Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології отримання антоціанових барвників
    (2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бурлак, Наталія Василівна
    Основною групою речовин, що визначають зовнішній вигляд продуктів харчування, є харчові барвники. Натуральні барвники зазвичай виділяють з природних джерел у вигляді сполук різних за своєю хімічною природою, склад яких залежить від джерела і технології одержання. Перспективним напрямом удосконалення технологій натуральних харчових барвників є пошук можливостей використання для їх виробництва рослинної сировини з високими темпами дозрівання, причому, такі барвники в більшості випадків будуть комплексами, що володіють харчовою цінністю і заданими функціональними властивостями
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів одержання екстрактів, збагачених хлорофілом із рослинної сировини
    (2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Пшенічна, Ганна Андріївна
    Перспективним напрямом удосконалення технологій натуральних харчових барвників є пошук можливостей використання при їх виробництві рослинної сировини з високими темпами дозрівання, причому, такі барвники в більшості випадків будуть преміксами, що володіють харчовою цінністю і заданими функціональними властивостями.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанових барвників із сировини рослинного походження
    (2023) Бурлак, Наталія Іванівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Одним із перспективних напрямів розвитку харчової промисловості є пошук нових технологічних рішень в отриманні антоціанових барвників, тому що, спостерігається збільшення попиту на природні харчові колоранти, серед яких лідируючі позиції за обсягом продажів займають саме антоціанові
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання їстівних покриттів для плодів і овочів
    (2023) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Традиційно їстівні покриття використовували як бар’єр для мінімізації втрат води та затримки природного старіння фруктів з покриттям завдяки селективній проникності для газів. Однак нове покоління їстівних покриттів розробляється спеціально для того, щоб дозволити включення та/або контрольоване вивільнення антиоксидантів, вітамінів, нутрицевтиків та природних антимікробних агентів шляхом застосування перспективних технологій
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний підхід холодильного зберігання продуктів рослинного походження
    (2022) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Слободян, Наталія Ярославівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Сучасний підхід холодильного оброблення продуктів рослинного походження передбачає запровадження безперервного холодильного ланцюга на шляху від виробництва до реалізації. Безперервний холодильний ланцюг є складною системою, робота якої вимагає встановлення раціональних умов функціонування об’єктів, що охолоджуються, кожної ланки щодо технологічного, технічного та економічного аспектів. The modern approach to refrigeration treatment of plant products involves the introduction of a continuous refrigeration chain on the way from production to sale. The continuous refrigeration circuit is a complex system, the operation of which requires the establishment of rational conditions for the operation of refrigerated facilities of each link in terms of technological, technical and economic aspects.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості холодильного зберігання продуктів рослинного походження
    (2022) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Слободян, Наталія Ярославівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
  • Ескіз
    Документ
    Застосування біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетика регідратації деяких плодів і овочів
    (2015) Цьомка, Юлія Олександрівна; Омельченко, Ганна Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Автори проводили досліди з визначення кінетики оводнення попередньо висушених картоплі, грибів, гарбузів, яблук і моркви Результати досліджень поглинання води під час регідратації рослинної сировини свідчать, що залежність зміни вологовмісту від температури можна описати кінетичною моделлю першого порядку. The authors conducted experiments to determine the kinetics ovodnennya pre-dried potatoes, mushrooms, pumpkins, apples and carrots research results absorption of water during rehydration plant materials show that the dependence of moisture on temperature can be described by a kinetic model first order.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни структурних властивостей сушених продуктів рослинного походження під час оводнення
    (2014) Цьомка, Юлія Олександрівна; Омельченко, Ганна Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Якісні характеристики сушеної рослинної сировини надзвичайно важливі для виробництва нових промислових продуктів із заданими властивостями або покращання якості існуючих. Автори проводили досліди з визначення кінетики оводнення попередньо висушених картоплі, грибів, гарбузів, яблук і моркви. Дослідження кінетики регідратації проводили при трьох температурах 40, 60 і 80 °С. В усіх продуктах ступінь регідратації не досягала вмісту вологи вище 8 кг/кг, що вказує на структурні пошкодження і усадку, які спричиняють втрату регідратаційної здатності продукту під час сушіння. Qualitative characteristics of dried vegetable feedstock are all-important for manufacturing of new industrial products with desired qualities or quality improvement of already existing ones. The authors have conducted experiments on estimating the hydration kinetics of pre-dried potatoes, mushrooms, pumpkins, apples and carrots. The research of dehydration kinetics was conducted at three different temperatures: 40, 60 and 80 °С. In all the products degree of dehydration didn’t come up to the value of moisture content of 8 kg/kg. It indicates the structural failure and shrinkage, which cause the loss of rehydration capacity of the product in the process of drying.