Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    The research of organoleptic characteristics of minced semi-products with the use of demineralized milk whey enriched with Mg and Mn
    (2018) Chernyushok, Olga; Rozhko, Oleksandra; Kochubei-Lytvynenko, Oksana; Kushnir, Anatoly
    The samples of broiled semi-finished products, which vary to content of demineralized milk whey enriched in Mn and Mg were produced. The correspondence of organoleptic characteristics of semis was conducted in comparison with organoleptic characteristics specified in DSTU 4437: 2005 "Semis, minced meat and cereal. Technical conditions".
  • Ескіз
    Документ
    Determination of presence of the water-retainer sodium triphosphate in minced meat with method of near-IR spectroscopy
    (2017) Melnichenko, Georgii; Hutsalo, Inna; Kovaleva, Svetlana
    Addition of sodium triphosphate (E451) to meat semi-finished products improves the moisture-absorbing properties of muscle tissue, but worsens the absorption of calcium by human body. Therefore, content of sodium triphosphate must be controled. This express method of non-destructive IR spectroscopy, provided that the spectrograph has been pre-calibrated, allows to detect objectively the presence o f sodium triphosphate (E451) in minced meat.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення технології виробництва м’ясних напівфабрикатів
    (2017) Дочинець, Інга Вікторівна
    Розробка продуктів, які мають комбінований склад, створення яких дозволяє удосконалити сировину тваринного походження, забезпечуючи при цьому населення повноцінним білковим харчуванням.
  • Ескіз
    Документ
    Залежність питомого опору м'яса від частоти струму
    (2014) Колесник, Вікторія; Лухтан, Тетяна Олександрівна; Кандибка, Петро Михайлович
    Встановлена залежність питомого опору м'яса від частоти струму дозволяє визначати електричні витрати енергії в процесі його обробки шляхом прямого нагрівання в технологічних пристроях.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів подрібнення м’яса в кутері безперервної
    (2013) Довгаль, Олександр Михайлович
    В даному обладнанні запропоновано встановити кілька ножевих головок, що розташовані в ряд, завдяки цьому достатньо одного проходу сировини через серію серповидних ножів, для забезпечення тонкого подрібнення фаршу.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденции развития автоматизации технологических процессов в мясной промышленности
    (1987) Бабанов, Игорь Геннадиевич; Александров, Сергей Алексеевич
    Наиболее изученным и исследованным вопросом является изучение процессов и аппаратов мясной промышленности как объектов автоматического регулирования, однако эта проблема является базовой не только для автоматизации технологических процессов, но и для внедрения в практику промышленности других, опережающих в теоретическом отношении автоматизацию разработок, в частности, относящихся к созданию систем оперативного управления. The most studied and researched the issue is the study of processes and devices of the meat industry as objects of automatic control, but the problem is not only the base for process automation, but also to implement the practice of other industries, leading theoretically automation developments, in particular relating to creation of operational management.
  • Ескіз
    Документ
    Усовершенствование процесса измельчения мяса в куттере конвейерного типа
    (2013) Бабанов, Игорь Геннадиевич
    Важным и неотъемлемым процессом при производстве колбасных изделий является тонкое измельчение мяса на куттере. Important and integral process in the production of sausages is fine grinding meat cutter.
  • Ескіз
    Документ
    Анализ новых современных методов определения содержания влаги в мясе и мясных продуктах в отечественной и зарубежной практике
    (1984) Солнцева, Г. Л.; Суханова, Светлана Ильинична; Хламов, Р. И.; Бабанов, Игорь Геннадиевич
  • Ескіз
    Документ
    Усовершенствование технологии пельменей для профилактики йодо- и селенодефицита
    (2011) Крыжова (Венглюк), Юлия Петровна; Филоненко, Михаил Игоревич
    Для решения проблемы дефицита йода и селена разработаны пельмени, в состав которых входит мясное и рыбное сырье (белая и красная рыба, гребешки морские, креветки тигровые), а также водоросли ламинария с целью обогощения макро- и микроэлементного состава. Для придания тесту нежности, пластичности и необычного цвета использовали «чернила» каракатицы. To solve the problem of iodine deficiency and selenium are developed dumplings in recipes that include raw meat and fish (white and red fish, sea scallops, tiger prawns) and kelp seaweed to enrich the macro-and microelement composition. To make the dough of tenderness, ductility and unusual colors used "ink" cuttlefish.
  • Ескіз
    Документ
    Усовершенствование технологии запеченных ветчин
    (2013) Крыжова (Венглюк), Юлия Петровна; Шевченко (Кишенько), Ирина Ивановна
    Оптимизированы композиционные смеси для рассолов в производстве ветчин, исследованы показатели качества ветчин запеченных, показатель активности воды. The composition mixture for brines in the production of hams are optimized, the indicators of quality of baked hams, indicator of the activity of water are determined.