Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
31 результатів
Результати пошуку
Документ Вимоги до статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаДля статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв використовують адекватні статистичні методи розходження, щкал та категорій, аналітичні та описовіДокумент Вимоги до приміщень для підготовки зразків спиртних напоїв та проведення органолептичних досліджень(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаНаведено вимоги до приміщення для підготовки зразків спиртних напоїв, приміщення для проведення органолептичних досліджень спиртних напоїв, робочого місця дегустатораДокумент Вимоги до способу і порядку подавання зразків спиртних напоїв на дегустацію(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаПорядок подавання зразків здійснюють згідно з класифікацією спиртних напоїв в напрямі збільшення міцності, вмісту цукру, летких і екстрактивних речовин в кожній категорії спиртних напоїв згідно з Законом України «Про географічні зазначення спиртних напоїв». У разі малої кількості зразків і дегустаторів порядок подавання зразків може бути збалансований щоб використати однакову кількість разів. У випадку значної кількості зразків порядок подавання зразків може бути довільнимДокумент Вимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоїв(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаМетоди органолептичних досліджень спиртних напоїв згідно з ДСТУ ISO 6658 «Дослідження сенсорне. Методологія. Загальні настанови» поділяють на три групи: 1) методи розходжень, які використовують з метою визначення, чи існує між двома зразками органолептичне розходження, 2) методи з використанням шкал і категорій для оцінювання порядку або величини розходжень, або категорій, до яких треба віднести зразки, 3) аналітичні або описові методи, які використовують з метою ідентифікування специфічних органолептичних характеристик, що властиві зразку, в якісному й кількісному відношенніДокумент Запровадження нової редакції національного стандарту на напої слабоалкогольні(2021) Олійник, Світлана Іванівна; Велигорський, Данило Олегович; Ковальчук, Володимир ПетровичНаведено термін визначення слабоалкогольних напоїв, їх типи в залежності від виду сировини та її вмісту в готовому продукті, температурні межі зберігання та строк придатності готової продукціїДокумент Підготовлена вода та її вплив на алкогольні напої(2020) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичКондиціювання підготовленої води дає змогу оптимізувати мікро- елементний склад в межах регламентованих показників і тим самим покращити якість і стійкість готової продукції. Conditioning of prepared water allows to optimize the micro-element composition within the regulated indicators and thus improve the quality and stability of finished products.Документ Очищення сортівок у горілчаному виробництві(2020) Пивоваров, Олексій Андрійович; Ніщун, Роман; Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Челишева, Надія МихайлівнаВизначено основні та додаткові способи обробки водно-спиртових сумішей, які сприяють наданню готовій продукції кришталевого блиску, нейтрального горілчаного аромату і м'якого смаку. The main and additional methods of processing water-alcohol mixtures, which help to give the finished product a crystal shine, neutral vodka aroma and mild taste, are identified.Документ Розроблення та аналіз норм втрат спирту етилового в лікеро-горілчаному виробництві(2020) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійник, Світлана Іванівна; Рубан, Ігор АндрійовичРозроблено та впроваджено науково-обґрунтовані норми втрат спирту та рекомендації щодо удосконалення технологічних режимів, обладнання для зменшення фактичних втрат спирту в лікеро-горілчаному виробництві, в тому числі під час: виробництва горілок, горілок особливих, напоїв лікеро-горілчаних; виробництва напівфабрикатів; регенерації вугільної батареї; підготовки декоративних елементів для внесення їх в пляшку з лікеро-горілчаним напоєм. Developed and implemented scientifically sound norms of alcohol losses and recommendations for improving technological regimes, equipment to reduce the actual loss of alcohol in alcoholic beverage production, including during: production of vodka, special vodka, alcoholic beverages; production of semi-finished products; coal battery regeneration; preparation of decorative elements for making them in a bottle of alcoholic beverage.Документ Уточнення вимог до пакування лікеро-горілчаної продукції(2020) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичВпровадження уточнених вимог до розливу готової продукції до ДСТУ 4256:2003 та ДСТУ 4257:2003 дасть змогу виробникам розливати горілки, горілки особливі, напої лікеро-горілчані у пляшки або інші одиниці упаковки, які відповідають затвердженим у встановленому порядку показникам безпеки, забезпечують вимоги щодо безпечності та якості готової продукції, згідно з чинним законодавством та чинними нормативними документами.Документ Технологія води для виробництва харчових продуктів(2019) Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся АнатоліївнаРозроблено рекомендації та апаратурно-технологічну схему блочного типу щодо очищення, кондиціювання та структурування води з урахуванням особливостей вихідної води різних джерел водопостачання для виготовлення продуктів харчування. Recommendations and equipment and technological scheme of block type for purification, conditioning and structuring of water are considered taking into account the peculiarities of the source water from different sources of water supply for food production.