Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
197 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб отримання сиру м’якого з козиного молока (Патент України на винахід № 126521)(2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Скрипник, Олексій ВікторовичВинахід стосується способу отримання м'якого сиру, що включає використання як молочної основи молока козиного незбираного, яке піддають зсіданню під дією сичужного ферменту, а також додають до молока кальцій хлористий та закваску чистих культур молочнокислих мікроорганізмів, причому додатково в козине молоко додають прянощі, такі як куркума або імбир, або гуньба сінна.Документ Спосіб виробництва масляної пасти (Патент України на винахід № 125303)(2022) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Миколів, Іван МихайловичВинахід стосується способу виробництва масляної пасти, який включає отримання високожирних вершків, їх нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, при якому проводять отеплення отриманого вершкового масла шляхом термостатування при температурі 20-24 °C до досягнення температури всередині моноліту вершкового масла 10-12 °C, причому процес приготування стабілізаційної композиції для масляної пасти проводять змішуванням сухих компонентів із попередньо підігрітим до температури 38-42 °C знежиреним молоком або маслянкою, або молочною сироваткою, після чого суміш нагрівають при постійному перемішуванні до температури 78-82 °C, а потім охолоджують до температури 18-22 °C, фільтрують і доохолоджують до температури 10-12 °C, потім проводять внесення стабілізаційної композиції для масляної пасти в отримане вершкове масло, механічну обробку протягом 10-14 хв при температурі 20-24 °C, фасування, термостатування масляної пасти при температурі 0-5 °C протягом 24-72 год.Документ Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540)(2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь МиколайовичСпосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.Документ Спосіб зберігання яблучних снеків (Патент на винахід № 124390)(2020) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь МиколайовичСпосіб зберігання яблучних снеків включає розміщення продуктів в упаковці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію упаковки. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %. В упаковці розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, а упаковку виконують з комбінованої плівки, в складі якої міститься поліетилентерефталат, алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.Документ Прямотечійно-плівковий випарний апарат(2020) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро МиколайовичПрямотечійно-плівковий випарний апарат складається з розподільчої, парової та сокової камер, розподільчого пристрою cоку, кип'ятильних труб, патрубків підведення та відведення випарюваної рідини, патрубків підведення гріючої пари та відведення неконденсованих газів і конденсату та патрубка відведення вторинної пари. На поверхні кип'ятильних труб виконано гвинтову накатку. Розподільчий пристрій соку являє собою конусоподібну насадку з симетричними та тангенційно розташованими в його стінці отворамиДокумент Кутер-мішалка (патент на корисну модель №94934)(Державна служба інтелектуальної власності України, 2014) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Пащенко, Богдан СергійовичКутер-мішалка складається з корпусу, діжі з місильними спіральними шнеками всередині, кутера, що під'єднаний до торця мішалки з ножами на приводному валу та торцевої кришки. Кришка мішалки та торцева кришка кутера приєднуються герметично та забезпечені системою вакуумування.Документ Дискова розпилювальна сушарка з жалюзійним розподіленням теплоносія (патент на корисну модель №148755)(2021) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій ІвановичДискова розпилювальна сушарка містить сушильну башту, розпилювальний диск, трубопровід для виведення частини відпрацьованого повітря, підвід теплоносія, тангенційний підвід повітря в об'єм камери сушіння та вивантажувач готового продукту. В підвід теплоносія додатково встановлено розподіл з 12-ти жалюзі для регулювання кута вхідного повітря до розпилюючого факела.Документ Дискова розпилювальна сушарка (патент на корисну модель №139272)(2019) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович; Шемідько, Дмитро ОлександровичДискова розпилювальна сушарка містить підвід теплоносія, розпилювальний пристрій, вертикальний циліндричний корпус башти. Як підвід теплоносія встановлено тангенційну систему підведення сушильного агента, яка складається з чотирьох тангенційних підводів.Документ Комбінований ступінчастий сатуратор для цукрової промисловості (Патент на корисну модель №153748)(2023) Тимченко, Іван Вячеславович; Пономаренко, Віталій Васильович; Слюсенко, Андрій Михайлович; Люлька, Дмитро Миколайович; Лементар, Святослав ЮрійовичДокумент Колонний дифузійний апарат (Патент на корисну модель № 154231)(2023) Люлька, Дмитро Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Слюсенко, Андрій Михайлович; Скопець, Владислав Віталійович