Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Технологія отримання комплексу біологічно активних речовин із листя базиліку(2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно властивостей листя базиліку та розглянуто ефективні способи і методи вилучення біологічно активних сполук з рослинної сировини із застосуванням системного підходу.Документ Технологія отримання емульсійного екстракту меліси лікарської(2020) Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович; Івченко, Ірина ВіталіївнаНа сьогодні існує безліч технологій вилучення цінних компонентів з рослинної сировини, але класичні технології екстракції не завжди дозволяють в повній мірі вилучити біологічно активні речовини (БАР). Виробництво екстрактів з рослинної сировини дуже поширене. Актуальним є пошук нових більш досконалих методів отримання екстрактів, які б дозволили при мінімальних технологічних затратах вилучили максимальну кількість біологічно-цінних компонентів.Документ Термічна стійкість соняшникової олії, збагаченої олією кмину(2020) Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович; Ковальова, Світлана ОлександрівнаДокумент Застосування методу СО2 -екстракції для отримання біологічно активних речовин із листя базиліку(2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичДокумент Розробка технології харчової добавки на основі кмину чорного(2018) Бойко, Марина; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичДокумент Удосконалення технології отримання ефірної олії виноградних кісточок(2016) Ярош, Анастасія Андріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичДокумент Реологічні моделі харчових суспензій(2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Житнецький, Ігор ВолодимировичНаведені найпопулярніші моделі що описують поведінку харчових суспензій, а саме зв'язок між в’язкістю та об’ємної частки дисперсних частинок. Results popular models describing the behavior of food suspensions, namely, the relation between viscosity and volume fraction of particulate matter.Документ Способи вилучення пектинів з рослинної сировини(2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Владислав ЮрійовичПектини — біополімери, що входять до складу клітинних стінок, між клітинних тканин, цитоплазми рослинних клітин, складаючи до 52 % клітинної маси. Пектин — один із найпоширеніших полісахаридів, що має багато корисних властивостей. Він нормалізує кількість холестерину, підвищує стійкість організму до алергії, допомагає у відновленні слизової оболонки дихальних і травних шляхів після подразнення та запальних процесів. Pectin biopolymers included in the composition of cell walls, between cell tissues, the cytoplasm of plant cells, making up 52% of cell mass. Pectin is one of the most common polysaccharides, has many useful properties. It normalizes the amount of cholesterol that increases the body's resistance to allergies, helps to restore the mucous membranes of the respiratory and digestive tracts after irritation and inflammation.Документ Застосування мембранних технологій в ефіроолійній промисловості(2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Журавков, Олексій Валерійович; Кравчук, О. І.Ефірні олії отримують в основному з зернової та квітково-травянистої рослинної сировини. Технологічний процес вилучення ефірної олії поділяється на кілька стадій: відгонка парою; конденсація отриманої суміші; декантація. Эфирные масла получают в основном из зерновой и цветочно-травянистые растительного сырья. Технологический процесс извлечения эфирного масла делится на несколько стадий: отгонки паром; конденсация полученной смеси; декантация. Essential oils are mostly of grain and flower travyanystoyi plant material. The technological process of extracting essential oil is divided into several stages: stripping steam; condensation of the mixture; decanting.Документ Сучасний спосіб вилучення цінних парфумерно-косметичних компонентів(2014) Житнецький, Ігор ВолодимировичЗастосування мембранних технологій в ефіроолійній промисловості дозволить розробити нові енерго- та ресурсоощадні технологічні схеми та установки.Застосування процесів ультрафільтрації та мікрофільтрації дозволяє додатково вилучати компоненти, що входять до складу вторинної ефірної олії м'яти перцевої, підвищувати рентабельність та ефективність технології переробки рослинної сировини, а також отримувати цінну сировину для парфумерно-косметичної промисловості. The use of membrane technology in the volatile oil industry will develop new energy and resource flow diagrams and ustanovky.Zastosuvannya ultrafiltration and microfiltration process allows further remove components that make up the secondary essential oil of peppermint, increase the efficiency and effectiveness of technology of processing plant material, and also receive valuable raw materials for perfumes and cosmetics industry.