Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
21 результатів
Результати пошуку
Документ Реалізація фізико-хімічних аспектів створення альтернативних джерел енергії при модернізації інфраструктури виробничих підприємств(2024) Осьмак, Олексій Олексійович; Серьогін, Олександр Олександрович; Штефан, Євгеній ВасильовичОднією з найважливіших особливостей розвитку сучасного світу є підвищена увага світової спільноти до проблем раціональності та ефективності використання енергоресурсів, впровадження технологій енергозбереження та пошуку альтернативних джерел енергії. В сучасних умовах господарювання вирішення завдання підвищення рівня енергетичної безпеки України розглядається через можливість використання потенціалу альтернативних видів палива. Використання альтернативних джерел енергії має глобальну перспективу для подальшого успішного розвитку сучасного комунального господарстваДокумент Удосконалення технології сиропу крем-брюле(2021) Костенко, Олена Валентинівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаThe existing technology of creme brulee syrup is imperfect, because there are no clear recommendations for the production of creme brulee syrup, and the technological process of obtaining the syrup is very long, energy-intensive and requires the presence of a boiler. Therefore, the development of a new method of obtaining crème brûlée syrup within the technology of the ice cream of the same name is an actual direction of scientific workДокумент Вирішення проблеми енергозаощадження при виробництві цукру(2024) Бутик, Тарас Васильович; Костюк, Володимир СтепановичВиробництво цукру є енергоємним процесом. На його частку припадає близько 10% від загального споживання енергії в харчовій промисловості. Тому вирішення проблеми енергозаощадження при виготовленні цукру є важливою науково-технічною задачеюДокумент Синтез машин пакувального обладнання та енергозбереження(2024) Семена, Богдан Вікторович; Муравйова, Юлія Віталіївна; Васильківський, Костянтин Вікторович; Ступак, Юлія ОлександрівнаСтруктурний, кінематичний і динамічний синтези машин та механізмів однозначно оцінюються як складніші за відповідні види аналізу у зв’язку з необхідністю додаткових вхідних даних і початкових умов. Однак завершальний етап створення технологічних машин виконується саме як сукупність кінематичного і динамічного синтезів, на які можуть накладатися додаткові умови, наприклад на рівні енергозбереженняДокумент Енергоефективна технологія ректифікованого етилового спирту(2023) Ободович, Олександр Миколайович; Булій, Юрій ВолодимировичОдним із шляхів ресурсо- і енергозбереження є оптимізація роботи теплообмінного обладнання брагоректифікаційних установок, вибір і обґрунтування схеми приєднання продуктових і водяних трубопроводів до дефлегматорів і конденсаторів, а також організація парових потоків живлення колонного обладнання. Для ефективного виділення і концентрування летких домішок спирту в розгінній колоні необхідною умовою є додаткові витрати тепла на їх нагрівання до температури 75-80 оС, що відповідає температурі на тарілці живлення, а також збільшення витрати гріючої пари до 25 кг на 1 дал спирту, введеного в колону. Метою роботи є дослідження ефективності інноваційної енергозберігаючої технології у виробничих умовах і доцільності її використання. Для вирішення поставленої задачі авторами розроблений спосіб ректифікації, що передбачає подачу на тарілку живлення розгінної колони спиртовмісних фракцій у вигляді пари, що не сконденсувалася в сепараторі вуглекислого газу, дефлегматорах бражної, епюраційної (головну фракцію) і спиртової колон (непастеризований спирт). Для реалізації інноваційної технології відпадає необхідність включення в роботу конденсаторів колонного обладнання, додаткової витрати гріючої пари на нагрівання потоків живлення для видалення і концентрування летких домішок в розгінній колоні. Дослідження проводились у виробничих умовах ДП «Чуднівський спиртовий завод». Встановлено, що спосіб дозволяє зменшити витрати гріючої пари на вилучення етилового спирту із спиртовмісних напівпродуктів і побічних продуктів брагоректифікації в розгінній колоні на 30 %, а металоємність теплообмінного обладнання на 15 %.Документ Alternative energy suppli of food industry(2019) Seryogin, OleksandrGlobal energy supply problems are shifting to the level of autonoms energy supply for food basinesses. In addition to environmental issues, thera are a number affactors that affect the competitiveness of food businesses. Unstable energy supply , fluctuaations inenergy prices associated with the use of traditional energy sources, impede the development of companies and corporation. Over the last 10 years, electricity prices for Bulgarian industrial enterprises have increased several times.Документ Аналіз методу енергозбереження в брагоректифікації(2017) Гриценко, Надія ГеоргіївнаПідвищення ефективності виробництва та економія всіх видів ресурсів – це одна з першочергових задач з розвитку харчової промисловості. Increasing the efficiency of production and saving all kinds of resources is one of the top priorities for the development of the food industry.Документ Енергозбереження в цукровій промисловості - комплексна інноваційна задача(2013) Василенко, Тетяна ПетрівнаСучасний цукровий завод являє собою єдиний енерготехнологічний комплекс (ЕТК), до складу якого входять взаємопов’язані системи виробництва та споживання теплової та електричної енергії.Документ Комплексний підхід до енергозбереження у хлібопекарському виробництві(2015) Литовченко, Ігор МиколайовичНа сучасному рівні розвитку виробництва харчової продукції вимоги до якості виробів в більшості випадків стабільно забезпечуються за допомогою методів сучасної технології та розвиненого машино-апаратурного оформлення процесів. Обсяги виробництва, попит на продукцію в даних умовах залежать від рентабельності виробництва, тобто від кінцевої ціни продукту. Відносно велику складову у фінансових затратах на випуск продукції мають витрати енергії - електричної та теплової. At the current level of food production requirements for product quality steadily in most cases provided by the methods of modern technology and advanced machine and equipment design processes. Production volumes, demand for products in these conditions depend on profitability, that the final price of the product. A relatively large part of the financial expenses in output costs with energy - electricity and heat.Документ Сучасні джерела світла в умовах переходу на енергозберігаючі технології(2010) Бурлака, С. В.; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВизначено основні джерела освітлення на підприємствах харчової промисловості. Проведено аналіз сучасних енергозберігаючих ламп та запропоновано типи ламп, що є енергоощадними та можуть використовуватися на таких підприємствах. The main light source in the food industry. The analysis of modern energy saving lamps and suggested types of lamps are energy efficient and can be used in such enterprises.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »