Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
38 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу геометричних споруд пірамідальної форми на якість і термін зберігання молока(2015) Бабанова, Олена Ігорівна; Таран, Віталій Михайлович; Бабанов, Ігор ГеннадійовичПерспективним напрямком розв'язання проблеми збереження природних властивостей молока може стати застосування пірамідальних конструкцій. Application of pyramidal constructions can become perspective direction of rozv''yazannya problem of maintainance of natural properties of milk.Документ Моделювання процесу наповнення фаршем ковбасних оболонок(2014) Лавріцька, Юлія; Чепелюк, Олександр Миколайович; Таран, Віталій МихайловичМ'ясопереробні підприємства України виробляють широкий асортимент високоякісних продуктів харчування, серед яких особливе місце займають ковбасні вироби, зокрема варені ковбаси, сосиски і сардельки. Однією з основних технологічних операцій при виробництві ковбасних виробів є формування. Від її виконання залежить не тільки вихід, але й якісні показники готової продукції. Meat processing companies in Ukraine produces a wide range of high quality food, including special place sausage products, including cooked sausages, frankfurters and wieners. One of the main manufacturing operations in the production of sausages are forming. From its performance depends not only yield but also the quality indicators of the finished product.Документ Установка для зневоднення бражного дистиляту(2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичРозроблено апаратурно-технологічну схему установки для зневоднення етанолу, яка включає двох стадійне зневоднення бражного дистиляту і дає можливість отримувати паливний етанол концентрацією 99,8% об. Доведено можливість її використання для виробництва спирту етилового технічного категорії В. Developed hardware and installation process flowsheet for ethanol dehydration, which includes a two-stage dehydration mash distillate and gives the opportunity to receive fuel ethanol concentration of 99.8%. Proved the possibility of its use for the production of ethyl alcohol technical category B.Документ Історичні фрагменти розвитку кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв НУХТ(2014) Таран, Віталій Михайлович; Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Володимир Іванович; Губеня, Олексій Олександрович; Решетняк, ВалентинЗроблено аналіз наукових та архівних джерел про діяльність навчальних та наукових закладів, на основі яких створена кафедра. Використано матеріали музею історії Смілянського технікуму харчових технологій. The analysis of scientific and archival sources on the activities of educational and scientific institutions on which the established department. The material Smila Museum of History College of Food Technology.Документ Досвід міжнародної співпраці кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв(2014) Теличкун, Володимир Іванович; Таран, Віталій Михайлович; Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій ОлександровичКафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв (МАХФВ) за останні роки активізувала міжнародну творчу співпрацю. Розвивається академічна мобільність науковців та студентів, представники кафедри постійно беруть участь у міжнародних конференціях та виставках, відбувається постійний обмін науковою та навчальною інформацією, виконуються міжнародні наукові проекти. Department of machines and equipment in food and pharmaceutical industries (MAHFV) for recent years intensified international creative collaboration. Developing academic mobility of researchers and students, faculty members regularly participate in international conferences and exhibitions, there is a constant exchange of scientific and educational information, performed international research projects.Документ Моделювання руху робочого середовища при обробці м'ясних продуктів в ротаційній печі(2014) Потьомка, Олександр Олександрович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр МиколайовичОтримані в ході проведення моделювання такі характеристики параметрів процесу обробки, як швидкість переміщення потоків пароповітряної суміші та розподіл тисків дали визначити найбільш доцільні геометричні параметри щілин подачі робочого середовища і температурний режим обробки. Obtained in the course of the simulation characteristics such processing parameters as the velocity of the vapor flow and pressure distribution made to determine the most appropriate geometrical parameters cracks feeding the working environment and temperature control treatment.Документ Моделювання процесу формування тістової трубки і наповнення її фаршем при виробництві пельменних виробів(2014) Самсоненко, Олексій Володимирович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр МиколайовичМоделювання процесу подачі тіста і фаршу в пельменному автоматі СУБ при різних геометричних параметрах подаючого пристрою дозволило визначити найбільш доцільну його конструкцію і режим його роботи. Simulation of feed dough and stuffing in ravioli machine SMS under various geometric parameters feeding device possible to determine the most appropriate structure and its mode of operation.Документ Технологія виробництва пектину із бурякової сировини шляхом зброджування сахарів(1993) Гулий, Іван Степанович; Карпович, Микола Сергійович; Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Донченко, Людмила Володимирівна; Таран, Віталій Михайлович; Гнатенко, А. М.Сучасне виробництво пектину базується на кислотному гідролізі протопектину рослинних тканин та використанні ряду інших хімічних реагентів. Складності їх застосування негативно позначаються на розвитку пектинової галузі. Особливі труднощі мають місце в разі отримання бурякового пектину. Modern production of pectin based on acid hydrolysis protopectin plant tissues and uses a number of other chemicals. Difficulties applications adversely affect the development of pectin industry. Particular difficulties occur in the case of beet pectin.Документ Специфіка апаратурного оформлення виробництва пектину із соковитої сировини малої потужності(1997) Сороколіт, Микола Іванович; Таран, Віталій МихайловичОдин із можливих варіантів створення пектинових виробництв малої потужності передбачає використання як основної сировини корене-бульбоплодів у сирому вигляді. One of the possible options for creating pectin production provides for the use of low power as the main raw material of root tubers raw.Документ Результати експериментально-виробничої перевірки біохімічного способу підготовки пектиновмісної сировини(1995) Кушнір, Олена Володимирівна; Сороколіт, Микола Іванович; Таран, Віталій Михайлович; Гнатенко, А. М.; Карпович, Микола Сергійович; Мельник, Галина СергіївнаНа основі результатів лабораторних досліджень і згідно розробленого "Експериментального регламенту на виробництво пектину із коренеплодів" у виробничих умовах на консервному заводі пектинопродуктів АСП "Колос" Смілянського району проведені випробування по перевірці біохімічного способу підготовки пектиновмісноії сировини. Based on the results of laboratory tests and according to the existing "Experimental regulations for the production of pectin from the roots" in a production environment at the cannery pectin TSA "Kolos" Smelansky district conducted a test of the method of preparation of the pectin biochemical raw materials.