Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 37
  • Ескіз
    Документ
    Електроактивована вода та її релаксаційні характеристики
    (2022) Шевченко, Олександр Юхимович; Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман Сергійович
    Встановлено, що зі збільшенням величини робочого потоку води в електролізері відбувається зниження динаміки набуття водою відновного електронодонорного стану. Це свідчить про необхідність цілеспрямованого регулювання швидкості води в електролізері для отримання води із заданим редокс-станом. Регулювання швидкості необхідно здійснювати таким чином: чим сильніший католіт, тим менша швидкість обробки води в електролізері, та навпаки. Католіт, отриманий у діафрагмовому електролізері, має виражені антиоксидантні властивості, та швидше релаксує за аноліт, при цьому значення ОВП та відносної антиоксидантної активності відновлюють свої вихідні параметри вже через 3 доби.
  • Ескіз
    Документ
    Електрохімічна активація як один з перспективних методів обробки води
    (2022) Шпак, Владислав В’ячеславович; Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович
    Висновки роботи стимулюють нові підходи в оцінці корисних для здоров’я ефектів вживання ЕХА води. Також важливим є поглиблене вивчення механізмів електрохімічного формування ЕХА води, а також вивчення альтернативних методів її активації. В першу чергу це стосується електрофізичної компоненти ефекту електрохімічної активації води та фізико-хімічних механізмів безреагентного набуття водою в окисному стані відновного електроно-донорного стану. The conclusions of the work stimulate new approaches in assessing the health effects of using EXA water. Also important is an in-depth study of the mechanisms of the electrochemical formation of EXA water, as well as the study of alternative methods of its activation. First of all, this concerns the electrophysical component of the effect of electrochemical activation of water and the physicochemical mechanisms of reagentless acquisition by water in an oxidative state of a reducing electron-donor state.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив металічного магнію на окисно-відновний потенціал води
    (2022) Маринін, Андрій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Святненко, Роман Сергійович; Шпак, Владислав В’ячеславович
    Достеменно показано, що при контакті дистильованої води з металічним магнієм ОВП води зменшує з часом експозиції свою величину, яка за десятки хвилин досягла величини мінус 130 мВ. При цьому спостерігається очікуване збільшення величин питомої електропровідності. It has been conclusively shown that when distilled water comes into contact with metallic magnesium, the ORP of water decreases with time of exposure, reaching a value of minus 130 mV in tens of minutes. At the same time, the expected increase in specific electrical conductivity is observed.
  • Ескіз
    Документ
    Харчові волокна як оздоровчий компонент у складі м’ясних продуктів
    (Страшинський, І. М. Харчові волокна як оздоровчий компонент у складі м’ясних продуктів / І. М. Страшинський, А. І. Маринін, Р. О. Ришканич // Modern science, practice, society : abstracts of XVIII International scientific and practical conference 25-26 травня 2020 р. – Boston, USA 2020. – P. 446–448., 2020) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Ришканич, Роман Олександрович
    Внесення волокон у м’ясні системи призводить до зменшення втрат при варінні, відбувається зміна pH та підвищується стабільність емульсії. На стабільність емульсії впливають саме компоненти волокон, які під час гідратації мають здатність утримувати воду і зберігати такий стан під час температурної обробки та під час заморожування. Збільшення стабільності емульсії призводить до зменшення втрат під час приготування та збільшення кінцевого виходу м’ясних продуктів, що є доволі важливим чинником з економічної точки зору. Таким чином, харчові волокна посідають важливе місце у харчуванні в сучасному світі, адже мають можливість забезпечити організм корисними речовинами, тим самим позитивно впливаючи на самопочуття та здоров’я людини в цілому. The introduction of fibers into meat systems reduces cooking losses, changes the pH and increases the stability of the emulsion. The stability of the emulsion is influenced by the components of the fibers, which during hydration have the ability to retain water and maintain this state during heat treatment and during freezing. Increasing the stability of the emulsion leads to a reduction in cooking losses and an increase in the final yield of meat products, which is quite an important factor from an economic point of view. Thus, dietary fiber occupies an important place in the diet in the modern world, because they have the ability to provide the body with nutrients, thereby positively affecting the well-being and health of the person as a whole.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження закономірностей безелектролізного набуття водними розчинами хлориду натрію відновного електронодонорного стану шляхом електрополяризаційного відокремлення електрону від хлорид-йону
    (2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман Сергійович
    Досліджено величини ОВП водних розчинів NaCl різних концентрацій в умовах градієнту напруженості електричного поля. The ORP values of aqueous NaCl solutions of different concentrations under the conditions of the electric field gradient were investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Оброблення води безреагентним електрохімічним методом
    (2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман Сергійович
    Експериментально підтверджено справедливість теоретичних уявлень щодо кінетичних особливостей процесу електрохімічної активації води, щосприятиме підвищенню якості обробленої води та ефективності результатів наступних досліджень та їх практичного застосування. The validity of theoretical ideas about the kinetic features of the process of electrochemical activation of water has been experimentally confirmed, which will help improve the quality of treated water and the effectiveness of the results of subsequent studies and their practical application.
  • Ескіз
    Документ
    Оброблення фруктозо-олігосахаридних сумішей електрогідравлічним методом
    (2020) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович
    Встановлено, що найбільш раціональним режимом вилучення редукувальних речовин є ЕГО суспензії цикорію в режимі з напругою 35 кВ та кількості розрядів від 20…30, в залежності від концентрації суспензії. It is established that the most rational mode of extraction reducing substances are EGO suspension of chicory in the mode with a voltage of 35 kV and the number of discharges from 20… 30, depending on the concentration of the suspension.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів біохімічного надання воді відновного електронодонорного стану шляхом збагачення води метаболічним воднем природної спільноти бродильних бактерій на субстратах рослинного походження
    (2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Штепа, Денис Володимирович
    В даній роботі досліджено процес набуття дистильованою водою в контакті з вівсяними пластівцями "Геркулес"(поживний субстрат) величини ОВП порядку -600…-800 мВ. In this work, the process of acquisition of distilled water in contact with oatmeal "Hercules" (nutrient substrate) the value of ORP of the order of -600… -800 mV.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування імпульсного електричного поля для очистки води
    (2019) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович
    Маринін, А. І. Застосування імпульсного електричного поля для очистки води / А. І. Маринін, Р. С. Святненко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 173–175.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження закономірностей формування відновного електроннодонорного стану у фізично, хімічно та біологічно зміненої води
    (2019) Українець, Анатолій Іванович; Маринін, Андрій Іванович; Большак, Юрій Васильович; Каленик, Ольга Сергіївна
    Матеріали присвячені дослідженню характеру впливу електродонорногостану на окисно відновний - потенціал води.