Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив основних параметрів уварювання цукрових утфелів на фракційний склад кристалів цукру(2016) Бабко, Євген Миколайович; Самофал, Максим ІгоровичВизначили вплив основних параметрів на фракційний склад кристалів на основі аналізу відомих математичних моделей процесу уварювання утфелю. Встановлено, що основні показники фракційного складу кристалів цукру в кінці процесу уварювання цукрових утфелів І продукту залежать від об’ємного теплового потоку. Identified impact on the of basic parameters fractional composition of crystals by analyzing known mathematical model of boiling massecuite. Established that the key indicators fraction of sugar crystals at the end of the process of boiling sugar massecuite І products depend on the volume of heat flow.Документ Імітаційна модель кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту(2014) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаВажливим способом зменшення виробничих втрат в бурякоцукровому виробництві і, відповідно, одержання додаткової кількості цукру є максимально можливе знецукрювання меляси при кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Не дивлячись на численні дослідження в цій галузі, на сьогодні існують прогалини у визначенні оптимальних режимів процесу тепло-масообміну при кристалізації утфелю в мішалках-кристалізаторах. Дослідження цього процесу методом фізичного моделювання пов'язано в значній мірі з труднощами в наслідок його довготривалості (більше 30 годин). Усунути цей недолік можливо шляхом застосування імітаційного моделювання. An important way to reduce production losses in the sugar beet production and, consequently, to obtain additional quantities of sugar is the maximum possible znetsukryuvannya molasses during the crystallization of the massecuite latest product cooling. Despite the numerous studies in this area, today there are gaps in the definition of optimal regimes of heat-mass transfer during crystallization of the massecuite in the crystallizer stirrer. The study of this process by physical modeling associated largely with difficulties as a result of its long lasting (over 30 hours). To eliminate this deficiency is possible by the use of simulation.Документ Research of hydrodynamics process in the vacuum apparatus when crystallization massecuite with the purpose of their intensification(2013) Babko, Evhen; Veresotskiy, Yuriy; Seidykh, OlgaComputer simulation of motion of the massecuite in vacuum-tube device with additional steam injection allowed us to obtain quantitative and qualitative data on the process of heat transfer. On the basis of studies of the process of heat transfer and hydrodynamics in a vacuum apparatus proposed upgrading unit batch. It is equipped with a device for amplification of hydrodynamic circulation in order to intensify the process.Комп'ютерне моделювання руху утфелю в трубці вакуум-апарата при додатковому вдування пара дозволило отримати якісні та кількісні дані про процес теплообміну. На підставі проведених досліджень процесу теплообміну і гідродинаміки в вакуум-апаратах запропонована модернізація апарату періодичної дії. Він оснащений пристроєм для гідродинамічного посилення циркуляції з метою інтенсифікації процесу.Документ В'язкість цукрових утфелів(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичЗнайдено співвідношення між в'язкістю утфелю практично не зруйнованої структури. Запропоновано формулу визначення максимально припустимого вмісту кристалів за відомих допустимих значень в’язкості утфелю і міжкристального розчину. We found the correlation between viscosity of massecuite virtually no ruined structure. A formula for determining the maximum allowable content of the crystals under certain permissible values massecuite viscosity between crystal and solution.Документ Вплив моноамонійфосфату на якісні показники продуктів цукрового виробництва(2000) Козявкін, Анатолій Петрович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Нікіфоров, Олександр ВалерійовичПриведені результати дослідження очищення соку !! сатарації, сиропу з клеровкою та утфелю моноамонійфосфатом. Доведено позитивний вплив моноамонійфосфату на якісні показники цих продуктів, в першу чергу на видалення солей кальцію і зменшення кольоровості.Документ Дослідження впливу оптично активних речовин на технологічні показники у бурякоцукровому виробництві(2004) Майстрова, Ю. Ю.; Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса СтепанівнаПредставлені результати виробничих досліджень, що підтверджують вплив оптично активних речовин на точність визначення вмісту цукрози в продуктах цукрового виробництва. Presented the results of from occupational studies that confirm the influence of optically active substances on the accuracy of the content of sucrose in sugar products.Документ Дослідження використання нової поверхнево активної речовини «Фоамсол» в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаНаведені результати виробничих досліджень нової поверхнево-активної речовини «Фоамсол» при уварюванні утфелів в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу у порівнянні з ПАР АМГД. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелів на 8-15 %, забарвлення на 15-20%.Документ Особливості масового зародження кристалів цукрози(2004) Мирончук, Валерій ГригоровичРозглянуто питання механізму зародження кристалів цукрози в умовах промислової кристалізації при використанні дрібнокристалічної затравки. The question of mechanism emergence of sucrose crystals in conditions industrial crystallization when using microcrystalline seed.Документ Збільшення виходу цукру шляхом удосконалення технології обробки утфелів(2003) Мирончук, Валерій Григорович; Силко, О. В.; Єщенко, Оксана АнатоліївнаДосліджено вплив різних схем роботи продуктового відділення на вихід товарного цукру. Доведено, що використання другого відтоку утфелю Ι продукту для афінації збільшує вихід товарного цукру. Проведені лабораторні дослідження показали, що у схемах: з випуском товарного білого цукру та жовтого цукру зростає загальна кількість товарних цукрі.Документ Особливості температурного режиму кристалізації сахарози в перемішувачах-кристалізаторах(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Картава, Марина М.Показано, що при застосуванні проміжного нагріву утфелю замість розкачки водою чи цукровими розчинами ефект кристалізації становить 8,25% в порівнянні з розкачуванням водою, де він складає 3,6%, та розкачуванням цукровим розчином – 4,2%, а також призводить до збільшення частки кристалів фракції 0,63 – 1,0 мм і > 1,0 мм.