Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
33 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення процесу вакуумного охолодження хліба в потоці(2021) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Козак, Олександр СергійовичУ статті наведено результати дослідження вакуумно-випарного способу охолодження батону із пшеничного борошна вищого гатунку масою 0,5 кг. Визначено режимні параметри процесу вакуумного охолодження батонів.Документ Дослідження реологічних характеристик пшеничного тіста під час замішування(НУХТ, 2018) Рачок, Віталій Вікторович; Гудзенко, Віктор Андрійович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичТістова маса в межах дослідженого діапазону не змінює характер плину незалежно від часового проміжку вимірювань, однак, залежність ефективної в’язкості тіста від швидкості зсуву має більш суттєве значення ніж залежність реологічних характеристик від тривалості процесу. Максимальне значення напруження зсуву, яким характеризується крива течії очевидно є сталою величиною для даної якості тіста (вологість, якість сировини та інш.)та інтенсивності ведення процесу. Залежність ефективної в’язкості від швидкості зсуву під час замішування пшеничного тіста носить степеневий характер та лінійно змінюється в часі для всіх досліджених значень швидкості зсуву. The dependence of the effective viscosity on the shear rate during the kneading of the wheat dough is of a power-law nature and linearly changes over time for all investigated rates of shear velocity.Документ Розроблення двовальної тістомісильної машини з комбінованим робочим органом(НУХТ, 2018) Бондарук, Володимир Іванович; Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаЗапропонована конструкція забезпечує інтенсифікацію процесу замішування тіста. Її встановлення дозволяє комплексно механізувати та автоматизувати процес приготування тіста, скоротити кількість обладнання в технологічній лінії, що призводить до скорочення виробничих площ та підвищує економічні показники роботи підприємства. The proposed design provides an intensification of the process kneading the dough. Its installation allows for complex mechanization and automate the process of preparing the dough, reduce the amount of equipment in the technological line, which leads to a reduction in production space and increases the economic performance of the enterprise.Документ Ефективність впливу конструктивних параметрів на вентиляційні процеси в зоні зволоження(НУХТ, 2018-03-29) Денисюк, Денис; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичУдосконалено конструкцію витяжного зонта, з елементами регулювання викидів пароповітряної суміші (ППС) зони гігротермічної обробки в результаті чого підвищилась продуктивність та економічні показники роботи печі, визначено закономірності вентиляції в пекарній камері в залежності від інтенсивності подачі пари на зволоження. The design of the extractor umbrella, with the elements for controlling the emissions of the steam-air mixture (PPS) of the hydrothermal treatment zone has been improved, resulting in increased productivity and economic performance of the furnace, the laws of ventilation in the baking chamber are determined, depending on the intensity of the steam supply to the humidification. Усовершенствована конструкция вытяжного зонта, с элементами регулирования выбросов паровоздушной смеси (ППС) зоны гигротермической обработки в результате чего повысилась производительность и экономические показатели работы печи, определены закономерности вентиляции в пекарной камере в зависимости от интенсивности подачи пара на увлажнение.Документ Геометричні параметри пекарної камери та їх вплив на вентиляційні витрати теплоти(2018) Пиячко, Ігор; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичВ результаті аналізу роботи пічного агрегату визначили вплив висоти посадкового вікна та температури пекарної камери на вентиляційні процеси в пекарній камері, а саме: зі збільшенням висоти посадкового вікна збільшуються вентиляційні втрати, а також при збільшенні температури пекарної камери збільшуються вентиляційні втрати теплоти. Встановлено математичні залежності вентиляційного процесу. The influence of the height of the plant window and the temperature of the baking chamber on the ventilation processes in the cooker chamber is determined, namely: increasing the height of the landing window increases the ventilation losses, as well as increasing the temperature of the baking room, the ventilation losses of heat increase. The mathematical dependences of the ventilation process are established.