Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
26 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи виробництва сухих витриманих вин південного регіону України(2024) Абкадиров, Февзі Рустемович; Мукоїд, Роман МиколайовичЧервоні сухі витримані вина виробляються з виноматеріалів, які проходять повний процес бродіння виноградного сусла або м'язги, що надає винам характерний аромат і багатство дубильних речовин. Виробництво включає класичний метод бродіння з плаваючою або зануреною «шапкою», що дозволяє покращити якість вина. Виноградарство та виноробство мають давню історію в Україні, зокрема в Одеській області, яка є найбільшим виноробним регіоном. Однак сьогодні галузь стикається з численними проблемами: зменшенням площ виноградників, конкуренцією з іноземними виробниками, недостатньою державною підтримкою та слабкою інфраструктурою. Водночас, Україна має великий потенціал для розвитку виноробства, зокрема через вирощування місцевих сортів винограду та вдосконалення технологій виробництва. Незважаючи на труднощі, включаючи вплив війни на індустрію, винороби продовжують працювати над збереженням та розширенням виноградників, а також підвищенням якості вина. Україна має потенціал для подальшого розвитку і виходу на міжнародний рівень, що підтверджується успіхами українських вин на міжнародних конкурсах.Документ Сорти винограду в українському Кагорі(2024) Мачужак, Марія Михайлівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола ВасильовичМетою досліджень було наукове обґрунтування і удосконалення технології вин типу Кагор із сортів винограду, що вирощують в Закарпатській області.Документ Нові насадження виноградників на материковій частині України(2022) Похиленко, Анастасія Валентинівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаАктуальність процесу нових виноградних насаджень в Україні- є очевиною, так як найпершою проблемою тут є скорочення площ під виноградниками. Дуже великих втрат завдала анексія Криму, де ми залишили 40 % виноградників. Але за останні рокі і ці площі скоротилися, а це зумовило дефіцит виноматеріалів.Документ Способи підготовки води у пивоварній промисловості(2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович; Нижник, Наталія ВолодимирівнаЗавданням наукових досліджень було обгрунтувати застосування безреагентного способу водопідготовки, а саме використання електрохімічно активованої водиДокумент Перспектива використання нетрадиційних сортів винограду в Україні(2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичМетою роботи було завдання дослідити нетрадиційні сорти червоного винограду, як сировину для виготовлення сортового винаДокумент The use of by-products of wine-making in creating functional confectionery(2013) Kalinovska, Tatyana; Obolkina, VeraThe thesis is aimed at studying the concentration of pectin and phenol substances in grapes and in processed grapes products as well as at assessing the expediency of making them part of recipe as a valuable raw material for new kinds of confectionery.Документ Використання порошку виноградних кісточок у виробництві хліба(2017) Байсарович, Оксана Миколаївна; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаВ роботі досліджено можливість використання порошку виноградних кісточок для приготування хліба із пшеничного борошна. Встановлено, що внесення порошку дещо знижує інтенсивність бродіння тіста. Дослідження показали, що раціональна кількість порошку виноградних кісточок складає 10 % до маси борошна, оскільки таке дозування забезпечує відповідні показники якості хліба та сприяє покращенню харчової цінності виробів. The possibility of using a grape seed powder for making bread from wheat flour has been studied. It is established that the application of the powder somewhat reduces the intensity of fermentation of the dough. Studies have shown that a rational amount of grape seed powder is 10% to the weight of flour, since such a dosage provides the appropriate bread quality indicators and contributes to the improvement of the nutritional value of the products.Документ Дослідження впливу попередньої обробки на тривалість сушіння винограду(2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.Документ Вдосконалення технології сушіння винограду(2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Ізюменко, Дмитро Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.Документ Вплив попередньої обробки на час сушіння винограду(2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »