Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Використання методу регресійного аналізу для математичного моделювання процесу пророщування насіння льону(2019) Краєвська, Світлана Петрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаЗ побудованої математичної моделі випливає, що максимальна енергія проростання становить 99,64% і досягається при температурі 27,5°С та вологості 95%. У виробничих умовах можна проводити процес пророщування насіння льону за температур від 20 до 30 °С, якщо вологість навколишнього середовища 95%. При зменшенні вологості до 70% діапазон температур може становити 23-30 °С, при цьому значення енергії проростання становить від 90 до 100%. From the constructed mathematical model it follows that the maximum germination energy is 99.64% and is achieved at a temperature of 27.5 ° C and a humidity of 95%. In production conditions, it is possible to carry out the process of germination of flax seeds at temperatures from 20 to 30 ° C, if the ambient humidity is 95%. With a decrease in humidity of up to 70%, the temperature range can be 23-30 ° С, while the value of germination energy is from 90 to 100%.Документ Дистанційне вивчення дисциплін із комп’ютерного проектування: особливості та перспективи(2019) Єщенко, Оксана Анатоліївна; Люлька, Дмитро Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичДистанційне навчання набуло широкої популярності в Україні через свою зручність і гнучкість. У Національному університеті харчових технологій дистанційне навчання проводиться на базі системи Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment – модульне об’єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище). У межах цієї навчальної платформи розроблено курси для дисциплін, що є набором тематичних розділів, ресурсів та активних елементів, які необхідно засвоїти згідно з календарним планом. Прикладом такої дисципліни є САПР (система автоматизованого проектування). Distance learning has become widespread in Ukraine because of its ease of use and flexibility. At the National University of Food Technology, distance learning is carried out on the basis of the Moodle system (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment - Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment). Within this training platform, courses are developed for disciplines, which is a set of thematic sections, resources and active elements that need to be mastered in accordance with the calendar plan. An example of such discipline is the CAD (automated design system).Документ Системний підхід до роботи продуктового відділення цукрового заводу(2014) Єщенко, Оксана АнатоліївнаАпаратурно-технологічна схема продуктового відділення цукрового заводу представляють собою велику складну систему, яка є сукупністю взаємопов'язаних елементів, має вхідні та вихідні параметри, зв'язки із зовнішнім середовищем та зворотні зв'язки. Це дозволяє застосувати до його вивчення системний підхід. Hardware and product separation flowsheet sugar mill is a large complex system, which is a set of interrelated elements have input and output parameters, relations with the environment and feedback. This allows you to apply a systematic approach to study it.Документ Імітаційна модель кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту(2014) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаВажливим способом зменшення виробничих втрат в бурякоцукровому виробництві і, відповідно, одержання додаткової кількості цукру є максимально можливе знецукрювання меляси при кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Не дивлячись на численні дослідження в цій галузі, на сьогодні існують прогалини у визначенні оптимальних режимів процесу тепло-масообміну при кристалізації утфелю в мішалках-кристалізаторах. Дослідження цього процесу методом фізичного моделювання пов'язано в значній мірі з труднощами в наслідок його довготривалості (більше 30 годин). Усунути цей недолік можливо шляхом застосування імітаційного моделювання. An important way to reduce production losses in the sugar beet production and, consequently, to obtain additional quantities of sugar is the maximum possible znetsukryuvannya molasses during the crystallization of the massecuite latest product cooling. Despite the numerous studies in this area, today there are gaps in the definition of optimal regimes of heat-mass transfer during crystallization of the massecuite in the crystallizer stirrer. The study of this process by physical modeling associated largely with difficulties as a result of its long lasting (over 30 hours). To eliminate this deficiency is possible by the use of simulation.Документ Модернізація вакуум-апарата для уварювання цукрового утфелю(2014) Шевчук, Юлія; Єщенко, Оксана АнатоліївнаМодернізований вакуум-апарат доцільний до впровадження на цукрових заводах, що сприятиме організації високопродуктивного виробництва з високим рівнем автоматизації, що у свою чергу приведе до зростання об'ємів виробництва та економічного процвітання галузі. Upgraded vacuum apparatus is appropriate to introduce the sugar factories that will facilitate the production of high-performance with a high level of automation, which in turn will lead to increased production volumes and economic prosperity of the industry.Документ Імітаційна модель апаратурно-технологічної схеми продуктового відділення цукрового заводу(2009) Єщенко, Оксана Анатоліївна; Мирончук, Валерій ГригоровичЕтапи процесу кристалізації сахарози розглянуто як окремі об’єкти технологічної системи, що пов’язані між собою паралельним, послідовним, послідовно-обвідним (байпасом) та зворотним ходом продуктових потоків. Структура системи представлена у виді орієнтованого графа, вершини якого відповідають апаратам, а дуги – потокам. Зміни напрямків продуктових потоків та їх відносної кількості можна змоделювати будь-яку технологічну схему продуктового відділення Stages in the process of crystallization of sucrose considered as separate objects of technological systems that are connected parallel, serial, serial-Stroke (bypass) and backflow product flows. Structure of the system is represented as a directed graph whose vertices correspond to the machine, and the arc – flows. Change of direction product flows and their relative amounts can simulate any flowsheet grocery department.Документ Збільшення виходу цукру шляхом удосконалення технології обробки утфелів(2003) Мирончук, Валерій Григорович; Силко, О. В.; Єщенко, Оксана АнатоліївнаДосліджено вплив різних схем роботи продуктового відділення на вихід товарного цукру. Доведено, що використання другого відтоку утфелю Ι продукту для афінації збільшує вихід товарного цукру. Проведені лабораторні дослідження показали, що у схемах: з випуском товарного білого цукру та жовтого цукру зростає загальна кількість товарних цукрі.Документ Визначення оптимальної схеми роботи продуктового відділення за допомогою імітаційної моделі(2003) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаРозроблено імітаційну модель промислової багатоступеневої кристалізації цукрози, що дозволяє визначити найбільш ефективну апаратурно-технологічну схему продуктового відділення цукрового заводу та оптимізувати продуктові потоки і методи обробки утфелю у виробничій схемі.Документ Імітаційне моделювання ізогідричного процесу уварювання та кристалізації утфелів(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Коцюбанський, Андрій МиколайовичПобудована імітаційна модель процесу уварювання утфелів, проведено обчислювальні експерименти, в результаті яких отримано експоненційні аналітичні залежності зміни технологічних і масових характеристик в процесі уварювання цукрових утфелів. The simulation models of boiling massecuite have been worked out and conducted computational experiments, in which exponential analytical expressions technological and mass characteristics in the process of boiling sugar massecuite have been obtained.Документ Аналіз рециркуляції клеровки останнього продукту на роботу трикристалізаційної схеми цукрового заводу(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаПроаналізовано роздільне клерування цукрів проміжної та останньої кристалізацій в трипродуктовій схемі з використанням клеровки цукру останнього продукту та використання афінаційного утфелю як кристалічної основи для уварювання проміжного продукту. Доведено доцільність роботи продуктового відділення за такими схемами за низької чистоти стандартного сиропу. Analyzed separate melting sugar intermediate and final crystallization of three product scheme using last product sugar melting and use of affination massecuite as crystalline source to boiling intermediate product. Proved the feasibility of the grocery department under such schemes for low-purity standard syrup.