Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
180 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід №123872)(2021) Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Каганов, Валентин ЯковичВинахід стосується підготовки води для виробництва напоїв. Спосіб підготовки включає попереднє фільтрування природним мінералом, пом'якшення, демінералізацію та додаткове оброблення природним мінералом. При цьому на стадії фільтрування та оброблення як природний матеріал використовують обсидіан з дисперсністю робочої фракції 0,2-5,0 мм, брудомісткістю 500-2500 т/м3 та міжзерновою пористістю 0,3-0,9Документ Низькотемпературна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147228)(2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина МихайлівнаНизькотемпературна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, один нагнітач, випускний отвір, тракт циркуляції сушильного агента, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепловідвідних пластин, прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки, до яких приєднані патрубки відведення конденсату. Додатково встановлено модуль регулювання струму та температури.Документ Багатозональна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147229)(2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина МихайлівнаБагатозональна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепло відвідної пластини прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки з приєднаними патрубками відведення конденсату, які є горизонтальними роздільними перегородками простору теплоізольованої камери. Біля кожної полиці встановлено нагнітач, додатково встановлюється модуль регулювання струму та температури.Документ Спосіб виробництва ферментованого напою подовженого терміну зберігання(2023) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Дулька, Ольга СтепанівнаСпосіб виробництва ферментованого напою подовженого терміну зберігання включає стадії приготування поживного розчину та його зброджування культурою чайного гриба Medusomyces gisevii для одержання збродженої рідини визначених значень вмісту сухих речовин та кислотності, фасування, коркування, доброджування та дозрівання напою у споживчій тарі, який відрізняється тим, що фасування здійснюють при залишковій кількості сухих речовин 2,5...10,5 %, кислотності 2,0...8,0 см3 розчину NaOH конц. 1 моль/дм3 на 100 см3 напою у тару, яка містить іммобілізаційний матеріал, розміщений по висоті напою у співвідношенні його об’єму до об’єму матеріалу як 1 до 1х10-2...1х10-4Документ Спосіб отримання солоду з голозерного вівса(2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина Миколаївна; Марущак, Герман Русланович; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаСпосіб отримання солоду із голозерного вівса включає сортування, миття, дезінфекцію,замочування при температурі води для замочування 12-20 °C, солодорощення вівса протягом5-6 діб при вологості 41-42 %, температурі пророщування від 15 до 18 °C, висушування довологості 5-7 %, відбивання паростків. Спочатку проводять очищення вівса від зернових ісміттєвих домішок, замочування проводять до вологості 41-43 %, тривалість замочування 20-26год., пророщування вівса протягом 3-5 діб, висушування солоду проводять при поступовомупідвищенні температури сушильного агента від 40 до 75 °C, протягом 22-24 год. Зберіганняпроводять шість тижнів для завершення всіх біологічних процесів у сухому солодіДокумент Вузол подачі тіста формувальної машини (Патент на корисну модель № 154220)(2023-01-26) Бруква, Олексій Олексій Юрійович; Бабко, Євген Миколайови; Люлька, Дмитро Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна; Олішевський, Валентин ВікторовичВ основу корисної моделі поставлена задача вдосконалення конструкції валу таким чином, аби гігієнічні показники були покращені, безпека для споживача готової харчової продукції була забезпечена згідно вимогам.Документ Спосіб виробництва бутильованої води тривалого зберігання (Деклараційний патент на корисну модель № 153725)(2023) Федосов, Олексій Леонідович; Прибильський, Віталій Леонідович; Дулька, Ольга Степанівна; Карсим, Ірина ВасилівнаСпосіб виробництва бутильованої води тривалого зберігання, що передбачає ультрафіолетове опромінювання, озонування, видалення механічних домішок та зниження загальної жорсткості, який відрізняється тим, що у воду еред розливом додають розчин цитрату срібла концентрацією 250 мг/дм 3 у кількості 5...10 см 3 на 100 дм 3 води. The method of production of bottled water for long-term storage, which involves ultraviolet irradiation, ozonation, removal of mechanical impurities and reduction of general hardness, which differs in that a solution of silver citrate with a concentration of 250 mg/dm 3 in the amount of 5...10 cm 3 is added to the water before bottling per 100 dm 3 of water.Документ Бродильний апарат (патент № 148471 на корисну модель)(2021) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Удодов, Сергій Олександрович; Пеший, Валерій АнатолійовичРозроблено принципово нову конструкцію апарату для приготування та зброджування сусла, який забезпечить необхідні умови культивування поверхневої аеробної асоціативної культури. A fundamentally new design of a fermentation apparatus for the preparation and fermentation of wort has been developed, which will provide the necessary conditions for the cultivation of a surface aerobic associative culture.Документ Апарат для розчинення цукру (Патент на корисну модель №149975)(2021) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Удодов, Сергій Олександрович; Пеший, Валерій АнатолійовичРозроблена принципово нова конструкція апарату для розчинення цукру та отримання цукрового сиропу, як живильного середовища для потреб виробництва безалкогольних ферментованих напоїв, зокрема чайного грибу. A fundamentally new design of the apparatus for dissolving sugar and obtaining sugar syrup, as a nutrient medium for the production of non-alcoholic fermented drinks, in particular kombucha, was developed.Документ Спосіб сумісної розгонки головних та сивушних фракцій (патент на винахід № 126741)(2023) Булій, Юрій Володимирович; Дмитрук, Аркадій Павлович; Дмитрук, Павло АркадійовичВинахід відноситься до спиртової промисловості, а саме до способів вилучення етилового спирту із побічних продуктів та напівпродуктів брагоректифікації і може бути використаний в гідролізній, хімічній, нафтопереробній, фармацевтичній промисловості, у виробництві біоетанолу та інших галузях. Спосіб сумісної розгонки головних та сивушних фракцій, який полягає в тому, що: - на тарілку живлення розгінної колони подають головну фракцію етилового спирту, сивушний спирт, сивушну фракцію, підсивушну промивну воду, погони із конденсатора бражної колони, конденсатора сепаратора вуглекислого газу, спиртовловлювачів та непастеризований спирт, при цьому на верхню тарілку розгінної колони подають лютерну гарячу воду на гідроселекцію, а в нижню частину розгінної колони - гріючу пару; - пару, що виходить із верхньої частини розгінної колони, направляють у дефлегматор, після чого флегму із дефлегматора охолоджують у холодильнику до температури 20-35 °C і подають у середню частину декантатора; - пару, що виходить з дефлегматора, направляють у конденсатор, при цьому верхній шар у конденсаторі з нерозчинними у воді альдегідами, естерами та вищими спиртами подають у середню частину декантатора, а нижній шар з водорозчинними альдегідами і метанолом виводять із конденсатора у вигляді альдегідно- метанольного концентрату у збірник; - верхній шар у декантаторі у вигляді сивушно-ефіроальдегідного концентрату відбирають із верхньої його частини у збірник, а нижній шар у декантаторі у вигляді водно-спиртової рідини підігрівають у теплообміннику до температури верхньої частини розгінної колони і направляють на верхню її тарілку. Технічний результат у використанні винаходу полягає у підвищенні якості ректифікованого етилового спирту шляхом більш повного видалення летких органічних домішок із зон їх максимального накопичення та зменшення їх вмісту у флегмі, що надходить на зрошення розгінної колони, в процесі сумісної розгонки головних та сивушних фракцій. The invention relates to the alcohol industry, in particular to methods for extracting ethyl alcohol from by-products of semi-product fermentation and can be used in the hydrolysis, chemical, oil refining, pharmaceutical industries, in the production of bioethanol and other industries. Method of joint processing of head and fusel fractions comprising: - the head fraction of ethyl alcohol, the fusel alcohol, the fusel fraction, the sub-fusel wash water, the chase from the distillation column condenser, the carbon dioxide separator condenser, the alcohol collectors and the unpasteurised alcohol are fed to the distillation column feed plate, whereby luther hot water for hydroselection is supplied to the upper tray of the upper tray, and heating steam is supplied to the lower part of the upper tray of the upper tray; - the steam from the upper part of the distillation tower is directed to the dephlegmator, the phlegm from the dephlegmator is cooled down in the cooler to a temperature of 20-35 °C and fed to the middle part of the decanter; - the steam leaving the dephlegmator is directed to the condenser, the upper layer in the condenser with water insoluble aldehydes, esters and higher alcohols to the middle part of the decanter, and the lower layer with water soluble aldehydes and methanol to be removed from the condenser as aldehyde; - the top layer in the decanter as a syrup-ester-aldehyde concentrate is withdrawn from the top into a collector, and the bottom layer in the decanter as a water-alcohol liquid is heated in a heat exchanger to the upper temperature of the tower and directed to its upper plate. The technical result in the use of the invention consists in improving the quality of rectified ethyl alcohol by a more complete removal of volatile organic impurities from the areas of their maximum accumulation and reducing their content in the phlegm, coming to the distillation column irrigation, in the joint distillation of head and fusel fractions.