Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання гливи, як основної грибної сировини в закладах ресторанного господарства(2023) Чепурська, Каріна Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Михайлич, Роман АнатолійовичДокумент Структурно-механічні та біохімічні зміни грибів шіїтаке в процесі гідротермічного оброблення(2018) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Ковтун, Євген ІвановичНа основі проведеного комплексу теоретичних і експериментальних досліджень встановлено оптимальний режим гідротермічного оброблення грибів шіїтаке. Гідротермічне оброблення грибів шіїтаке доцільно проводити при температурному режимі (95 ± 5) °С. Оптимальних органолептичних показників шіїтаке досягають при обробленні протягом 6—8 хв.Документ Дослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачів(2014) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичЗабезпечення населення у високоякісних продуктах харчування є проблемою всіх сучасних держав. В Україні недостатньо як вироблялись, так і виробляються окремі види продуктів для безперебійного цілорічного постачання їх населенню. У зв'язку з цим необхідно збільшити товарні ресурси і, насамперед продукти, що містять білкові речовини. Перспективними видами білковмісної рослинної сировини вважаються гриби. Зокрема гриби глива звичайна, вирощені в регульованих умовах. Глива звичайна є джерелом повноцінних білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, харчових волокон та мінеральних солей.Документ Аналіз процесу сушіння різних сортів грибів(2013) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичВ зв’язку з погіршенням екологічної ситуації у світі одним із перших місць є виробництво вітамінних, антиоксидантних та протеїнових добавок і продуктів функціонального призначення, які спрямовані на профілактику різних захворювань, на зміцнення захисних сил організму людини до дії різних несприятливих факторів.анизма. In connection with the deterioration of the environmental situation in the world, one of the first places is the production of vitamin, antioxidant and protein supplements and functional products aimed at preventing various diseases, to strengthen the protective forces of the human body to the action of various adverse factors.Документ Гриби, як перспективний об’єкт для розробки нових технологій та створення із них добавок — БАД та функціональних продуктів з рекордним вмістом БАР(2013) Бурлака, Тетяна ВасилівнаВ даний час в міжнародній практиці в харчовій промисловості стоїть проблема розробки нових технологій, що дозволять зробити процес обробки харчових продуктів ефективним (з високим збереженням біологічно активних та поживних речовин), збільшити вилучення цільових компонентів, безвідходні технології та отримати продукти з новими властивостями. Перспективними об’єктами для розробки таких технологій є плоди, овочі та гриби з метою створення із них добавок — БАД та функціональних продуктів з рекордним вмістом БАР, що знаходяться в легкозасвоюваній формі. Currently, in international practice in the food industry there is a problem of developing new technologies that will make the process of food processing effective (with high preservation of biologically active and nutrient substances), increase the extraction of target components, non-waste technologies and obtain products with new properties. Perspective objects for the development of such technologies are fruits, vegetables and mushrooms with the purpose of creating additives from them - dietary supplements and functional products with a record amount of BAR, which are in easily digestible form.Документ Дослідження сушіння культивованих грибів різними інфрачервоними випромінювачами(2015) Буpлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичВ останні роки перспективним напрямом в харчовій промисловості є створення харчових продуктів нового покоління. Наразі значна частина сировини, яка використовується для виробництва харчових продуктів, переобтяжена засвоюваними вуглеводами і тому ці продукти мають низьку біологічну цінність, малий вміст вітамінів і підвищену калорійність. Нами пропонується удосконалити технологію виробництва харчових продуктів і використовувати принципово нову сировину - їстівні гриби. Огляд літературних джерел показав, що практично відсутні відомості про процеси, які відбуваються під час сушіння грибів. Тому, метою наших досліджень стало вивчення процесу сушіння культивованих грибів та змін, які відбуваються в грибах під час сушінняДокумент Исследование биологически активных веществ при сушке культивированых грибов вешенка(2015) Бурлака, Татьяна Васильевна; Дубковецкий, Игорь Владимирович; Малежик, Иван Федорович; Жукова, Ярослава ФридриховнаПерспективными видами растительного белковосодержащего сырья считаются грибы. В частности, выращиваемые грибы выращиваются в контролируемых условиях. Грибы являются источником полных белков, углеводов, жиров, витаминов, клетчатки и минералов. Кроме того, ученые из нескольких стран обнаружили, что грибы обладают целебными, противоопухолевыми, радиозащитными, антивирусными свойствами. Promising species of vegetable protein-containing raw materials are considered fungi. In particular cultivated mushrooms grown under controlled conditions. Mushrooms are a source of complete proteins, carbohydrates, fats, vitamins, fiber and minerals. In addition, scientists in several countries, it was found that fungi possess curative, antitumor, radioprotective, anti-viral properties.Документ Дослідження теплоємності грибів печериць(2017) Роман, Тетяна ОлександрівнаВ роботі досліджено теплоємность грибів печериць. В работе исследованы теплоемкость грибов шампиньонов. In this work the heat capacity of mushrooms has been investigated.Документ Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння гриба печериці(2017) Роман, Тетяна ОлександрівнаВ роботі досліджено моделювання процесу сушіння гриба печериці. В работе исследованы моделирования процесса сушки гриба шампиньона.Документ Исследование технологии грибных экстрактов на основе грибов вешенки и шиитаке(2014) Бацких, Ирина Николаевна; Бережняк, Александра Михайловна; Бобель (Зинченко), Инна Николаевна; Терлецкая, Вита АльбертовнаПроведен анализ грибного рынка. Освещены химический состав грибов вешенок и шиитаке, перспективы их использования при производстве пищевых концентратов. The mushroom productions have been analysised. The chemical composition of shiitake and Pleurotus Ostreatus mushrooms, prospects of their use in the production of food concentrates have been studied.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »