Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
23 результатів
Результати пошуку
Документ Гідростатичні депресії у випарних апаратах цукрового виробництва(2019) Штангеєв, Костянтин ОстаповичУ статті визначено вплив гідростатичної депресії на інтенсивність теплообміну (теплову продуктивність) у випарних апаратах з природною циркуляцією та раціональні умови їх застосування. Дослідження проводилися за допомогою чисельного експерименту на математичній моделі теплообміну у вертикальній теплообмінній трубі випарного апарата, що згущує цукровий розчин. Оцінено величину негативного впливу гідростатичних депресій для різних корпусів випарних установок цукрового заводу. Показано, що найбільш негативний вплив на величину зменшення загальної інтенсивності теплообміну має перевищення рівня соку у випарному апараті понад величину оптимального рівня. Інші параметрі, такі як недогрів соку, впливають значно менше. It is necessary to determine the effect of hydrostatic depression on the intensity of heat transfer (thermal performance) in evaporators with natural circulation and establish rational conditions for their use.The studies were conducted using a numerical experiment with a mathematical model of heat transfer in a vertical heat exchange tube of an evaporator where sugar solution is concentrated. The magnitude of the negative effect of hydrostatic depressions was estimated for various bodies of evaporation station of a sugar factory. It was shown that the most negative impact on the decrease in the overall intensity of heat transfer is exceeding the juice level in the evaporators over the optimum level. Other parameters have less influence, e.g. juice underheating.Документ Розрахунки витрат оборотної води першої категорії цукрового заводу та заходи по стабілізації її якості(2017) Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичНаведено основи розрахунків теплових та масових балансів оборотних систем вод 1 категорії. Показано позитивний вплив технологічного та теплотехнічного удосконалення цукрового виробництва на роботу оборотної системи вод 1 категорії. The basics of calculations of thermal and mass balances of circulating water systems of category 1 are presented. The positive influence of technological and thermal engineering improvement of sugar production on the work of the circulating water system of category 1 is shown.Документ Час перебування розчину у випарній установці(2019) Штангеєв, Костянтин ОстаповичПредставлена методика розрахунку часу перебування цукрового розчину в випарної установці і розрахунок втрат цукру від термічного розкладання. A methodology for calculating the residence time of a sugar solution in an evaporator and the calculation of sugar losses from thermal decomposition are presented.Документ Теплообмін в вакуум-апаратах(2017) Штангеєв, Костянтин ОстаповичПроведено розрахунок інтенсивності теплообміну в вакуум-апаратах для різних періодів процесу. The calculation of the intensity of heat transfer in vacuum devices for different periods of the process.Документ Проблеми визначення рівня в випарних апаратах(2018) Штангеєв, Костянтин ОстаповичЧерез конденсацію водяної пари відбувається зменшення концентрації цукрового розчину в буйковій камері. Оскільки густина цукрового розчину вища, аніж води рівень в буйковій камері зростає. Надані практичні рекомендації. Due to the condensation of water vapor, the concentration of the sugar solution in the buoy chamber decreases. Because the density of the sugar solution is higher than the water level in the buoy chamber increases. Practical recommendations are provided.Документ Якісна підготовка буряків до перероблення – головна вимога для високоефективної роботи цукрового заводу(2016) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Чернявський, Олександр ПетровичПриведено аналіз причин низького ступеню очистки буряків від забруднення. Наведено теоретичні та розрахункові данні, а також рекомендації для різних режимів роботи якими забезпечуються покращення відмивання та зменшення витрат води. The analysis of the reasons for the low degree of contamination of beets is given. Theoretical and design data are given, as well as recommendations for various modes of operation that provide improved washing and reducing water consumption.Документ Сучасні вимоги до підігрівачів цукрового виробництва(2017) Штангеєв, Костянтин ОстаповичВикладені вимоги до підігрівачів в теплових схемах цукрового заводу. Проведено порівняння трубчатих та пластинчатих підігрівачів. Requirements for heaters in heat schemes of a sugar factory are stated. Comparison of tubular and plate heaters has been performed.Документ Практичний розрахунок середнього часу перебування розчину у випарній установці(2019) Штангеєв, Костянтин ОстаповичНаведено методику розрахунку часу перебування цукрового розчину в випарних апаратах конкретного заводу. The method of calculating the time of residence of the sugar solution in the evaporators of a particular plant is given.Документ Особливості сушки цукру-піску(2018) Штангеєв, Костянтин ОстаповичПоверхню кристалу покриває плівка цукрового розчину. При висушуванні на її поверхні утворюється шкарлупа, яка перешкоджає випаровуванню вологи. The surface of the crystal is covered by a film of sugar solution. When dried, a shell is formed on its surface, which prevents moisture from evaporating.Документ Виробничі випробовування контактного деамонізатора по видаленню аміаку із конденсатів в бурякоцукровому виробництві(2018) Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичУ статті приведені теоретичні основи розчинності газів в рідинах і використання процесу десорбції для видалення аміаку із конденсатів вторинної пари в бурякоцукровому виробництві. Описана конструкція апарата (контактного деамонізатора) та його технічна характеристика. Наведено результати виробничих випробувань контактного деамонізатора по вилученню аміаку, які підтвердили ефективність цього обладнання в технології підготовки живильної води для дифузійного процесу. The article presents the theoretical basis for the dissolution of gases inliguids and the development of the desorption process to remove ammonia from the condensates of secondary vapors in sugar beet production. The design of the production tests of the contact deammonizator, which confinmed the effectiveness of this eguipment in the technology of preparation of feed water for the diffusion process, are presented.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »