Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Вдосконалення технології ковбасних виробів та кулінарних напівфабрикатів на основі фаршевих систем з інкапсульованим йодом(2022) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь МиколайовичОписано проведене удосконалення технології фаршевих систем з використанням комплексу β-циклодекстрину з йодом та визначено характеристики продуктів.Документ Використання комплексу β-циклодекстрину з йодом в складі м’ясних кулінарних виробах(2022) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Мороз, Дар'я Олексіївна; Пасічний, Василь МиколайовичОписано вплив на функціонально-технологічні покзники м’ясних систем внесенням комплексу β-циклодекстрину з йодом.Документ Хімічний склад фрикадельок та фаршевих систем з вмістом β-циклодекстрину з йодом(2022) Пасічний, Василь Миколайович; Чебаненко (Омельченко), Христина ВолодимирівнаПредставлено результати досліджень м’ясних систем з вмістом β-циклодекстрину з йодом.Документ Вміст йоду в комплексах циклодекстрину з йодом(2022) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь МиколайовичОписано результати досліджень вмісту йоду у комплексах циклодекстрину з йодом методом титрування.Документ Хімічний склад фрикадельок та фаршевих систем з вмістом β-циклодекстрину з йоду(2021) Пасічний, Василь Миколайович; Чебаненко (Омельченко), Христина ВолодимирівнаПроведего дослідження функціонально-технологічних показників фаршевих систем для фрикадельок з м'яса курчат-бройлерів з та без додавання комплексу β-циклодекстрину з йодом.Документ Дослідження вмісту йоду у фаршевих системах тефтелей збагачених інкапсульованим йодом(2021) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь МиколайовичДослідження йоду в заготовках м’ясного фаршу для тюфтелей, за допомогою церій-арсенітного методу Sandell-Kolthoff в модифікації Dunn. Iodine research in minced meat preparations for meatballs using the Sandell-Kolthoff cerium-arsenite method in the Dunn modification.Документ Дослідження вмісту йоду у фаршевих системах фрикадельок збагачених інкапсульованим йодом(2021) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь МиколайовичДослідження йоду в заготовках м’ясного фаршу для фикадельок, за допомогою церій-арсенітного методу Sandell-Kolthoff в модифікації Dunn. Iodine research in minced meat preparations for meatballs using the Sandell-Kolthoff cerium-arsenite method in the Dunn modification.Документ Вплив комплексу β-циклодекстрину з йодом на м’ясні тефтелі(2020) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Камлай, Іванна Сергіївна; Пасічний, Василь МиколайовичПопередньо було досліджено і встановлено, що синтезований комплекс β-циклодекстрину з йодом має здатність покращувати йодний статус в організмі людини при вживанні збагачених ним ковбасних виробів. Для розширення асортименту продукції та дослідження їх властивостей було досліджено тефтелі з різних видів м’яса в томатному соусі з додаванням та без комплексу β-циклодекстрину з йодом. Базовою є рецептура тефтелей з яловичини. Для порівняння та визначення кращого за своїми властивостями продукту були внесені деякі зміни до рецептури і приготовлено 5 різних за типом м’яса тефтелей у соусі. Рецептури від базової відрізнялися типом м’яса та наявністю або відсутністю сухої сироватки чи білкового стабілізатора. Приготування томатного соусу відбувалося за вже існуючою технологією. Доведено відсутність негативного впливу внесення комплексу з йодом на функціонально-технологічні показники тефтелей. It has been previously investigated and established that the synthesized complex of β-cyclodextrin with iodine has the ability to improve iodine status in humans when consuming sausage products enriched with it. To broaden the range of products and to study their properties, meatballs of various types of meat were studied in tomato sauce with and without iodine-complexed β-cyclodextrin. The basic is the recipe for beef meatballs. In order to compare and determine the best product properties, some changes were made to the recipe and 5 different meatballs in the sauce were cooked. The recipes from the basics differed by the type of meat and the presence or absence of dry whey or protein stabilizer. The preparation of tomato sauce was done using already existing technology. The absence of a negative effect of the introduction of complex with iodine on the functional and technological parameters of meatballs is proved.Документ Порівняння впливу β-циклодекстрину з йодом на функціонально-технологічні характеристики фаршевих систем тефтелей та фрикадельок(2020) Пасічний, Василь Миколайович; Чебаненко (Омельченко), Христина ВолодимирівнаВ матеріалах проаналізована проблема здорового харчування повинна, яка повинна вирішуватися підприємствами харчової промисловості. А саме, шляхом створення продуктів підвищеної біологічної цінності як для роздрібної торгівлі, так і для мережі закладів громадського харчування. Одним із можливих шляхів вирішення проблеми дефіциту мікроелементів у харчуванні може стати застосування сполук з корисними властивостями. Синтезований комплекс β-циклодекстрину з йодом має здатність покращувати йодний статус в організмі людини при вживанні збагачених ним варених ковбасних виробів. Для розширення асортименту продукції та дослідження їх властивостей було виготовлено тефтелі та фрикадельки з різних видів м’яса з додаванням і без додавання комплексу β-циклодекстрину з йодом та проведено їх фізико-хімічні дослідження. The materials analyzed the problem of healthy eating should, which should be addressed by the food industry. Namely, by creating products of high biological value both for retail trade and for the network of public catering establishments. One of the possible ways to solve the problem of micronutrient deficiency in the diet may be the use of compounds with beneficial properties. The synthesized complex of β-cyclodextrin with iodine has the ability to improve the iodine status in the human body when eating enriched cooked sausages. To expand the range of products and study their properties, meatballs and meatballs were made from different types of meat with and without the addition of a complex of β-cyclodextrin with iodine and their physicochemical studies.Документ Збагачення варених ковбасних виробів β-циклодекстрин-йодом(2016) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович; Пасічний, Василь Миколайович; Литвяк, Володимир ВолодимировичЛабораторними методами було досліджено і визначено ступінь утримання йоду під час технологічної обробки та його рівномірний розподіл всередині харчової матриці. Для визначення ефективності збагачення вареного ковбасного виробу, була виготовлена партія ковбасних виробів для проведення клінічних досліджень серед обраної групи в 31 особу, які включили визначення йоду в сечі, визначення вмісту тиреотропного гормону, вільного тироксину та розміру щитовидної залози до і після вживання порції продукту, який містив 100 мкг йоду. В результаті проведених досліджень було визначено, що вживання вареного ковбасного виробу, збагаченого отриманим нами комплексом, у кількості, яка складає добову потребу в йоді, помітно підвищує йодний статус, що показують результати йодурії.