Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
38 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Інституціональне забезпечення розвитку агрохолдингів(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичРозкрито теоретико-методологічні проблеми інституціонального забезпечення розвитку агрохолдингів в ринкових умовах господарюванняДокумент Огляд методів інтенсифікації процесу екстрагування(2021) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаРозвиток нових комбінованих інтенсивних технологій, обумовлених особливостями гідродинаміки, масообміну та тепловими ефектами, для систем тверде тіло-рідина, вимагає удосконалення відповідних теоретичних основ процесу вилучення цільових компонентів і є актуальним. Матеріали для огляду – публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, патенти та результати власних експериментальних досліджень із розроблення ефективних способів екстрагування рослинної сировиниДокумент Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з плодово-ягідних вичавок(2020) Вітковська, Ольга Валентинівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаПроблема створення безвідхідних технологій в галузях, які переробляють ягоди та фрукти, є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з відходів консервного виробництваДокумент Інтенсифікація приготування харчових емульсій в кавітаційних апаратах(2019) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій Григорович; Пашечко, Михайло ІвановичУ матеріалі експериментально доведено доцільність використання оброблення емульсій у багатоступеневому кавітаційному апараті для досягнення високого технологічного результату без використання циркуляційної схеми оброблення.Документ Інтенсифікація процесу отримання сирного зерна шляхом модернізації сировиготовлювача серії «CVH»(2023) Лобанов, Денис Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген МиколайовичЗа результатами досліджень було визначено найбільш раціональні технологічні параметри процесу ферментації для сирної маси збагаченої молочнокислою мікрофлорою - температура середовища ферментації – 15 і 20 °С; - тривалість процесу ферментації – не менше 24 год; - титрована кислотність середовища ферментації – не нижче 120 °С.Документ Інтенсифікація процесу та кінетика екстрагування цільових компонентів з хмелю(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаРозглянуто вплив температури та гідромодуля на процес вилучення цільових речовин із хмелю при виробництві екстрактів. Встановлено вплив температури та гідромодуля на інтенсифікацію процесу екстрагування. The influence of temperature and hydromodule on the process of extraction of target substances from hops in the production of extracts is considered. The influence of temperature and hydromodule on the intensification of the extraction process is established.Документ Інтенсифікація процесу екстрагування за рахунок попередньої обробки сировини(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаУ даному тексті розглядається процес екстрагування як масообмінний процес та звертається увага на його низьку ефективність при переробці рослинної сировини з високим ступенем подрібнення. Основною причиною низької ефективності є недосконалість екстракційної апаратури та низька пористість дрібно фракційної сировини. Для покращення процесу екстрагування розглядаєттся використання електроіскрового оброблення сировини перед віброекстрагуванням, що дозволяє створити активні режими взаємодії між рослинною сировиною та екстрагентом та підвищити вихід біологічно активних речовин. Електроімпульсна обробка дозволяє значно скоротити тривалість екстрагування. Дослідження використання електроіскрового оброблення сировини перед віброекстрагуванням потребує більш детального дослідження. In this text, the extraction process is considered as a mass transfer process and attention is drawn to its low efficiency when processing plant raw materials with a high degree of grinding. The main reason for the low efficiency is the imperfection of the extraction equipment and the low porosity of the finely fractionated raw materials. To improve the extraction process, the use of electrospark treatment of raw materials before vibration extraction is considered, which allows creating active modes of interaction between plant raw materials and the extractant and increasing the yield of biologically active substances. Electropulse processing allows you to significantly reduce the duration of extraction. The study of the use of electrospark treatment of raw materials before vibroextraction requires a more detailed study.Документ Дослідження сорбційних властивостей листової рослинної сировини(2019) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія ВікторівнаResults of investigations of the hydrodynamics of flows in a counterflow continuous column-type vibroextractor for a liquid–solid body system and their generalization in the form of a mathematical description are presented. Результати досліджень гідродинаміки протитечій віброекстрактор безперервної дії колонного типу для системи рідина–тверде тіло та подано їх узагальнення у вигляді математичного опису.Документ Особливості використання комбінованих методів інтенсифікації екстрагування з рослинної сировини на основі коливальних ефектів(2020) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Чорний, Валентин МиколайовичВстановлено, що у всіх випадках інтенсифікація процесу відбувається внаслідок впорядкування структури потоку та рівномірної дисипації енергії в поперечному перерізі апарата, усуненням застійних зон і, як результат збільшення молекулярної та конвективної дифузії, що доводить перспективність використання наведених заходів. It was established that in all cases the intensification of the process occurs as a result of streamlining the flow structure and uniform energy dissipation in the cross-section of the device, eliminating stagnant zones and, as a result, increasing molecular and convective diffusion, which proves the perspective of using the above measures.Документ Аналіз способів отримання ефірного масла з пряних рослин(2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена опису передових методів отримання ефірної олії з пряних рослин. Описано ефективність застосування зріджених газів в процесі екстрагування, а саме використання СО2. Проаналізовано доцільність застосування екстракції протитечійної, циркуляційної, вихрової, ультразвукової, імпульсної обробки накладення низько- або високо- і надвисокочастотних коливань, віброекстракціі, витягання за допомогою кульових млинів, роторно-пульсаційного апарату, що призводить до інтенсифікації процесу масообмін. У висновках представлені проблеми даного напрямку. The work is devoted to the description of advanced methods of obtaining essential oil from spicy plants. The effectiveness of the use of liquefied gases in the extraction process, namely the use of CO2, is described. The expediency of using countercurrent, circulation, vortex, ultrasonic, pulse processing of low- or high- and ultra-high-frequency oscillations, vibration extraction, extraction using ball mills, rotary-pulsation apparatus, which leads to the intensification of the mass transfer process, was analyzed. The conclusions present the problems of this direction.