Документ До розрахунку витрат енергії на процес замішування тіста(2018) Анісімов, Андрій; Ільчук, Михайло; Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаОстанні теоретичні та експериментальні дослідження процесу замішування пшеничного тіста доводять необхідність внесення змін в методику розрахунку витрат енергії на процес замішування, виключення формального підходу до даного процесу та врахування витрат енергії на структурні перетворення, які є визначальними з точки зору і витрат енергії і якості тістового напівфабрикату.Recent theoretical and experimental studies of the process of mixing wheat dough prove the need to introduce changes in the methodology for calculating energy costs for the process of mixing, the exclusion of the formal approach to this process and the consideration of energy costs for structural transformations that are defining in terms of energy consumption and quality of dough semifinished products.Документ Використання енергозберігаючих технологій при безперервному обробленні дріжджового тіста(2016) Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичВ результаті камера попереднього змішування дозволить попередньо змішати компоненти тіста та краще замісити його, виконання камери змішування компонентів та камери замішування тіста із двома робочими органами для замісу і нагнітання тіста в камеру бродіння дозволяє поєднати операції змішування та замішування, бродіння та формування виробів з дріжджового тіста в одному агрегаті, що значно скоротить машино-апаратурну схему, час на приготування тіста та готового виробу в цілому, зменшить кількість людського втручання в процес приготування тістового напівфабрикату. As a result, the camera pre-mixing will pre-mix component test and better knead it, perform the mixing chamber components and chamber kneading with two working bodies for mixing and pumping test in a cell fermentation allows to combine operations of mixing and kneading, fermentation and formation of products from dough in single unit that greatly reduce machine-hardware circuits, time to prepare the dough and the finished product as a whole, will reduce human intervention in the process of making dough semis.Документ Споживча культура та відповідальність вибору харчових продуктів(2015) Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович; Мнеріе, Дмитро; Шамцян, Марк; Мнеріе, ГабріелаСучасні стратегії, що стосуються здорового харчування, проблем зі здоров’ям та зайвою вагою передбачають необхідність для споживача мати доступ до чіткої, послідовної та доведеної інформації про харчовий продукт. На жаль, більшість споживачів в Україні не звертає уваги на маркування харчових продуктів. Мета даного дослідження - встановити причини, згідно яких споживач не звертає уваги на маркування, та акцентувати увагу споживача на правильному та відповідальному виборі харчових продуктів. Modern strategies regarding healthy eating, health problems and obesity implies the need for consumers to have access to clear, consistent and proven information about food product. Unfortunately, most consumers in Ukraine does not pay attention to the labeling of food products. The purpose of this study - to establish the reasons under which the consumer does not pay attention to labeling and consumer focus on the right and responsible choice of food.Документ Застосування попередньої теплової обробки тістових заготовок, як методу підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів при випіканні хлібобулочних виробів(2015) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичНа основі аналізу складових теплового балансу пічного агрегату та витрат енергоресурсів на ділянках виробництва хлібобулочних виробів визначені шляхи підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів. Предметами дослідження є тепломасообмінні процеси, які відбуваються при випіканні хлібобулочних виробів та витрати енергії на дані процеси.Документ Позначення на маркуванні часових характеристик зберігання харчової продукції(2014) Мнеріе, Думітру; Цуко, Думітру; Шамцян, Марк; Попович, Крістіна; Теличкун, Володимир Іванович; Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаУмови позначення на упаковці (етикетці) дати виготовлення, терміну зберігання, кінцевої дати споживання у законодавствах України, країнах Європейського Союзу та Митного Союзу відрізняються. Для безперешкодного експорту продукції виробник має враховувати особливості вимог маркування. Доцільно враховувати право споживача на повну інформацію про продукт. Terms designation on the packaging (label) date of manufacture, the term storage, end date consumption in legislation Ukraine, countries EU Customs Union and different. For smooth export products is tailored to suit the requirements of labeling. It is advisable to take into account the consumer's right to full information about the product.