Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення складу сухого білково-рослинного напівфабрикату для збагачення продуктів, призначених для харчування військовослужбовців
    (2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    В роботі запропонована рецептура сухого білково-рослинного напівфабрикату на основі молочної сироватки. Він призначений для збагачення харчових продуктів для військовослужбовців, спрямований на забезпечення організму необхідною кількістю макро- та мікронутрієнтів. Споживання таких продуктів дозволить збагатити харчовий раціон військовослужбовців повноцінним білком, незамінними амінокислотами, мінеральними речовинами, вітамінами, зокрема β-каротином. Використання напівфабрикату дозволить підвищувати працездатність військовослужбовців, прискорювати процеси відновлення організму людини в екстремальних умовах (надмірно високі фізичні та психоемоційні навантаження, стрес тощо). The paper proposes a formulation of dry protein-vegetable semi-finished products based on dry whey. It is intended for the enrichment of food products for military personnel, aimed at providing the body with the required amount of macro- and micronutrients. Consumption of such products will enable the nutritional diet of the soldiers to be enriched with a complete protein, essential amino acids, minerals, vitamins, in particular β-carotene. The use of semi-finished products will increase the working capacity of military personnel, accelerate the processes of restoration of the human body under extreme conditions (excessively high physical and psycho-emotional stress, etc.).
  • Ескіз
    Документ
    Біокорегування функціонального стану організму військовослужбовців компонентами харчових продуктів
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина Олександрівна
    Збереження і поліпшення фізичного та психофізичного стану військовиків у нинішніх умовах потребує організації спеціалізованої системи допомоги, орієнтованої на вирішення цієї надзвичайно важливої для України проблеми. Вона не повинна зводитись лише до традиційного медичного втручання, а спиратись на сучасні підходи до формування культури здоров’я в екстремальних умовах, використовуючи технології фізичної та психічної реабілітації. Preserving and improving the physical and mental and physical state of the soldiers in the current environment requires specialized system of care focused on solving this extremely important problem for Ukraine. It should not be limited only to traditional medical treatment and rely on modern approaches to creating a culture of health in extreme conditions, using the technology of physical and mental rehabilitation.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи оптимізації харчування військовослужбовців України
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасні умови життєдіяльності військових, особливо в зоні АТО, зі значними фізичними і нервово-психічними навантаженнями, постійними стресовими ситуаціями, фізичними і моральними втратами, висувають до фізичного стану військових надзвичайно високі вимоги, викликають істотну перебудову метаболічних процесів в органах та системах, що в сукупності ставить організм військовослужбовця на межу, а іноді й за межу функціональних можливостей. Це не лише ослаблює наших солдатів, а й часто веде до розвитку різних захворювань. Modern living conditions of the military, particularly in the area of ATU with significant physical and neuro-psychological load, constant stressful situations, physical and moral losses put forward to the physical state of war is extremely demanding, causing substantial restructuring of metabolic processes in organs and systems, all of which soldier puts the body on the line, and sometimes the limit functionality. This not only weakens our soldiers, but often leads to the development of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток індустрії заморожених напівфабрикатів в Україні
    (2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Віднедавна українські компанії освоїли також випуск заморожених овочево-м'ясних та овочево-рибних сумішей, а також ягідної продукції, що ефективно конкурує із закордонною за ціною, при тому ж рівні якості. Recently Ukrainian company also mastered the production of frozen vegetables, meat and fish-vegetable mixture and berries that effectively competes with foreign price, at the same level of quality.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання екстрактів з ягід глоду та софори для збагачення житньо-пшеничного борошна
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Демидко, Оксана
    Використання екстрактів із ягід як джерел біофлавоноїдів у харчовій і фармацевтичній промисловості дає можливість забезпечити споживача харчовими продуктами та лікарськими засобами з оптимальним вмістом антиоксидантів високої біологічної активності. Тому проблема пошуку нових джерел біофлавоноїдів та розроблення технологій їх вилучення із сировини з подальшим використанням для збагачення різних харчових середовищ є актуальною. Using extracts of berries as sources of bioflavonoids in the food and pharmaceutical industry enables consumers to ensure food and drugs with optimal antioxidant content of high biological activity. Therefore the problem of finding new sources of bioflavonoids and development of technologies of extraction of raw materials and then use enrichment to various food environments is important.
  • Ескіз
    Документ
    Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Однією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.
  • Ескіз
    Документ
    Методологія оптимізації нутрієнтного складу функціональних продуктів для харчування військовослужбовців
    (2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Метою роботи є розроблення алгоритму методу оптимізації нутрієнтного складу функціональних харчових продуктів, призначених до включення в раціон харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Пріоритетними критеріями оптимізації обрано норми фізіологічних потреб в харчових речовинах та енергії заданої категорії споживачів. Оптимізація асортиментного переліку харчових інгредієнтів, які використовуються при виробництві функціональних харчових продуктів, здійснювалася з метою досягнення балансу їх нутрієнтного складу і, як наслідок, захисту організму військовослужбовців від несприятливих чинників навколишнього середовища та профілактики найбільш розповсюджених захворювань. The aim is to develop an algorithm optimization method nutriyentnoho of functional food products intended for inclusion in the diet of the Armed Forces of Ukraine. The priority criteria optimization elected norms physiological needs for nutrients and energy a given category of consumers. Optimize assortment list of food ingredients that are used in the production of functional foods, was carried out in order to achieve balance nutriyentnoho their composition and as a result, soldiers protecting the body from adverse environmental factors and prevention of the most common diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Пектиновмісні композиції з нетрадиційної сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів
    (2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Завданням сучасної харчової промисловості, наукових співробітників та практиків галузі є розроблення, виробництво й використання нового покоління харчових продуктів, які носять назву «оздоровчих», «функціональних», «оптимальних», «спеціальних» тощо. Вони відзначаються високою біологічною та фізіологічною активністю, необхідною для реалізації механізмів ферментативного каталізу і обміну речовин, підтримання гомеостазу та біохімічного забезпечення усіх життєвих функцій організму людини. The task of the modern food industry, researchers and industry practitioners is to develop, manufacture and use of a new generation of foods that are called "health", "functional", "best", "Special" and so on. They are characterized by high biological and physiological activity necessary to implement mechanisms of enzymatic catalysis, metabolism, maintain homeostasis and biochemical systems for all vital functions of the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні продукти та інгредієнти у вирішенні сучасних проблем здоров'я
    (2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, К. В.
    Сторінки історії є відображенням людських страждань, хвороб, передчасної смертності, що виникали через нераціональне або недостатнє харчування. Значною мірою саме харчовий раціон сформував кожну людину, сформував світ. Харчовий потік, що проходить через організм, так само складний, як світ. У ньому є всі елементи, з яких складається планета, у ньому сотні тисяч природних речовин. History is a reflection of human suffering, disease, premature deaths that occurred due to improper or insufficient diet. Much measure is diet formed every man formed the world. Food flow through the body, as hard as the hills. It has all the elements that make up the planet, it has hundreds of thousands of natural substances.