2,5-3,3% мас. % при температурі 60-80ºС протягом 20-30 хв., а потім обробляють ферментним препаратом Фруктозимом Р у кількості 0,005-0,01%, тривалістю 1,0-1,5 год при температурі соку 45-50ºС. Method clarification of apple juice that provides the combined processing of apple juice, which is characterized in that apple juice is first subjected to purification adsorbed palygorskite fraction 2.0-3.0 mm 2,5-3,3 wt% concentration. % At a temperature of 60-80 º C for 20-30 min., And then treated enzyme preparation Fruktozymom P in quantities 0,005-0,01%, lasting 1.0-1.5 h at a temperature of 45-50 º C the juice.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення яблучного соку (Патент на винахід № 95727)
    (2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб прояснення яблучного соку, що передбачає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку обробляють ферментним препаратом Фруктозимом Р у кількості 0,005-0,01%, тривалістю 1,0-1,5 год при температурі соку 45-50ºС , а потім піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 2,0-3,0 мм концентрацією 2,5-3,3% мас. % при температурі 60-80ºС протягом 20-30 хв. Method clarification of apple juice, which provides combined processing of apple juice, which is characterized in that apple juice initially treated enzyme preparation Fruktozymom P 0,005-0,01% in the number, duration of 1.0-1.5 h at a temperature of 45-50 º C juice, and then subjected to purification of palygorskite adsorbed fraction 2.0-3.0 mm 2,5-3,3 wt% concentration. % At a temperature of 60-80 º C for 20-30 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб просвітлення яблучного соку (Патент на винахід № 93326)
    (2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Рябченко, Анна Олегівна
    Спосіб просвітлення яблучного соку, що передбачає його адсорбційне оброблення і який відрізняється тим, що як сорбент застосовують шунгіт в концентрації 1,0-2,0 мас. % при нагріванні яблучного соку до 40-60ºС протягом 20-40 хв. Method enlightenment apple juice, which provides its adsorption processing and wherein that as sorbent used zhung in concentration 1.0-2.0 wt. % Apple juice when heated to 40-60 º C for 20-40 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку (Патент на винахід №93324)
    (2011) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Криворотенко, Альона Володимирівна
    Спосіб зниження мікробного осіменіння яблучного соку, що передбачає адсорбційного оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що як реагент використовують природній мінерал – шунгіт – у концентрації 1,5-2,0 мас.% при нагріванні яблучного соку до 40-50ºС протягом 40-60 хв. Method of reducing microbial insemination apple juice, which involves adsorption processing of apple juice, characterized in that the agent uses a natural mineral - shungite - at a concentration of 1.5-2.0 wt.% Apple juice when heated to 40-50 º C for 40 - 60 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку (Деклараційний патент на корисну модель № 70717)
    (2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій Веніамінович
    Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку, що передбачає його обробку природним мінералом при нагріванні, який відрізняється тим, що як сорбент використовують палигорськіт в концентрації 10-20%. Method adsorption purification of fruit juice, which provides its handling of natural minerals when heated, wherein the sorbent use that as palygorskite in a concentration of 10-20%.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб освітлення фруктового соку (Деклараційний патент на винахід № 70641)
    (2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій Веніамінович
    Спосіб освітлення фруктового соку, що передбачає його нагрівання і подальшу обробку сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент застосовують палигорськіт в концентрації 10-20%. A method of fruit juice clarification, comprising heating and its subsequent processing sorbent, characterized in that palygorskite is used as a sorbent in a concentration of 10-20%.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб прояснення яблучного соку (патент на корисну модель №55317)
    (2010) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Спосіб прояснення яблучного соку, що включає комбіноване оброблення яблучного соку, який відрізняється тим, що яблучний сік спочатку піддають адсорбційному очищенню палигорськітом фракції 3,0…2,0 мм концентрацією 2,5…3,3 мас.% при температурі 60-80ºС протягом 20…30 хв., а потім обробляють ферментним препаратом фруктизимом Р у кількості 0,005…0,01 % тривалістю 1,0…1,5 год. при температурі соку 45-50 º С. Apple juice clarification process involves a combination of apple juice processed, characterized in that apple juice is first subjected to adsorptive purification fractions palygorskite 3.0 ... 2.0 mm at 2.5 ... 3.3 wt.% At a temperature of 60-80 º C for 20 ... 30 minutes. And then treated with an enzyme preparation fruktizimom P 0.005 ... 0.01 ... 1.0% during 1.5 hours at a temperature of 45-50 º C juice.