Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва сиру м`якого (Патент на винахід № 127585)(2023) Грек, Олена Вікторівна; Михалевич, Артур Петрович; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Тимчук, Алла ВікторівнаВинахід стосується способу виробництва сиру м'якого, що включає нормалізацію, пастеризацію, внесення коагулянта, витримування сирного згустка за температури коагуляції, видалення сироватки, формування сиру, самопресування, охолодження, фасування, при цьому під час нормалізації вносять рисовий білок , який попередньо розчиняють у частині нормалізованого молока і піддають набуханнюДокумент Термокислотне осадження білків молока ягідною сировиною(2020) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна; Онопрійчук, Олена ОлександрівнаЗ’ясовано вплив кількості ягідного коагулянту термокислотного оброблення на процес осадження білків молока та показники якості КБЯ. Встановлено, що збільшення кількості внесення ягідного коагулянту до 11 % і зниження активної кислотності до 2,4 з тривалістю витримки до 5 хв характеризується найвищими процесами дестабілізації, а також має найбільший вплив на вихід концентратів білково-ягідних, активну кислотність з врахуванням обмежень за органолептичними показниками. The influence of the amount of berry coagulant during thermo acid coagulation on the process of coagulation of milk proteins and the quality indicators of PBC has been clarified. It has found that an increase in the amount of berry coagulant application to 11 % and a decrease in active acidity to 2.4 with a holding time of up to 5 min is characterized by high destabilization processes and also has the greatest effect on the yield of protein-berry concentrates, active acidity, taking into account limitations on organoleptic indicators .Документ Спосіб виробництва молочної білково-ягідної основи (Патент на винахід № 115213)(2017) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Пшенична, Тетяна ВолодимирівнаСпосіб виробництва молочної білково-ягідної основи, що включає нормалізацію, пастеризацію, коагуляцію молочних білків, відділення сироватки, самопресування, охолодження, фасування, причому як коагулянт використовують гомогенізовану чорносмородинову пасту в кількості 5-9 %, коагуляцію проводять за температури 73-77 °C з витримкою 1-3 хвилини. Method for the production of milk protein base, including normalization, pasteurization, coagulation of milk proteins, separation of whey, self-pressing, cooling, packaging, moreover, homogenized blackcurrant paste in the amount of 5-9% is used as a coagulant, the temperature is 73-77 ° C with an exposure of 1-3 minutes.Документ Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 46398 A)(2002) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Навроцький, Юрій Борисович; Чагайда, Андрій ОлеговичСпосіб очищення дифузійного соку, який передбачає попередню дефекацію гідроксидом кальцію, введення додаткового коагулянта, основну дефекацію гідроксидом кальцію, першу сатурацію, фільтрування, другу сатурацію та фільтрування, який відрізняється тим, що як коагулянт використовують дигідрооксосульфат алюмінію у кількості 0,04...0,06 % до маси соку. Method of purification of diffusion juice provides for first defecation by calcium hydroxide, introduction of additional coagulant, main defecation by calcium hydroxide, first saturation, filtering, second saturation and filtering. As coagulant aluminum carbonate is used.Документ Спосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки (Деклараційний патент на винахід № 63440)(2004) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана МиколаївнаСпосіб екстрагування цукрози з бурякової стружки, який включає відокремлення важких та легких домішок, миття буряків, різання, екстрагування, відділення від дифузійного соку мезги, промивання мезги водою та виведення мезги до сирого жому, який відрізняється тим, що промивання мезги проводять водою, яка містить сульфат алюмінію в кількості 0,06-0,08% до маси води. Method of extracting of sucrose from the beet shaving, which includes separating of heavy and easy admixtures, washing of beets, cutting, extracting, separation, from diffusive juice of pulp, washing and leadingout of vegetable pulp water to the raw bagasse, which differs, that washings of pulp,water contains the sulfate of aluminium in an amount 0,06-0,08% to mass of water.