Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення технології виготовлення намазок
    (2024) Пазюк, Олександра Вадимівна; Корецька, Ірина Львівна
    Пазюк, О. В. Вдосконалення технології виготовлення намазок / О. В. Пазюк, І. Л. Корецька // Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи : матеріали VІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції, 15 жовтня 2024 р Полтава, ПДАУ, 2024. 283 с. С 193-196. https://www.pdau.edu.ua/content/materialy-naukovo-praktychnyh-konferenciy
  • Ескіз
    Документ
    Criteria for identification of confectionery products
    (2023) Bozhko, Anastasiia; Usatyuk, Svitlana
    Theses deals with the criteria for identification of confectionery products. У тезах розглянуто питання критеріїв ідентифікації кондитерських виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Використання комплексних добавок у технології горілок
    (2023) Сіденко, Іван Олегович; Безрода, Юлія Олегівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз асортименту горілок та горілок особливих. Визначено інгредієнти та добавки, які використовують у купажах та їх вплив на показники якості горілок і горілок особливих
  • Ескіз
    Документ
    Вплив електроіскрових розрядів на властивості та якісні показники хмелю202
    (2023) Жигун, Богдан Анатолійович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Шевченко, Олександр Юхимович
    Сучасний розвиток харчової промисловості в Україні вимагає все більш жорстких вимог до якості та асортименту продукції, зниження витрат на сировину та енергоресурси. Щоб відповісти на ці вимоги, необхідно розробляти енергоощадні та маловідходні технологічні процеси переробки сировини на кінцевий продукт. Одним з основних об'єктів перероблення є рослинна сировина, яку використовують у харчовій, фармацевтичній, мікробіологічній, хімічній та інших галузях промисловості. Традиційні методи оброблення рослинної сировини мають недостатньо високу ефективність та глибину перероблення. З цієї причини, перспективним напрямком у розробленні нових процесів харчового виробництва є застосування електрофізичних методів оброблення
  • Ескіз
    Документ
    Якісні показники макаронних виробів оздоровчого призначення
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Шорнікова, Марія Анатоліївна; Рахметов, Джамал Бахлулович
    Для виробництва макаронних виробів оздоровчого спрямування обрано холодний тип замісу. Шляхом комбінування вмісту харчових збагачувачів ми розробили ряд рецептур макаронних виробів з різним відсотком заміни пшеничного борошна на порошок смикавцю їстівного та борошно спельти. Добір оптимальної рецептури та найвищих органолептичних показників був проведений методом описового сенсорного аналізу, згідно нормативних показників. У лабораторних умовах, виготовлено 5 зразків виробів за розробленими рецептурами з різним кількісним вмістом рослинних збагачувачів. Якість макаронних виробів оздоровчого призначення оцінювали за органолептичними та фізико-хімічними показниками згідно з чинним стандартом та порівнювали з контрольним зразком
  • Ескіз
    Документ
    Створення композиції фіточаю «Оздоровчий» та аналіз його органолептичних властивостей
    (2023) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Проведено фармакогностичний аналіз рослинної сировини, яку було використано для створення фітокомпозиції. За результатами якісних реакції,було підтверджено наявність у даній фіто композиції вітаміну С, речовин з Р-вітамінною активністю, пектинових речовин, фенольних сполук та ефірних олій. Органолептичний аналіз фіто чаю «Оздоровчий» здійснено описовим методом. Згідно класифікації, було створено повсякденно-побутовий змішаний чай
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичний аналіз композицій фіточаів «Пори року»
    (2024) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами розроблено оригінальні фітокомпозиції на основі традиційних видів лікарської та харчової рослинної сировини, притаманної для українських широт. Згідно органолептичної оцінки фіточаїв, данні напої мають прийнятні показники. Враховуючи позитивні ефекти впливу окремих компонентів фіточаїв, можна прогнозувати комплексний позитивний вплив на організм людини. Сировина була підібрана з урахуванням відповідності певним потребам людини, які збільшуються у різні періоди року, тобто зимовий чай має зігріваючий, протизапальний та загальноміцнюючий ефект, весняний – вітамінний, легкий та ароматний, імуностимулюючий; літній – освіжаючий і тонізуючий, осінній – має заспокійливу, протизапальну та імуностимулюючу дію
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні способи оброблення водно-спиртових сумішей у технології горілок
    (2024) Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз способів оброблення водно-спиртових сумішей у виробництві горілок. Наведено основні типи активного вугілля, що використовують у технології горілок, надано характеристику їх недоліків
  • Ескіз
    Документ
    Запровадження нової редакції національного стандарту на напої слабоалкогольні
    (2021) Олійник, Світлана Іванівна; Велигорський, Данило Олегович; Ковальчук, Володимир Петрович
    Наведено термін визначення слабоалкогольних напоїв, їх типи в залежності від виду сировини та її вмісту в готовому продукті, температурні межі зберігання та строк придатності готової продукції
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційні аспекти управління процесами підвищення ефективності та якості технологічного процесу виробництва пива.
    (2020) Романов, Микола Сергійович
    Технологічні процеси в пивоварінні характеризуються, великою складністю і різноманітністю. Загальною характерною рисою всіх існуючих технологічних процесів є те, що для перетворень вихідної сировини, матеріалу чи напівфабрикату, які здійснюються в результаті їх перебігу, в певний кінцевий продукт необхідна велика кількість функціонально відмінних ступенів переробки.