Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Особливості роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів Канади
    (1997) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто схему відділень, способи фільтрування сиропу, конструкцію та роботу вакуум-апаратів кристалізаційних відділень цукрових заводів Канади. Звертається увага на пробілювання цукру, роботу центрифуг і особливості техно-хімічного і мікробіологічного контролю виробництва. Sugar houses scheme, thick juice filtration methods, design and operation of vacuum pans are discussed in crystallization stations of sugar factories in Canada. Attention was paid to sugar curing, centrifugals operation and peculiarities of techno-chemical and microbiological control of sugar production.
  • Ескіз
    Документ
    Воздушное охлаждение при конденсации утфельных паров
    (1997) Сорокин, Анатолий Иванович; Штангеев, Константин Остапович; Новоселецкий, Виталий Дмитриевич
    Приведены результаты производственных испытаний апаратов воздушного охлаждения (ВО) для конденсации утфельной пары. Подтверждена целесообразность применения ВО сахарном производстве. The results of the production tests air cooling aparata (СА) for condensing vapors utfelnoy. It confirmed the feasibility of application in the sugar industry.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології руйнування піни у воді оборотної системи гідро-транспорту та миття буряків
    (1994) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Сорокін, Анатолій Іванович
    Дослідами встановлено, що основними піноутворювачами в транспортерно-мийних водах є сапонін, білки і продукти їх розкладу, а також пектинові речовини. На спінення води впливають як концентрація піноутворювачів, так і реакція середовища води (рН). З підвищенням рН ціноутворююча здатність води значно зростає. Зниження піноутворення можна досягнути як за рахунок застосування хімічних піногасників, так і за рахунок використання напірної флотації, яка дозволяє одержати воду високої якості та утилізувати буряковий сапонін. Research has shown that the main foaming agents in the transporter-washing waters have saponin, proteins and their degradation products, as well as pectin. Foaming affect the concentration of water blowing agent and a reaction environment (pH). ZA raising the pH of water foaming capacity of water increases considerably. Reduced foaming can be achieved both through the use of chemical defoamers, and through the use of pressure flotation, which allows you to receive high-quality water, that disposed of beet saponin.
  • Ескіз
    Документ
    Експериментальна малогабаритна установка для приготування заварки
    (1996) Оладько, А. М.; Іщенко, Тетяна Іванівна; Дудко, Сергій Дмитрович; Ковальов, Олександр Володимирович
    Наведено опис та принцип роботи експериментальної малогабаритної установки для приготування заварки в умовах малої пекарні.
  • Ескіз
    Документ
    Апаратурно-технологічна схема виробництва заварних житніх та житньо-пшеничних сортів хліба в умовах малої пекарні
    (1996) Оладько, А. М.; Ковальов, Олександр Володимирович; Іщенко, Тетяна Іванівна; Дудко, Сергій Дмитрович
    Наведено опис розробленої апаратурно-технологічної схеми виробництва заварних житніх та житньо-пшеничних хлібних виробів в умовах малих виробництв. A description of the developed hardware-production scheme scalded rye and rye-wheat bread products in small production.
  • Ескіз
    Документ
    Заходи для зменшення витрат паливно–енергетичних ресурсів у виробництві спирту
    (1993) Осипенко, Олексій Панасович; Баранов, Володимир Іванович
    Розглянуті найбільш вагомі, прогресивні організаційно-технічні заходи щодо зменшення витрат ПЕР у спиртовому виробництві. Рассмотрены весомые, прогрессивные организационно-технические мероприятия для уменьшения расхода ТЭР а производстве спирта. Considered tangible, progressive organizational and technical measures to reduce the consumption of energy resources and the production of alcohol.
  • Ескіз
    Документ
    Ціна продукції: успіх діяльності підприємства
    (1995) Шаповал, Олена Федорівна; Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович
    В статті обгрунтовані рекомендації щодо використання комп`ютерних моделей у ринковій системі, що сприяє економічно доцільній політиці ціноутворення. In article the recommendations of product market price computer models using for improvement of enterprice price policy is substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Добровільні об`єднання
    (1993) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Шаповал, Олена Федорівна
    В статті обгрунтовані напрями формування структур підприємств харчової і переробної промисловості в процесі переходу до ринкової економіки. This article contains materials about substantiated different ways of creating structures of Food Industry enterprises during transition period to a market economy.
  • Ескіз
    Документ
    Нормативный метод оценки эффективности использования производственных фондов
    (1990) Бутник-Сиверский, Александр Борисович; Шаповал, Елена Федоровна
    В тезисах доклада обоснована концепция применения нормативного метода для оценки уровня использования производственных фондов предприятия. In thesis the conception of normal method application for estimation of enterprise production funds using level is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальне керування процесом випікання і пристрій для його здійснення
    (1996) Ковальов, Олександр Володимирович; Дудко, Сергій Дмитрович; Теличкун, Володимир Іванович
    Наявні способи керування процесом випікання за температурою у пекарній камері, які використовуються на сучасних хлібозаводах, передбачають стабілізацію температури, як параметра теплового режиму хлібопекарної печі. Однак в умовах радіаційно-конвективного теплообміну показання термометра значною мірою залежить від його конструкції та розташування відносно гріючих і теплосприймаючих поверхонь. Простота і доступність температурних вимірювань призводить часто до того, що ними заміняють теплові вимірювання, але однозначного зв'язку між температурою і тепловим потоком немає. Відома залежність теплового потоку від різниці температур (точніше, градієнта температур) тільки в окремих найпростіших випадках дозволяє отримувати інформацію про щільність теплового потоку на основі термометричних засобів, у основному ж ці засоби специфічні. Existing methods of managing the process of baking the temperature in the baking chamber are used in modern bakeries, provide stabilization temperature as parameter thermal regime baking oven. However, in a radiation-convective heat thermometer largely depends on its design and location relative to the heating and heat perceivingsurfaces. Simplicity and accessibility temperature measurements often leads to the fact that they replace thermal measurement, but a clear connection between temperature and heat flux there. Known dependence of heat flux on temperature difference (more precisely, the temperature gradient) only in some simple cases to obtain information on heat flux from thermometric means, basically, these specific tools.