Документ Спосіб підготовки живильної води для екстрагування цукрози із бурякової сировини (Деклараційний патент на винахід № 58320)(2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана МиколаївнаСпосіб підготовки живильної води для екстрагування цукрози із бурякової сировини, що включає обробку води газоподібним діоксидом ciрки, який відрізняється тим, що після обробки води газоподібним діоксидом ciрки вводять коагулянт дигідроксосульфат алюмінію в кількості 0,02-0,08 % до маси води. Method of preparation of feedwater for extracting of saccharose from sugar-beet raw material, that includes of water treatment dioxide sulphur, that differs in that after treatment of water gaseous dioxide of sulphur enter the coagulant sulfate of aluminium in an amount 0,02-0,08 to mass of water.Документ Спосіб отримання основних сульфатів алюмінію (Патент на корисну модель № 32399)(2008) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій КириловичКорисна модель відноситься до харчової промисловості для отримання коагулянтів для доочищення питної води і очищення води із поверхневих та підземних джерел. Спосіб отримання основних сульфатів алюмінію передбачає взаємодію алюмінію з сульфатом алюмінію. Згідно корисної моделі джерелом йонів алюмінію є металічний алюміній. Технічний результат від реалізації корисної моделі полягає в отриманні високоосновних коагулянтів для підготовки питної води. An useful model behaves to food industry for the receipt of coagulants for доочищення of drinking-water and water treatment from superficial and underground sources. The method of receipt of basic sulfates of aluminium envisages co-operating of aluminium with the sulfate of aluminium. In obedience to an useful model the ionogen of aluminium is a metallic aluminium. A technical result from realization of useful model consists in the receipt of high-basic coagulants for preparation of drinking-water.Документ Спосіб очищення природної і доочищення питної води (Патент на корисну модель № 27355)(2007) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій Кирилович; Ковтун, Юрій ЛеонідовичКорисна модель відноситься до харчової промисловості для доочищення питної води і очищення води із поверхневих та підземних джерел. Спосіб очищення природної і доочищення питної води, передбачає обробку води композицією – коагулянт і флокулянт. Згідно винаходу як коагулянт використовується дигідроксосульфат алюмінію, і як флокулянт – полідиметилдиаллиламмоній хлорид. Технічний результат від реалізації корисної моделі полягає в підвищенні якісних показників очищеної води за рахунок нової композиції реагентів. An useful model behaves to food industry for recle of drinking-water and water treatment from superficial and underground sources. Method of cleaning of natural and recleaning of drinking-water, envisages treatment of water composition is a coagulant and floculant. In obedience to an invention as a coagulant is used to the digidroxosulfate of aluminium, and floculant. A technical result from realization of useful model consists in the increase of quality indexes of the cleared water due to new composition of reagents.Документ Спосіб отримання коагулянту (Патент на винахiд № 36151)(2001) Запольський, Анатолій Кирилович; Салюк, Анатолій Іванович; Запольський, Валерій АнатолійовичСпосіб отримання коагулянту, який включає розчинення заліза в водному розчині хлориду алюмінію при температурі 80-90°С з подальшим окисненням розчину, який відрізняється тим, що розчинення здійснюють в розчині хлориду алюмінію концентрацією 5-40% (мас) протягом 0,5-3 годин, а потім окиснюють залізо (ІІ) до заліза (ІІІ) хром (VІ)-вмісним реагентом при температурі 20-80°С протягом 1-3 годин до досягнення окисно-відновного потенціалу 0,69 В. Method of receipt a coagulant, which includes dissolution of iron in water solution of chloride of aluminium at the temperature of 80-90°S with subsequent okisnennyam solution, which differs that dissolutions carry out in solution of chloride of aluminium a concentration 5-40% (the masses) during 0,5-3 hours, and then okisnyuyut' iron (II), to iron (III) chrome by (VI) reagent at the temperature of 20-80°S during 1-3 hours to achievement oxidation restoration to potential 0,69 In.Документ Спосіб отримання дигідроксосульфату алюмінію (Патент на винахiд № 36147)(2001) Запольський, Анатолій Кирилович; Салюк, Анатолій Іванович; Запольський, Валерій АнатолійовичВинахід відноситься до виробництва коагулянтів, солей алюмінію, зокрема дигідроксосульфату алюмінію і може бути використаним для очистки питних і стічних вод. The invention relates to the production of coagulants, aluminum salts, such dyhidroksosulfatu aluminum and can be used for purification of drinking water and wastewater.