Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження спектрів пряників, виготовлених із застосуванням цукру білого та цукрозамінників
    (2019) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Донець, Анна Сергіївна
    Досліджено спектри пряників на ізомальтитолі, мальтитолі, еритритолі. Встановлено: спектри пряників на мальтитолі та ізомальтитолі майже не відрізняються, спектри пряника на еритритолі мають відмінності The spectra of gingerbread on isomaltitol, maltitol, erithritol were studied. Installed: the spectra of gingerbread on maltitol and isomaltitol are similar, gingerbread spectra on erythritol have differences.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання мікрохвильового термооброблення при виготовленні безглютенових гречаних вафельних листів
    (2018) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    Запропоновано використовувати мікрохвильове випромінювання для інтенсифікації термооброблення вафельних листів з гречаного борошна. Using of microwave radiation is proposed to intensify the heat treatment of wafer sheets made from buckwheat flour.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фізичних методів у технологічних процесах харчових виробництв
    (2018) Мехеда, Артем Олександрович; Бєлова, Карина Романівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    У даній роботі зроблений аналіз і надаються практичні рекомендації для застосування фізичних методів у сучасних харчових технологіях. Analysis and practical recommendations are given for application of physical methods in modern food technologies in this work.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання фізичних способів обробки для збільшення виробництва зернових культур
    (2018) Михальська, Ліліана Михайлівна; Горб’як, Ольга; Вінярська, Владислава Вікторівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Янюк, Тетяна Іванівна
    Встановлено, що фізичні методи обробки зернових культур можуть бути успішно застосовані для підвищення врожайності та переробки зерна, але реальне промислове використання цих методів наштовхується на проблеми, пов’язані з розробленням і впровадженням дослідних установок. It is set that the physical methods of treatment of grain-crops can be successfully applied for the increase of the grain productivity and processing but the industrial use of these methods is real comes across the problems related to development and introduction of pilot plants.
  • Ескіз
    Документ
    Інфрачервона спектроскопія бджолиного воску
    (2016) Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Домбровський, Валерій Петрович
    Метод БІЧ-спектроскопії дозволяє проводити ідентифікацію воску та воскоподібних речовин, визначати відсотковий вміст таких домішок, як парафін та церезин, а також дає можливість робити якісні висновки щодо старіння зразка. Також може бути застосований у якості експрес-методу на виробництві для контролю продукції в процесі виготовлення вощини. При цьому вказаний метод не призводить до фізико-хімічних змін показників зразка, що спостерігається при традиційних хімічних методів аналізу. The BIC spectroscopy method allows identification of waxes and waxy substances, determining the percentage of impurities such as paraffin and ceresin, and also makes it possible to draw qualitative conclusions about the aging of the sample. It can also be used as an express method in production for controlling products in the process of manufacturing wax. At the same time, this method does not lead to physico-chemical changes in sample parameters, which is observed in traditional chemical methods of analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нанотехнологій при виробництві морозива
    (2017) Шумяк, Ольга Сергіївна; Мещеряков, Андрій; Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Отримані дані, з яких можна зробити висновок щодо сумнівної користі наноморозива на організм людини. Оскільки ні користь, ні шкоду для організму складових компонентів не доведено, то вибір щодо вживання наноморозива залежить лише від споживача. The obtained data from which it is possible to draw a conclusion on the questionable benefit of nanomorrose on the human body. Since neither the benefits nor the harm to the body of the constituents has been proved, the choice regarding the use of nanomolishing depends only on the consumer.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування нанотехнологій у харчовій промисловості
    (2017) Штельмах, Валерія Леонідівна; Коломієць, Інна Андріївна; Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Покращуючи фізико-хімічні характеристики харчових продуктів, підсилюючи їх корисні властивості, нанотехнології сприяють вирішенню проблеми забезпечення зростаючих потреб людства в якісних продуктах харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Про можливості використання фізичних методів при виробництві кондитерських виробів
    (2016) Домська, Анна; Драч, Леонід Леонідович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    Запропоновані в роботі фізичні методи дають можливість суттєво удосконалити технологічні процеси по виготовленню кондитерських вафельних виробів. The methods proposed in the work allow to improve of technological processes on production of confectionery wafers.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження спектрів інфрачервоного відбивання різних видів борошна та виготовлення експериментальних зразків печива
    (2015) Бачинська, Яна; Варчук, Аліна; Гуленко, Анастасія Михайлівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    Проведений якісний аналіз спектрів відбивання дає можливість встановити аналітичні області, за якими слід проводити кількісний аналіз досліджуваних різних видів борошна і визначати в зразках вологість, вміст білків, ліпідів, вуглеводів, різних цукрів і т.д. Але для точного визначення вище згаданих параметрів необхідно мати десятки еталонних зразків і знайти добру кореляцію між кількістю окремих компонентів в багатокомпонентних однорідних зразках і інтенсивністю дифузного відбивання світла в аналітичних областях спектра. A qualitative analysis of the reflection spectra provides an opportunity to establish analytical areas on which a qualitative analysis of the various types of flour should be carried out and determine the moisture content, proteins, lipids, carbohydrates, different sugars, etc. in the samples. But to accurately determine the above parameters, dozens of reference samples must be found and a good correlation between the number of individual components in multicomponent homogeneous samples and the intensity of diffuse reflection of light in the analytical regions of the spectrum should be found.
  • Ескіз
    Документ
    Квантовий комп'ютер та перспективи його використання
    (2017) Щирська, Ольга Сергіївна; Бруневич, Володимир; Лешковят, Ольга Василівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Вчені, на сьогоднішній день, активно працюють над створенням суперкомп’ютера майбутнього. Саме квантовий комп’ютер міг би стати основою для створення машин, здатних «навчатися самостійно», а це, по суті, за крок від реалізації ідеї «штучного інтелекту». Важко передбачити заздалегідь, технічний прорив у якій із галузей науки допоможе людям зробити новий технічний стрибок. Але, безсумнівно, цей день рано чи пізно настане. Scientists, for today, are actively working on creating a supercomputer of the future. It is the quantum computer that could become the basis for the creation of machines capable of "learning independently", which is, in essence, a step from the implementation of the idea of "artificial intelligence". It is difficult to predict in advance the technical breakthrough in which of the branches of science will help people make a new technical jump. But, of course, this day will come sooner or later.