Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Пророщене зерно - неоціненний скарб
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна; Бондар, Володимир Іванович
    Досліджено процеси, що відбуваються в зерні під час пророщення. Описано позитивний вплив на здоров’я людини. The processes occurring in the grain during germination were studied. A positive effect on human health has been described.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективності роботи лабораторного пропарювача
    (2021) Харченко, Євген Іванович; Шум, Владислав Сергійович
    Наведено результати дослідження кінетики пропарювання зерна кукурудзи в лабораторному пропарювачі періодичної дії за атмосферних умов. Показано, що збільшення приросту вологи в зерні кукурудзи відбувається за криволінійною залежністю, яку умовно можна поділити на два етапи. Найбільш інтенсивний приріст вологи спостерігається на першому етапі, і уповільнюється на другому. The results of studying the kinetics of steaming corn grain in a laboratory batch steamer under atmospheric conditions are presented. It is shown that an increase in the increase in moisture content in corn grain occurs according to a curvilinear relationship, which can be conditionally divided into two stages. The most intense increase in humidity is observed at the first stage and decreases at the second.
  • Ескіз
    Документ
    Створення кормових сумішей
    (2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Тракало, Тетяна Олександрівна
    На даний час галузь тваринництва відчуває потребу в дешевих кормових засобах, як джерелах обмінної енергії, протеїну і амінокислот. Тому значно збільшуються об’єми використання низькоякісного зернофуражу, побічних продуктів переробки технічних культур і зерна (шроти, висівки). Проведені дослідження показали, що у суміші кукурудзи з пшеничними висівками вміст крохмалю становив 57,6 – 58,4 %. Сухі речовини сумішей становили 10,2 – 11,2 %. Кількість сирого протеїну знаходиться в межах 9,0 – 10,0 %, а сирого жиру – 1,9 – 2,1 %.Зі збільшенням введення до сумішей пшеничних висівок зростав вміст біохімічних показників, але зменшувалась кількість кормових одиниць та перетравного протеїну Кількість кормових одиниць сумішей становила 122 – 128 г/кг. Мікроелементи Na 0,17 – 0,19 г/кг та К 3,5 – 3,8 г/кг знаходилися у сумішах на високому рівні, кількість Са становила 1,1 – 1,4 г/кг, Р – 2,0 – 2,2 г/кг. Currently, the livestock industry is in need of cheap feed as a source of metabolic energy, protein and amino acids. Therefore, the use of low-quality fodder, by-products of industrial crops and grain (meal, bran) Studies have shown that the starch content in the mixture of corn and wheat bran was 57.6 - 58.4%. The dry matter of the mixtures was 10.2 - 11.2%. The amount of crude protein is in the range of 9.0 - 10.0%, and crude fat - 1.9 - 2.1%. With increasing introduction to mixtures of wheat bran, the content of biochemical parameters increased, but the number of feed units and digestible protein decreased. units of mixtures was 122 - 128 g / kg. Trace elements Na 0.17 - 0.19 g / kg and K 3.5 - 3.8 g / kg were in mixtures at a high level, the amount of Ca was 1.1 - 1.4 g / kg, P - 2.0 - 2.2 g / kg.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу висівок пшеничних та соди харчової на екструдування зерна кукурудзи
    (2018) Ляшко, Галина Василівна; Євтушенко, Олег Олександрович
    Основні фактори: вміст висівок в суміші – Х1 (%), вміст харчової соди в суміші Х2 (%), Х3 – рН доданого розчину. Критерій оптимізації – коефіцієнт спучення. Розрахована формула: у= 1,37375+0,08875x1-0,05125x2-0,05375х3+0,02875x1x2-0,03125x1x3+0,02625х1х2х3. The main factors: the content of bran in the mixture - X1 (%), the content of soda in the mixture of X2 (%), X3 - pH of the added solution. Optimization criterion is the coefficient of empathy. The formula is: у= 1,37375+0,08875x1-0,05125x2-0,05375х3+0,02875x1x2-0,03125x1x3+0,02625х1х2х3.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу дрібнодисперсних висівок на екструдування кукурудзи
    (2018) Кисленко, Владислав Леонідович; Євтушенко, Олег Олександрович
    Основні фактори: вміст висівок в суміші – Х1 (%), вміст харчової соди в суміші Х2 (%), Х3 – рН доданого розчину. Критерій оптимізації – коефіцієнт спучення. Розрахована формула: у = 1,27x0 + 0,052x1 – 0,084 x2 + 0,277 x1x2 + 0,027 x1x3 + 0,134 x2x3 – 0,105 x1x2x3. The main factors: the content of bran in the mixture - X1 (%), the content of soda in the mixture of X2 (%), X3 - pH of the added solution. Optimization criterion is the coefficient of empathy. The formula is: у = 1,27x0 + 0,052x1 – 0,084 x2 + 0,277 x1x2 + 0,027 x1x3 + 0,134 x2x3 – 0,105 x1x2x3.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості виробництва пива при використанні несолоджених замінників солоду
    (2018) Барнацький, Олександр Русланович; Бондар, Микола Васильович
    Метою роботи є дослідження особливостей виробництва пива при використанні несолоджених замінників солоду. The purpose of the work is to study the features of beer production using unsalted malt substitutes.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив раси дріжджів при зброджуванні сусла із крохмалевмісної сировини на утворення летких домішок спирту
    (2018) Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман Григорович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Єгоров, Сергій; Ярко, Олександр Вікторович; Сиротенко, Олександр
    Одним із резервів підвищення ефективності роботи спиртових заводів є зниження витрат вуглеводів на утворення побічних продуктів бродіння шляхом підбору високопродуктивних термотолерантних та осмофільних рас дріжджів. One of the reserves for improving the efficiency of the distilleries is reducing the cost of carbohydrates to the formation of by-products of fermentation by selection of high-yielding thermotolerant and osmophilic yeast breeds.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування продуктів переробки кукурудзи в технології виробництва кукурудзяних снеків
    (2017) Киричок, Ірина; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі представлено результати теоретичних досліджень хімічного складу та харчової цінності продуктів переробки кукурудзи.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сумішей із зернової та олійної сировини
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита Ігорівна
    За результатами досліджень було створено дві суміші: перша суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (1:1:98) та друга суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (27:72:1) та визначено показники їх якості.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние продуктов переработки кукурузы на биохимические процессы в технологи хлеба из мучной смеси
    (2014) Писарец, Ольга Петровна; Дробот, Вера Ивановна
    Исследовано влияние продуктов переработки кукурузы на биохимические процессы. Установлено, что β-амилаза кукурузной муки менее активна, чем пшеничной. The influence of corn processing products on the biochemical processes is studied. Also, established that β-amylase corn flour is less active than wheat.