Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
101 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду (Патент на корисну модель № 148754)(2021) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Кушнір, Олена ВолодимирівнаСпосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду, що включає обсмажування зернової сировини та цикорію з подальшим швидким охолодженням, екстрагування напівпродуктів в протитечійному режимі, фільтрацію, концентрування екстрактів та висушування суміші, який відрізняється тим, що як зернову сировину використовують ячмінний солод, обсмажування солоду проводять за температури 160…170 °C протягом 20…25 хв., екстрагування - за температури 45…80 °C і нормального тиску до вмісту сухих речовин 30…35 %.Документ Склад емульсійного крему з ланоліном «Кафа» (Патент на корисну модель № 117469)(2017) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Фесич, Ігор Володимирович; Пасічний, Василь Миколайович; Бахмут, Жанетта Олексіївна; Ясінська, Анастасія Ігорівна; Жаворонкова, Яна АндріївнаКорисна модель належить до косметичної промисловості та стосується косметичних засобів по догляду за шкірою обличчя. Задача корисної моделі – розробка рецептури емульсійного крему на натуральній основі з використанням ланоліну, який є зволожуючим агентом, відновлює клітини шкіри, заживляє мікроскопічні тріщини та впливає на фізико-хімічні, структурно-механічні та органолептичні властивості крему. The utility model belongs to the cosmetics industry and applies to cosmetics for facial skin care. The task of the utility model is to develop a natural emulsion cream formulation using lanolin, which is a moisturizing agent, repairs skin cells, heals microscopic cracks and affects the physicochemical, structural-mechanical and organoleptic properties of the cream.Документ Пневмоциліндр двосторонньої дії (Патент на корисну модель № 123420)(2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена ВолодимирівнаКорисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації поступального і обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The useful model relates to pneumatic drives, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of translational and rotational motion in a variety of drives machines and equipment.Документ Пневмоциліндр двосторонньої дії з поворотним штоком (Патент на корисну модель № 123312)(2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена ВолодимирівнаКорисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The utility model relates to pneumatic actuators, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of the rotational motion in a variety of actuators of machinery and equipment.Документ Спосіб виробництва пектинового концентрованого екстракту з яблук (Патент на винахід № 117191)(2018) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Свінціцька, Анна Іванівна; Корженко, Інна ОлегівнаВинахід стосується способу виробництва пектинового концентрованого екстракту, який включає подрібнення, промивання м'язги плодоовочевої сировини, змішування з лимонною кислотою до рН 2,5-2,8, гідроліз, охолодження, розділення маси на рідку і тверду фази в полі відцентрових сил, сепарування рідкої фази, фільтрування, концентрування та консервування, причому як плодоовочеву сировину використовують яблука, які очищають від насіння, подрібнюють в атмосфері пари, м'язгу промивають розчином лимонної кислоти концентрацією 0,01-0,1 %, при гідромодулі 1:(1-2), а після змішування з лимонною кислотою проводять гідроліз отриманої маси при температурі 86-99 °С протягом 60-89 хв., охолодження проводять до температури 50-60 °С, концентрування очищеного екстракту проводять при залишковому тиску в робочій камері 35-48 кПа до вмісту пектинових речовин 4,1-5 %, після чого проводять консервування шляхом короткочасного стерилізування в потоці протягом 1,5-3 хвилин при температурі 115-116 °С з подальшим охолодженням до температури 20-30 °С, потім фасують та закупорюють в асептичні ємності. The invention relates to a method of producing a pectin concentrated extract, which includes grinding, washing the muscles of the fruit and vegetable raw material, mixing with citric acid to pH 2.5-2, hydrolysis, cooling, separating the mass from liquid and solid in the field of centrifugal forces, separating liquid phase, filtration, concentration and canning, with the use of fruits and vegetables as raw apples, which are purified from seeds, crushed in a steam atmosphere, washed muscle with a solution of citric acid at a concentration of 0.01-0.1%, with a hydromodule 1: (1-2), and after mixing with citric acid, the hydrolysis of the resulting mass at a temperature of 86-99 ° C. for 60-89 minutes is carried out, the cooling is carried out to a temperature of 50-60 ° C., the concentration of the purified extract is carried out at a residual pressure in a working chamber of 35-48 kPa to a content of pectin substances of 4.1-5%, followed by canning by short-term sterilization in the stream for 1.5-3 minutes at a temperature of 115-116 ° C, followed by cooling to a temperature of 20-30 ° C , then packaged and sealed in aseptic containers.Документ Спосіб виробництва пектинового концентрату з яблук (патент на корисну модель № 118560)(2017) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Свінціцька, Анна Іванівна; Корженко, Інна ОлегівнаСпосіб виробництва пектинового концентрованого екстракту з яблук, який включає подрібнення, промивання м'язги плодоовочевої сировини, змішування з лимонною кислотою до рН 2,5-2,8, гідроліз, охолодження, розділення маси на рідку і тверду фази в полі відцентрових сил, центрифугування рідкої фази, фільтрування, концентрування та консервування, який відрізняється тим, що як плодоовочеву сировину використовують яблука, які очищають від насіння, подрібнюють в атмосфері пари, м'язгу промивають розчином лимонної кислоти концентрацією 0,01-0,1 %, при гідромодулі 1:(1-2), а після змішування з лимонною кислотою проводять гідроліз отриманої маси при температурі 86-99 °C протягом 60-89 хв, охолодження проводять до температури 50-60 °C, концентрування очищеного екстракту проводять при залишковому тиску в робочій камері 35-48 кПа до вмісту пектинових речовин 4,1-5 %, після чого проводять консервування шляхом короткочасного стерилізування в потоці протягом 1,5-3 хвилин при температурі 115-116 °C з подальшим охолодженням до температури 20-30 °C, фасують та закупорюють в асептичні ємності. Method of production of pectin concentrated extract from apples, which includes grinding, washing of the muscles of fruit and vegetable raw materials, mixing with citric acid to pH 2.5-2.8, hydrolysis, cooling, mass separation on liquid and solid phases in the field of centrifugal forces, centrifugation liquid phase, filtering, concentration and canning, which is characterized by the fact that apples are used as a fruit and vegetable raw material, which are cleared from the seeds, are ground in a steam atmosphere, the muscle is washed with a solution of citric acid at a concentration of 0.01-0.1%, with g Bromodule 1: (1-2), and after mixing with citric acid, the hydrolysis of the resulting mass is carried out at a temperature of 86-99 ° C for 60-89 minutes, the cooling is carried out to a temperature of 50-60 ° C, the concentration of the purified extract is carried out at a residual pressure in a working chamber of 35-48 kPa to a content of pectin substances of 4.1-5%, followed by canning by short-term sterilization in the stream for 1.5-3 minutes at a temperature of 115-116 ° C, followed by cooling to a temperature of 20-30 ° C , pack and seal in aseptic containers.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на винахід № 114866)(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Спосіб очищення сиропу(2017) Рева, Леонід Павлович; Береза, Юрій; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна; Головіна, Олена ВалеріївнаСпосіб очищення сиропу включає, сульфітацію, введення в сироп адсорбенту, перемішування фільтрування. Як адсорбент використовується природний мінерал сорбент – палигорськіт у кількості 2,5…3% до маси сиропу з переміщуванням протягом 15…20хв. Method of purification of syrup includes sulphitation, insertion of adsorbent to syrup, mixing, filtration. Natural mineral sorbent palygorskite is used as adsorbent. The weight of palygorskite is 2,5…3% of the weight of syrup and the mixing takes place for 15-20 minutes.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель № 112638 )(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Желейний продукт (Патент на винахід № 85803)(2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Джуренко, Надія Іванівна; Паламарчук, Олена Павлівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Скрипченко, Надія Василівна; Омельчук, Євген ОлександровичЖелейний продукт містить фруктово-ягідний компонент, цукор, лактат натрію та яблучний пектиновий концентрат. Згідно з винаходом як фруктово-ягідний компонент використовують натуральний сік з м'якоттю плодів лікарських рослин, таких як калина, актинідія, хеномелес, обліпиха, лимонник, дерен, бузина. В результаті отримують желейні продукти з антимутагенною дією, з міцною желейною структурою, приємними органолептичними показниками та високою біологічною цінністю.