Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Зміна якості сушених плодів глоду при зберіганні у картонно-паперовій тарі
    (2022) Войтовська, Вікторія Іванівна; Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто питання переробки фруктової сировини і виробництва продуктів харчування та її зберігання з дотримання оптимальних технологічних параметрів та з мінімальною втратою поживних нутрієнтів. Так, сушені плоди глоду, за раціонально підібраних параметрів зберігання та виду упаковки, мають низку переваг перед свіжою - широко використовуються як в медицині для виготовлення лікарських препаратів, а також як біологічно активна добавка до їжі. The paper considers the issues of processing of fruit raw materials and food production and its storage in compliance with optimal technological parameters and with minimal loss of nutrients. Thus, dried hawthorn fruits, with rationally selected storage parameters and type of packaging, have a number of advantages over fresh - widely used in medicine for the manufacture of drugs, as well as a biologically active food supplement.
  • Ескіз
    Документ
    Плоди глоду - як сировина для продуктів лікувально-профілактичного призначення
    (2021) Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    Аналіз сучасного стану недостатнього використання біоантиоксидантів рослинного походження, глід можна розглядати як плодову культуру невичерпних можливостей, яка заслуговує на всебічне подальше вивчення. Доведено, що сушіння плодів глоду є ефективним способом консервування із збереженням біологічної цінності сировини. Отримані сухі плоди глоду є цінним джерелом поживних речовин антиоксидантної дії.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів переробки сирої пивної дробини
    (2019) Якименко, Людмила Сергіївна; Кошова, Валентина Миколаївна; Василів, Володимир Павлович
    Метою роботи було проаналізувати способи переробки сирої пивної дробини та охарактеризувати їх. The aim of the work was to analyze the methods of processing raw beer pellets and to characterize them.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу сушіння окуня звичайного
    (2020) Цвік, Вікторія Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В матеріалах представлено результати даних з технології сушіння окуня звичайного. Встановлено що для отримання сушеного окуня звичайного вищої якості зневоднення риби слід проводити ступінчастий температурний режим та періодичним чергуванням інтенсивного сушіння. The materials present the results of data on the technology of drying perch ordinary. It is established that to obtain dried perch of the usual highest quality of dehydration of fish it is necessary to carry out a stepped temperature regime and periodic alternation of intensive drying.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики регідратаційних властивостей сушеної зелені петрушки
    (2019) Андрусіник, Анастасія Василівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі розглянуто питання впливу різних способів сушіння на регідратаційні властивості сушеної зелені петрушки. Досліджено що мікрохвильове сушіння петрушки дозволяє досягти вищого значення рівноважного вмісту масової частки вологи в процесі регідратації сухої петрушки, порівняно з сушінням гарячим повітрям. The paper considers the effects of different drying methods on the rehydration properties of dried parsley. It was investigated that microwave drying of parsley allows to achieve the highest value of the equilibrium content of the mass fraction of moisture in the process of rehydration of dry parsley, compared with drying with hot air.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив попередньої обробки селери на кінетику її сушіння
    (2019) Фещук, Лілія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі розглянуто вплив попередньої обробки кореню селери на кінетику її сушіння. Експериментально доведено, що застосування мікрохвильового сушіння в порівняння з конвективним з попереднім бланшуванням або замочуванням в 1 % розчині лимонної кислоти значного ефекту не має. The paper considers the effect of preliminary treatment of celery root on the kinetics of its drying. Experimentally proved that the use of microwave drying in comparison with convective with preliminary blanching or soaking in 1% solution of citric acid does not have a significant effect.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення технології сушіння винограду
    (2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Ізюменко, Дмитро Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив різних способів процесу сушіння на якість томатів
    (2017) Гаврилюк, Валерія Олександрівна; Нестеренко, Аліна Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведено результати досліджень трьох способів сушіння томатів – конвективного, мікрохвильового та комбінованого способу. Зроблено аналіз впливу різних способів сушіння на тривалість сушіння, а також збереження зовнішнього вигляду та хімічного складу. The paper presents the results of three methods of tomato drying - convective, microwave and combined methods. The analysis of influence of different methods of drying on the duration of drying, and also preservation of appearance and chemical composition is made.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження режимів сушіння кореню селери
    (2017) Мурашко, Катерина Сергіївна; Марченко, Вікторія Євгеніївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведені результати досліджень кінетики сушіння кореню селери, які характеризують вплив попереднього оброблення сировини на тривалість зневоднення. Ефективними способами є бланшування і замочування в розчині лимонної кислоти кореня селери перед сушінням.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз різних сортів малини, як сировини для процесу сушіння
    (2016) Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведено порівняльний аналіз сушіння жовтих і червоних сортів малини. In this paper the comparative analysis of dry yellow and red raspberry varieties.