Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Соняшникова олія збагачена пряно-ароматною сировиною
    (2024) Кущ, Людмила Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    У тезах розглянуто питання використання нетрадиційної рослинної сировини для отримання біологічно цінних олій методом холодного пресування зі збереженням всього нутрієнтного потенціалу вихідної сировини. Запропонована технологія отримання рослинної олії, збагаченої біологічно активними речовинами червоного перцю, може бути рекомендована для впровадження у закладах ресторанного господарства
  • Ескіз
    Документ
    Термічна стійкість соняшникової олії, збагаченої олією кмину
    (2020) Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович; Ковальова, Світлана Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Наслідки адміністративного регулювання для розвитку олійно-жирової галузі України
    (2021) Швед, Тетяна Володимирівна
    Основним інструментом державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних підприємств олійно-жирової галузі є відсоткова митна ставка на експорт насіння олійних культур, а також квотування та ліцензування експортних поставок продукції олійно-жирової галузі. Негативними наслідками можуть бути: припинення діяльності підприємств з середніми і малими виробничими потужностями; застосування зовнішньоекономічних санкцій; зростання кількості безробітних внаслідок банкрутства підприємств; виникнення дефіциту олійної сировини; втрата основних ринків збуту соняшникової олії; зменшення валютних надходжень тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Determination of fatty acids profile of sunflower oil samples by NMR 1H spectroscopy
    (2018) Kovaleva, Svetlana; Mazur, Larisa; Hutsalo, Inna
  • Ескіз
    Документ
    Індукційний період окиснення рослинних олій з різним жирнокислотним складом
    (2019) Єфіменко, Дарина Василівна; Носенко, Тамара Тихонівна
    Встановлено, що існує пряма кореляція між вмістом олеїнової кислоти в соняшниковій олії та тривалістю індукційного періоду окиснення. Соняшникова олія традиційного жирнокислотного складу (низький вміст олеїнової кислоти) мала низьку стійкість до окиснення, у той же час соняшникова високоолеїнова та ріпакова високоолеїнова олія з близькими значеннями вмісту олеїнової кислоти мали також подібну тривалість періоду індукції. It is established that there is a direct correlation between the content of oleic acid in the sunflower oil and the duration of the induction period of oxidation. Sunflower oil of the traditional fatty acid composition (low content of oleic acid) had low oxidation resistance, while sunflower high oleic and rapeseed high oleic oil with similar levels of oleic acid had similar duration of induction period.
  • Ескіз
    Документ
    Ідентифікація та виявлення фальсифікації соняшникової олії
    (2019) Михайленко, Олександра Олегівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Наведено аналіз методів виявлення якісної фальсифікації соняшникової олії. The analysis of methods of detection of high quality falsification of sunflower oil is given.
  • Ескіз
    Документ
    Світовий досвід нормування технічних вимог гірчичної олії
    (2015) Федоренко, Ольга Валеріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Рослинні олії володіють багатьма унікальними корисними якостями. Соняшникову олію широко використовують як продукт харчування в натуральному вигляді. Vegetable oils have many unique useful qualities. Sunflower oil is widely used as food in its natural form.
  • Ескіз
    Документ
    Determination of Fatty Acid Profile of Sunflower Oil Samples by NMR 1H Spectroscopy
    (2018) Kovaleva, Svetlana; Mazur, Larisa; Miroshnikov, Oleg; Hutsalo, Inna
    Sunflower oil with a high content of oleic acid (Omega-9) and a sufficiently low content of polyunsaturated linoleic acid (Omega-6) is characterized by a lower nutritional value but greater chemical stability at high temperatures and in the presence of oxidizing agents, therefore, it has several advantages for the food and chemical industries, and also as a raw material for the production of biofuels. The determination of the TAG composition o f oil is very important, because due to selection there is a large number o f sunflower varieties. The spectra o f oil samples extracted from seeds o f various sunflower varieties were investigated by NMR 1H spectroscopy to determine fatty acids composition. This method based on estimation and comparison the proton integral intensities of allylic and bis-allylic CH2 groups with intensity o f glycerol protons that allows to determine the amounts o f these unsaturated fatty acids. Each oil sample obtained has its individual TAG profile determining its physicochemical properties and nutritional value. Method 1H-NMR spectroscopy is rapid and non-destructive, so it is perspective for determination o f oil fatty acid composition.
  • Ескіз
    Документ
    NMR 'H Spectroscopy for Determination of Oxidation Products in Sunflower Oil
    (2018) Nikolayenko, Bogdana; Pashkevych, Maksym; Kovaleva, Svetlana