Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення варених ковбасних виробів β-циклодекстрин-йодом
    (2016) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович; Пасічний, Василь Миколайович; Литвяк, Володимир Володимирович
    Лабораторними методами було досліджено і визначено ступінь утримання йоду під час технологічної обробки та його рівномірний розподіл всередині харчової матриці. Для визначення ефективності збагачення вареного ковбасного виробу, була виготовлена партія ковбасних виробів для проведення клінічних досліджень серед обраної групи в 31 особу, які включили визначення йоду в сечі, визначення вмісту тиреотропного гормону, вільного тироксину та розміру щитовидної залози до і після вживання порції продукту, який містив 100 мкг йоду. В результаті проведених досліджень було визначено, що вживання вареного ковбасного виробу, збагаченого отриманим нами комплексом, у кількості, яка складає добову потребу в йоді, помітно підвищує йодний статус, що показують результати йодурії.
  • Ескіз
    Документ
    Склад комплексів циклодекстринів з йодом
    (2019) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович
  • Ескіз
    Документ
    Елементний склад комплексів циклодекстринів з йодом
    (2018) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович
  • Ескіз
    Документ
    Система йодирования продуктов питания и ее расширение путем введения новых функциональных добавок с йодом
    (2017) Омельченко, Кристина Владимировна; Полумбрик, Максим Олегович; Литвяк, Владимир Владимирович
    Разработан инновационный способ йодирования продуктов питания, заметно повышающий йодный статус и проявляющийся в повышении уровня тиреоидных гормонов, что подтверждается результатами исследования йодурии. Анализ свойств комплекса «гость-хозяин» между β-ЦД и йодом указывают на то, что данная добавка может быть перспективной для обогащения пищевых продуктов йодом в современных экологических условиях. В результате исследований, проведенных методом сканирующей электронной микроскопии (СЭМ), изучено строение комплексов α- и β-циклодекстрина с йодом. Показано, что одна молекула циклодекстрина связывает одну молекулу йода, образуя комплекс "гость-хозяин". Найдено, что в результате хранения при температуре 4 °С в течение 1 года комплекс β-циклодекстрина с йодом теряет 9 % активного йода. The complex formed by interaction between α-CD and/or β-CD and iodine has developed. It has found, that complex utilization in the human diet resulted in significant rise of urinary iodine excretion, and therefore, these, compounds markedly improve iodine status of the humans. The additive can be promising for food fortification with iodine in modem ecological conditions. The structure of complexes between α- and β-cyclodextrins with iodine was studied by scanning electron method (SEM). It has been shown that one molecule of cyclodextrin bound one molecule of iodine, forming host-guest complex. The complex β-cyclodextrin-I2 was loss 9 % of active iodine at the prolonged storage during 1 year at 4 °C.
  • Ескіз
    Документ
    Погляд на хімічну освіту згідно вимог Болонського процесу
    (2006) Полумбрик, Максим Олегович; Іщенко, Віра Миколаївна; Буряк, Надія Іванівна; Тилтіна, Людмила Іванівна
    Розглянуто проблеми, які мають місце, при впровадженні кредитно-модульної системи навчання. The problems of the introduction of ECTS system reviewed.
  • Ескіз
    Документ
    Кредитно-модульна система: старт зроблено
    (2006) Іщенко, Віра Миколаївна; Полумбрик, Максим Олегович; Шапошнікова, Ілона Михайлівна
    Розглянуто впровадження кредитно-модульної системи навчання при вивченні хімічних дисциплін. We consider the introduction of ECTS system in the study of chemical discip lines.
  • Ескіз
    Документ
    Ферум у забезпеченні здорового харчування та подоланні залізодефіцитних тенденцій
    (2014) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович
    Ферум (Fe) — «будівельник гемоглобіну», котрий необхідний для життєдіяльності як рослинного, так і тваринного організму. Ферум накопичується в печінці, селезінці та кістковому мозку у вигляді білка феритину, який сприяє утворенню гемоглобіну в міру необхідності. Низький рівень феритину в крові вказує на наявний дефіцит заліза. Iron (Fe) - «builder hemoglobin", which is necessary for life as vegetable and animal body. Iron accumulates in the liver, spleen and bone marrow as ferritin protein that promotes the formation of hemoglobin as needed. Low levels of ferritin in the blood indicates an existing iron deficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Цинк в організмі людини та продукти харчування
    (2014) Совко, Марина Станіславівна; Полумбрик, Максим Олегович
    В 1961 році вперше було описано випадки дефіциту цинку у молодих іранців доктором Прасад. Ці люди були схожі на карликів, їхня шкіра була вкрита висипами, статеві органи були недорозвинені, а печінка та селезінка збільшені, також вони страждали на залізодефіцитну анемію. Лікування проводилося солями цинку і отримані позитивні результати зацікавили багатьох вчених щодо розв'язання проблеми лікування дефіциту цинку в організмі людини. In 1961, was first described cases of zinc deficiency in young Iranians Dr. Prasad. These people are like dwarfs, their skin was covered with rashes, genitals were underdeveloped, and liver and spleen are enlarged, they also suffered from iron deficiency anemia. Treatment was conducted salts of zinc and positive results of many scientists interested in solving the problem of treatment of zinc deficiency in humans.
  • Ескіз
    Документ
    Молоко як джерело заліза, зв'язаного білками
    (2014) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Антонюк, Олена Володимирівна
    Збагачення харчових продуктів є поширеним методом, що використовують для доставки важливих мінералів в необхідних кількостях для споживача. Через хімічну реакційну здатність мінералів в збагачених продуктах виникає багато технологічних проблем. Enrichment of food is a common method used for delivery of essential minerals in adequate quantities for the consumer. Because of the chemical reactivity of minerals in fortified foods, there are many technological problems.
  • Ескіз
    Документ
    Гіпоелементоз заліза в організмі людини і його наслідки
    (2014) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович
    Ускладнення умов життєдіяльності людини за рахунок екологічного і психоемоційного навантаження, сидячого способу життя, урбанізація призвели до зміни харчового статуса, який характеризується збільшенням в раціоні продукції промислового виробництва, в якій в процесах технологічної обробки сировини зменшується кількість мікронутрієнтів. Complications conditions of human life through the ecological and emotional stress, sedentary lifestyle, urbanization led to changes in nutritional status, which is characterized by an increase in the diet of industrial production, in which the processes of technological processing of raw materials reduces the number of micronutrients.