Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 13
Документ Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з рослинної сировини(2021) Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаПроблема створення безвідходних виробництв в галузях, які переробляють овочі є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. Раціональне використання вторинних сировинних ресурсів передбачає інтенсифікацію процесу екстрагування в безперервному секційному апаратіДокумент Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з плодово-ягідних вичавок(2020) Вітковська, Ольга Валентинівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаПроблема створення безвідхідних технологій в галузях, які переробляють ягоди та фрукти, є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з відходів консервного виробництваДокумент Дослідження кінетики екстрагування шишок хмелю(2020) Новосаденко, Наталія Андріївна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаАналіз сучасного стану виробництва хмелю в Україні і особливостей його зберігання довів доцільність виробництва хмельових екстрактів, які забезпечують більшу тривалість зберігання в незмінному вигляді цінних для пивоваріння речовин хмелю, а також дозволяє більш ефективно нормувати і переробляти хміль безпосередньо у виробництві пиваДокумент Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням(2019) Дмитренко, Іван Тимурович; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаВ роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з меліси ти календули. І встановлено, що кількість вітаміну у екстракті становить 4,2 мг/100 г і не збільшується після 60 хв. екстрагування, а в водно-спиртовому екстракті календули 2,7 мг/100 г. В самій календулі міститься менше вітаміну C ніж у мелісі і тому в екстракт з календули переходить менша кількість цього вітаміну. The process of extraction of biologically active substances from melissa and calendula is investigated in this work. And it was found that the amount of vitamin in the extract is 4.2 mg / 100 g and does not increase after 60 minutes. of extraction, and in the water-alcohol extract of calendula 2.7 mg / 100 g. The calendula contains less vitamin C than in melissa, and therefore less amount of this vitamin is transmitted to the calendula extract.Документ Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням(2019) Михальська, Ліліана Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаВ роботі встановлено, що на швидкість переходу екстрактивних речовин (СР) в екстракт впливає температура екстрагенту. Під час визначення потрібної температури екстрагування враховували доцільність енергетичних затрат, а також термочутливість цільових компонентів гарбуза, особливо вітамінів. In the work it was established that the rate of transfer of extractives substances in the extract is influenced by the temperature of the extractant. When determining the desired extraction temperature, the feasibility of energy costs, as well as the thermal sensitivity of the target components of pumpkin, especially vitamins, were taken into account.Документ Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з рослинної сировини(2014) Конотоп, Катерина; Зоткіна, Лариса ВасилівнаПроблема створення безвідходних виробництв в галузях, які перероблюють овочі є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. The problem of creating waste production in industries that redesign vegetables is an actual problem and solved by the complex processing of raw materials.Документ Застосування ЕОМ типу ІВМ для розв’язування задач розрахунку вертикального кожухотрубного теплообмінника на мові БЕЙСІК(1992) Копиленко, Анатолій Васильович; Зоткіна, Лариса Василівна; Геращенко, Віталій МиколайовичДокумент Дослідження аппарату для знесолення води шляхом зворотнього осмосу(1990) Копиленко, Анатолій Васильович; Зоткіна, Лариса ВасилівнаДокумент Ефективні комбіновані контактні пристрої масообмінних колон(2013) Мікульонок, Ігор Олегович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій Васильович; Зоткіна, Лариса ВасилівнаДокумент Математична модель нестаціонарного процесу в промисловому екстракторі(1996) Стратієнко, Олег Володимирович; Зоткіна, Лариса ВасилівнаДосліджено процес екстрагування з рослинної сировини в різних типах екстракційних апаратів. В результаті аналізу одержаних експериментальних даних розроблена математична модель процесу в промисловому екстракторі.