Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 135
  • Ескіз
    Документ
    Вплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктів
    (2003) Науменко, Оксана Василівна; Жукова, Ярослава Фридріхівна; Насирова, Гузель Фургатівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Проведено оцінку молочних продуктів, виготовлених зі застосуванням нових бакпрепаратів “ЛТС” та “ЛТС-Н”, впродовж зберігання за мікробіологічними, біохімічними, фізико-хімічними та органолептичними показниками. Застосування штаму L. acidophilus з низькою межею кислотоутворення гарантувало незмінність функціональних характеристик продукту впродовж тривалого часу. Це дало підставу подовжити термін зберігання продукту до 14 діб. The evaluation of dairy products made with the use of new starters "LTS" and "LTS-N" during storage on microbiological, biochemical, physicochemical and organoleptic parameters. The use of a strain of L. acidophilus with a low limit of acid production guaranteed the invariability of the functional characteristics of the product for a long time. This gave reason to extend the shelf life of the product to 14 days.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю України
    (2008) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Визначено рівні фагового забруднення продукції молокопереробних підприємств України. Встановлено основні джерела контамінації фагами, які можуть бути визначені як контрольні точки для аналізу фагового стану на виробництві. Виділено вірулентні фагові ізоляти, що циркулюють на виробництві. The levels of phages contamination in dairy products were determinated. The sources of phages contamination were identified as control points for phages state at the dairy plants. The virulent phages of dairy plants of were isolated.
  • Ескіз
    Документ
    Совершенствование проектирования и управления выпарными установками сахарного производства
    (2007) Штангеев, Константин Остапович; Стадник, Руслан Петрович; Тягун, Григорий Васильевич
    Выполнен анализ энергосберегающих методов и принципов расчета тепловых схем сахарных заводов. Сопоставлены варианты включения нескольких выпарных аппаратов в одной ступени испарения. The analysis of energy-saving methods and principles of calculation of thermal schemes of sugar factories is carried out. The options for switching on several evaporators in one evaporation stage are compared.
  • Ескіз
    Документ
    Потенциал экономии энергоресурсов в свеклосахарном производстве
    (2008) Василенко, Сергей Михайлович; Штангеев, Константин Остапович; Самойленко, Сергей Николаевич
    Проведено аналитическое исследование расхода энергоресурсов при производстве сахара из свеклы при существующей технологии. An analytical study of energy consumption in the production of sugar from beets with the existing technology.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення виходу кристалічного цукру
    (2001) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто заходи щодо оптимізації роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів. Приділена увага контролю роботи центрифуг, визначенню коефіцієнту нерівномірності кристалів, новим способам заведення кристалічних центрів при уварюванні утфелів. Показано, що ефективні форсунки для пробілювання цукру і автоматизовані системи оброблення утфелів в центрифугах суттєво підвищують вихід кристалічного цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив розбавлення і рН на адсорбцію барвних речовин карбонатом кальцію
    (2004) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Наведено результати досліджень в лабораторних умовах впливу розбавлення і рН на адсорбцию барвних речовин карбонатом кальцію. Знайдено кислотний барвник з незначним індикаторним ефектом у лужних розчинах. Розбавлення системи до 300 % зменшує адсорбцію приблизно на порядок. Встановлено, що при підвищенні рН від 7,5 до 11,7 питома адсорбція барвника карбонатом кальцію зростає у 1,5-1,6 рази. Results are presented of researches in lab conditions of dilution and pH influence on colored matters adsorption by calcium carbonate. Acid coloring agent was found with negligible indicated effect in alkaline solutions. Dilution of system up to 300 % diminishes adsorption nearly by one order. It was determined that pH increase 7.5 to 11.7 elevates specific adsorption of colored agent on carbonate calcium in 1.5-1.6 times.
  • Ескіз
    Документ
    Оборотні системи охолоджувального водопостачання в бурякоцукровому виробництві та сучасні технології обробки оборотних вод
    (2009) Сорокін, Анатолій Іванович
    Розглянуто системи виробничого водопостачання на бурякоцукрових заводах, наведено методику та приклад розрахунку балансу води в системах оборотного водопостачання.Подані практичні поради щодо ефективності використання води в оборотних системах охолоджувального водопостачання, водно-хімічного режиму та технології обробки оборотних вод. The systems of production water supply at beet sugar plants are considered, the method and an example of calculation of water balance in the systems of circulating water supply are given. Practical advice on the efficiency of water use incirculating cooling water supply systems, the water-chemical regime and the technology of treatment of circulating water are given.
  • Ескіз
    Документ
    Методики визначення втрат цукру
    (2006) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто основні причини підвищених втрат цукру в цукровому вирбництві. Наведено перелік сучасних методик визначення втрат у виробництві. Дана інтерпретація результатів аналізів за такими методами: визначення сахарози методом спиртової екстракції, -аміноазоту, молочної кислоти та інших нецукрів дифузійного соку. Main causes of increased losses of sugar are discussed in sugar production. Up-to-date methods list is presented of methods for loses determination in production. Analysis results interpretation is given for the following methods: sucrose determination by the alcohol digestion method, -amino-nitrogen, lactic acid and other nonsugars of raw juice.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний аналітичний контроль якості цукру
    (2006) Скорик, Костянтин Дмитрович
    Розглянуто питання гармонізації вимог до якості цукру в Україні з міжнародними вимогами. Звертається увага на необхідність мікробіологічного контролю цукрового виробництва. Наведені деякі особливості проведення вимірюваннь кольоровості і кондуктометричної золи в білому цукрі. Issues are discussed of harmonization of sugar quality requirements in Ukraine with international requirements. Attention was paid to necessity of microbiological control of sugar production. Some peculiarities are presented as for carrying out measurements of color and conductometric ash in white sugar.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення технологічної ефективності процесу сепарування зернової суміші та оптимального значення геометричного параметра робочого органу сепаратора
    (2006) Дудко, Сергій Дмитрович
    Наведені поняття щодо варіаційних рядів компонентів сипкої суміші і їх статистичного оброблення. Досліджена подільність суміші зерна і домішки за певною ознакою. Показано, як за допомогою аналізу варіаційних рядів компонентів можливо визначити максимальну технологічну ефективність сепарування і оптимальне значення розміру основного параметра робочого органу сепаратора. The concepts of variational series of strew mixtures components and their statistical processing is shown. Investigated divisibility grain mixture and impurities on a specific basis. Demonstrates using variational series analysis features, how to determine the maximum technological separation efficiency and optimal value of basic parameter of the separator working body.