Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Елементи адитивного моделювання для синтезу машини для пакування сипких харчових продуктів у готові пакети doy-pack
    (2024) Скула, Дмитро Сергійович; Д'яченко, Іван Богданович; Володін, Сергій Олексійович
    Сучасний ринок харчової промисловості характеризується високими вимогами до якості та ефективності виробництва. Автоматизація процесів пакування, зокрема використання машин для фасування продукції в пакети типу doy-pack, є одним із ключових напрямів розвитку галузі. Актуальним напрямом удосконалення пакувального обладнання є спрямування на розробку методології математичного й фізичного 3D-моделювання модульних структур пакувального обладнання з метою оптимізації його енергоефективності. Запропонований підхід передбачає створення гнучкої та масштабованої системи, яка допоможе зменшити енергоспоживання окремих модулів на етапі проєктування, спростити конструкцію обладнання та полегшити його інтеграцію в технологічні лінії.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз енергетичної ефективності схемних рішень холодильних машин для льодової арени НУХТ
    (2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Калита, Вадим Сергійович
    В роботі розглянута можливість встановлення сезонної льодової ковзанки на території спорткомплексу НУХТ. Для функціонування льодової арени передбачалась холодильна установка з конденсацією парів холодильного агента, як навколишнім повітрям так і водою теплової мережі спорткомплексу.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив схемного рішення теплового насосу типу «вода-вода» на його енергетичні показники
    (2022) Пилипенко, Олексій Юрійович; Степаніщєв, Данііл
    Теплові насоси типу «вода-вода» розроблені за класичної схемою мають прийнятні енергетичні показники. Проте, значна витрата води зі свердловини обмежує можливості використання такого насосу. Видається можливим підвищити енергетичну ефективність теплового насосу типу «вода-вода» за рахунок використання регенеративних теплообмінників різного призначення, а також зменшити витрату джерельної води.
  • Ескіз
    Документ
    Енергія сонця: сучасний досвід і найкращі практики застосування сонячної енергії у хлібопекарському виробництві в контексті загальної енергоефективності хлібопекарської галузі
    (2024) Грін, Сергій Вікторович; Махинько, Валерій Миколайович
    Хлібопекарська галузь споживає багато енергетичних ресурсів, що позначається на вартості кінцевої продукції. Сонячна енергія є перспективним напрямом зниження собівартості продукції і підвищення стабільності функціонування хлібопекарського бізнесу. Розглянуто особливості використання сонячної генерації для підприємств різної продуктивності
  • Ескіз
    Документ
    Екологічність і корисність: енергоефективна пекарня з виготовлення органічних хлібних виробів
    (2023) Махинько, Валерій Миколайович; Грін, Сергій Вікторович
    Продукція органічного виробництва зазвичай має вищу вартість. Це зумовлено багатьма причинами. Розглянуто перспективність виготовлення органічних хлібобулочних виробів в умовах пекарні з підвищеною енергоефективністю. Запропоновано заходи з енергозбереження, спрямовані на зменшення вартості кінцевої продукції
  • Ескіз
    Документ
    Synthesis of functional mechatronic modules in a system of packaging machines
    (2023) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Tokarchuk, Serhii; Gavva, Oleksandr M.; Zaporozhets, Oleksandr
    The process of creating a packaging machine for a flow-processing system consists of separate stages: the first - a clear definition of technological functions of the equipment and description of the operating conditions of the packaging machine; the second - the search for principles of construction and organization of the structure of the packaging machine for a particular type of food product; the third - the creation of a pilot technical project, evaluation of the main criteria and parameters to ensure all necessary requirements for operation.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу сушіння комбінованим енергопідведення
    (2015) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Буpлака, Тетяна Василівна
    Розроблення технологічного процесу і обладнання для виробництва сушених продуктів за допомогою різних методів сушіння і їх комбінації. Development of technological process and equipment for the production of dried products using various drying methods and their combination.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання радіаційно-конвективної сушильної установки як джерела збереження енергії
    (2015) Бурлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    Сушіння є суміщеним тепловим і дифузійним процесом, за якого волога дифундує із середніх шарів матеріалу до його поверхні, переходить крізь пограничну плівку, а потім дифундує в середину газової фази, виносячи при цьому з матеріалу значну кількість теплової енергії. Підраховано, що в Україні приблизно 15% палива витрачається на сушіння, при цьому енергетичний ККД багатьох сушильних установок становить лише 30-50%. У зв'язку з високою вартістю енергоресурсів навіть 1% економії споживаної енергії приносить суттєві економічні результати. Тому підвищення технологічної та енергетичної ефективності процесів сушіння має важливе народногосподарське значення. Drying is a combined thermal and diffusion process, in which moisture diffuses from the middle layers of the material to its surface, passes through the boundary film, and then diffuses in the middle of the gas phase, thus drawing a significant amount of thermal energy from the material. It is estimated that in Ukraine about 15% of the fuel is spent on drying, with the energy efficiency of many drying plants is only 30-50%. Due to the high cost of energy resources, even 1% of energy consumption brings significant economic results. Therefore, increasing the technological and energy efficiency of drying processes has an important national economic significance.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення енергоефективності цукрових заводів
    (2018) Накемпій, Олена Костянтинівна
    Виробництво харчової продукції вимагає значного споживання енергії, яку ми отримаємо за рахунок природних ресурсів. Бурякоцукрова промисловість є однією із стратегічно важливих галузей харчової промисловості України. Основним напрямом підвищення конкурентоспроможності виробництва цукрового буряка і цукру є зниження витрати енергетичних ресурсів, втрат сахарози і дотримання діючих вимог природоохоронного законодавства. В роботі проаналізовано матеріали досліджень по зниженню витрат енергетичних ресурсів при переробці цукрових буряків.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення енергоефективності при виробництві хлібобулочної продукції з використанням інфрачервоного випромінювання
    (2016) Родіонов, Євген Валерійович; Ковальов, Олександр Володимирович
    Використання електричного нагріву в хлібопекарному виробництві ефективне, особливо при використанні ІЧ-випромінюючих елементів. Плоска скляна ІЧ- випромінююча панель відрізняється високою ефективністю та надійністю і може бути використана при проектуванні пічного обладнання. The use of electric heating in bakery production efficient, especially when using the IR-emitting elements. Flat glass IR radiating panel features high efficiency and reliability and can be used in the design of heating equipment.