Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з плодово-ягідних вичавок
    (2020) Вітковська, Ольга Валентинівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Проблема створення безвідхідних технологій в галузях, які переробляють ягоди та фрукти, є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з відходів консервного виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики екстрагування шишок хмелю
    (2020) Новосаденко, Наталія Андріївна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Аналіз сучасного стану виробництва хмелю в Україні і особливостей його зберігання довів доцільність виробництва хмельових екстрактів, які забезпечують більшу тривалість зберігання в незмінному вигляді цінних для пивоваріння речовин хмелю, а також дозволяє більш ефективно нормувати і переробляти хміль безпосередньо у виробництві пива
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням
    (2019) Дмитренко, Іван Тимурович; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з меліси ти календули. І встановлено, що кількість вітаміну у екстракті становить 4,2 мг/100 г і не збільшується після 60 хв. екстрагування, а в водно-спиртовому екстракті календули 2,7 мг/100 г. В самій календулі міститься менше вітаміну C ніж у мелісі і тому в екстракт з календули переходить менша кількість цього вітаміну. The process of extraction of biologically active substances from melissa and calendula is investigated in this work. And it was found that the amount of vitamin in the extract is 4.2 mg / 100 g and does not increase after 60 minutes. of extraction, and in the water-alcohol extract of calendula 2.7 mg / 100 g. The calendula contains less vitamin C than in melissa, and therefore less amount of this vitamin is transmitted to the calendula extract.
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням
    (2019) Михальська, Ліліана Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    В роботі встановлено, що на швидкість переходу екстрактивних речовин (СР) в екстракт впливає температура екстрагенту. Під час визначення потрібної температури екстрагування враховували доцільність енергетичних затрат, а також термочутливість цільових компонентів гарбуза, особливо вітамінів. In the work it was established that the rate of transfer of extractives substances in the extract is influenced by the temperature of the extractant. When determining the desired extraction temperature, the feasibility of energy costs, as well as the thermal sensitivity of the target components of pumpkin, especially vitamins, were taken into account.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з рослинної сировини
    (2014) Конотоп, Катерина; Зоткіна, Лариса Василівна
    Проблема створення безвідходних виробництв в галузях, які перероблюють овочі є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. The problem of creating waste production in industries that redesign vegetables is an actual problem and solved by the complex processing of raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Математична модель нестаціонарного процесу в промисловому екстракторі
    (1996) Стратієнко, Олег Володимирович; Зоткіна, Лариса Василівна
    Досліджено процес екстрагування з рослинної сировини в різних типах екстракційних апаратів. В результаті аналізу одержаних експериментальних даних розроблена математична модель процесу в промисловому екстракторі.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу екстрагування цільового компоненту з рослинної сировини
    (1999) Стратієнко, Олег Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Зоткіна, Лариса Василівна
    На основі наукових експериментів запропоновано спосіб екстрагування корисних речовин з рослинної сировини за рахунок руйнування клітини сировини енергією вакуум-парогазового гідравлічного удару.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу екстрагування біологічно активних речовин з рослинної лікарської сировини
    (2012) Жеплінська, Марія Михайлівна; Немирович, Петро Михайлович; Зоткіна, Лариса Василівна
    Досліджено процес екстрагування активних речовин з рослинної сировини, встановлений оптимальний режим екстрагування з меліси і календули. Отримані екстрактори можуть бути використані при виробництві напоїв профілактичної дії.