Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
32 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз сучасних способів екстракції рослинної сировини(2020) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаРобота присвячена огляду традиційних та інноваційних способів екстрагування біологічно активних речовин з рослинної сировини. Проведена порівняльна оцінка різних способів екстрагування, зазначені їх переваги та недоліки. Зазначені способи динамізації всіх видів дифузії.Документ Способи кількісного визначення дубильних речовин чаю(2021) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі проаналізовано класичні та новітні методи визначення дубильних речовин в рослинній сировині. Описані проблеми, які виникають під час аналізів та шляхи їх вирішення. Представлені фотометричні методи аналізу, зазначені їх переваги над іншими методами, можливості застосування та доведена їх ефективність. Classical and modern methods of determining tannins in vegetable raw materials are analyzed in the thesis. The problems that arise during the analyzes and ways to solve them are described. Photometric methods of analysis are presented, their advantages over other methods, application possibilities and their effectiveness are proven.Документ Дослідження технологічних властивостей прянощів для отримання полікомпозитних пряно-ароматичних харчових добавок(2020) Іванов, Євгеній Ігорович; Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі розглянуто дослідження мікроструктури та кінетики вилучення ефірної олії різними типами розчинників та параметри екстракції. Встановлено , що використання полікомпозитних харчових добавок на основі екстракту чорного перцю є перспективним для подовження терміну зберігання готової продукції і покращення органолептичних показників харчових продуктів.Документ Кавові напої з низьким глікемічним індексом(2019) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаРобота присвячена розробці кавових напоїв спеціального призначення. Розраховано енергетичну цінність та показник глікемічності кавових міксів в яких цукор замінили на цукрозамінники. Работа посвящена разработке кофейных напитков специального назначения. The article is devoted to the development of special purpose coffee drinks. The energy value and glycemic index of coffee mixes in which sugar was replaced by sugar substitutes was calculated.Документ Вибір пряного перцю для виробництва ароматизованих чаїв(2019) Руденко, Олександр; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаРобота присвячена дослідженням та порівнянню хімічного складу різних видів перцю. Надані рекомендації щодо використання пряної сировини в технології ароматизованих чаїв. The article is devoted to the study and comparison of the chemical composition of different types of pepper. Recommendations on the use of spicy raw materials in the technology of flavored teas are given.Документ Дослідження технологічних прийомів отримання екстрактів з пряно-ароматичної сировини(2019) Романов, Олексій Сергійович; Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена аналізу методів екстракції ефірних масел з пряно-ароматичної сировини. Проаналізовано властивості ефірних масел з прянощів та надані рекомендації стосовно їх використання. The work is devoted to the analysis of methods of extraction of essential oils from aromatic raw materials. Analyzed the properties of essential oils from spices and made recommendations regarding their use.Документ Дослідження структурно-механічних характеристик мусів на основі кави(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив полікомпонентної суміші рослинних екстрактів на основі кави на піноутворюючу здатність мусів. Надані рекомендації що до умов приготування мусів.Документ Дослідження впливу температури на хімічний склад екстрактів чаю чорного у процесі екстрагування(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив температури екстрагування чаю чорного на зміни Na, K, Ca та дубильних речовин. Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних сполук. Встановлено, що оптимальною температурою проведення процесу екстрагування чаю є 90 ºС. The effect of black tea extraction temperature on changes in Na, K, Ca and tannins is presented. It is proved that an increase in the temperature of extraction contributes to an increase in the yield of the compounds studied. It has been established that the optimal temperature for the tea extraction process is 90 ºC.Документ Дослідження дифузії мінеральних речовин для екстрактів чаю(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив процесу екстрагування чаю зеленого та чорного проведених за оптимальних умов на зміни К, Na, Cа, Mn, Mg, Fe та Cu . Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних мінеральних речовин. The paper presents the influence of tea and green tea extraction process carried out under optimal conditions on changes in K, Na, Ca, Mn, Mg, Fe, and Cu. It is proved that an increase in the extraction temperature promotes an increase in the yield of the investigated mineral substances.Документ Дослідження впливу виду екстрагента процесу екстрагування на вихід антоціанів з квітів Гібіскусу(2018) Шпачук, Марина; Точона, Анастасія; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив виду екстрагента на вилучення фенольних речовин з квітів Гібіскусу під час екстрагування The paper presents the influence of the extractant type on the extraction of phenolic substances from hibiscus flowers during extraction