Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Про фізичні властивості води
    (2015) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Василенко, Сергій Михайлович; Іващенко, Наталія Вікторівна
    Узагальнено дані з багатьох фізичних властивостей води. Запропоновано ряд простих розрахункових формул. Похибки розрахованих значень не перевищують похибок вихідних експериментальних даних. Summarized data from many of the physical properties of water. A number of simple calculation formulas. The errors calculated values are less than the initial error of experimental data.
  • Ескіз
    Документ
    Експериментальне дослідження основних локальних теплогідродинамічних характеристик процесу конденсації пари з парогазової суміші на поверхні циліндричного струменю рідини
    (2014) Бондар, Володимир Іванович; Василенко, Сергій Михайлович
    Аналіз конструктивних особливостей апаратів із безпосереднім контактом фаз дозволив зробити висновок, що одними з найефективнішими, з точки зору економії ресурсів, в умовах харчової промисловості є пароконтактні тепломасообмінні апарати з розподільчими пристроями циліндричного типу. Така конструкція дозволяє забезпечити стабільні режими роботи теплообмінного обладнання при максимальній поверхні контакту фаз у широкому діапазоні зміни витратних характеристик теплоносіїв навіть за умови їх значного забруднення.
  • Ескіз
    Документ
    Коефіцієнти енергетичної ефективності теплотехнологічного комплексу цукрового заводу
    (2014) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Тетяна Петрівна; Василенко, Сергій Михайлович; Шутюк, Віталій Володимирович
    ресурсів в цукровому виробництві, що базується на використанні як бази порівняння розробленої ідеалізованої схеми теплотехнологічного комплексу. The technique of analyzing the efficiency of fuel and energy resources in the sugar industry, based on the use as a basis for comparison of the idealized scheme developed by the heat of a technological complex.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження регідратаційних властивостей сушених плодів і овочів
    (2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василенко, Сергій Михайлович
    В роботі розглянуто процес регідратації за різних значень температур для різних продуктів. Результати досліджень поглинання води під час регідратації фруктів і овочів показують, що залежність зміни вологовмісту від температури можна описати кінетичною моделлю першого порядку. We consider the process of rehydration at different temperatures for different products. The research results of water absorption during rehydration of fruits and vegetables show that dependence of moisture content on temperature can be described by a kinetic model of the first order.
  • Ескіз
    Документ
    Емпіричні залежності для визначення основних локальних теплогідродинамічних характеристик процесу конденсації пари на поверхні циліндричного струменю рідини
    (2014) Бондар, Володимир Іванович; Явдощук, Богдан; Василенко, Сергій Михайлович
    Розробленна емпірична залежність для розрахунку локальної тепловіддачі до циліндричного струменя рідини, яка може бути застосованою під час одновимірного інженерного моделювання.
  • Ескіз
    Документ
    Гідродинамічні режими течії поодинокого циліндричного вільностікаючого струменя рідини
    (2014) Бондар, Володимир Іванович; Бакуменко, Катерина; Василенко, Сергій Михайлович
    Аналіз гідродинаміки циліндричного струменя рідини дозволив розробити фізично обґрунтовану класифікацію режимів його течії. Analysis of the hydrodynamics of a cylindrical liquid jet allowed to develop physically reasonable classification of its current mode.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмін в плівкових течіях в роторно-плівкових випарних апаратах
    (2014) Кібкало, Андрій; Василенко, Сергій Михайлович
    Перспективним методом інтенсифікації процесів випарювання харчових розчинів є їх реалізація в плівках розчинів, що стікають під дією сили тяжіння в роторно-плівкових випарних апаратах. Promising method of intensification of evaporation food solutions is their implementation in films solutions flowing by gravity into rotary-film evaporators.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мінімально можливих енергетичних та ентропійних характеристик теплотехнологічних процесів бурякоцукрового виробництва
    (2014) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Сергій Михайлович; Мельник, Зіновій Петрович
    Запропоновано методику аналізу ефективності використання первинних енергоресурсів в цукровому виробництві, що базується на використанні, як бази порівняння, розробленої ідеалізованої схеми теплотехнологічного комплексу. Методика дозволяє кількісно оцінювати рівень досконалості існуючих та пропонованих теплових схем, а також вплив на їх досконалість як окремих, так і комплексних заходів з підвищення енергетичної ефективності. A method of analysis of primary energy use efficiency in sugar production, based on the use, as a basis for comparison, developed idealized scheme teplotehnologicheskoj complex. The technique allows to quantify the level of perfection of existing and proposed thermal schemes, as well as their impact on the excellence of both individual and comprehensive measures to improve energy efficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Методика аналізу енергетичної ефективності теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва
    (2014) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Сергій Михайлович; Мельник, Зіновій Петрович
    Розроблено методику аналізу енергетичної недосконалості та ефективності теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва, як єдиної термодинамічної системи, що дозволяє аналізувати основні фактори впливу на енергетичну ефективність комплексу безвідносно до перебігу процесів, що реалізуються всередині системи. The technique of analysis of the energy efficiency and imperfections teplotehnologicheskoj complex sugar production as a single thermodynamic system, which allows to analyze the main factors influencing the energy efficiency of the complex without regard to the flow of processes implemented within the system
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою
    (2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Бессараб, Олександр Семенович
    Наведено порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою. Дослідження процесу сушіння жомової січки гарячим повітрям здійснювалися за температур 40, 60, 80 і 100, а перегрітою парою – 130, 140 і 150 °С. Тривалість сушіння жому – відповідно 2,5…6 і 10…15 хв за швидкості потоку сушильного агента 1,7 м/с. Під час сушіння гарячим повітрям білий колір волокна зберігався до 80 % СР в усьому діапазоні температур. Під час сушіння перегрітою парою жом починає жовтіти за вмісту СР вище 70 %. Для збереження білого кольору сухого продукту доцільно сушити жом до 70 % СР, після чого досушувати конвективним способом. Comparative analysis of sugar beet pulp drying with hot air and superheated steam. Investigation of dry pulp broken rice with hot air were carried out at 40 , 60, 80 and 100, and superheated steam - 130 , 140 and 150 ° C. Drying of pulp - respectively 2.5 and 6 ... 10 ... 15 minutes at a flow rate of drying agent 1.7 m/s. When hot air drying white fibers remained 80% CP in the whole temperature range. When superheated steam drying pulp begins to turn yellow at CP content above 70 %. To preserve white dry product it is advisable to dry the pulp to 70% CP, then dosushuvaty convective method.